Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 556 / 2
W PL mamy od lat jedno z najsurowszych praw jesli o to chodzi. Na legalizacje mozna czekac do usranej wierzcie mi.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 150 / 35 / 0
Argument za legalizacją tych 'zdrowszych i bezpieczniejszych' narkotyków, nieważne czy naturalnych czy nie, jest trafny bo ti bez sensu zabraniać rzeczy które nam szkodą. Niestety w świecie jakim żyjemy nikt nie patrzy na to ze względu na zdrowie, papierosy i alkohol są legalne, w supermarketach jest więcej śmieciowego żarcia niż tego wartościowego. Dla mnie jest to bez sensu, że można iść do więzienia za zapalenie jointa, ale można kupić praktycznie wszędzie toksyczny i uzależniający alkohol. A co do legalizacji to moim to wszystko powinno być legalne i opodatkowane. Zaoszczędziło by to rządowi mnóstwo pieniędzy na walkę z przestępczością narkotykową, a za pieniądze z podatków można by pomóc osobą które tego potrzebują w walce z nałogiem
  • 687 / 149 / 2
mefistofeles ma racje- państwo nie szczędzi nam surowości w przepisach, gorzej jest z pomocą dla ludzi, dbanie o ich rozwój i interesy. To typowe dla państw totalitarnych i zamordystycznych (wystarczy zobaczyć gdzie są najsurowsze kary za posiadanie narkotyków). Jeszcze nie do końca wyszliśmy z poprzedniej epoki- wystarczy porównać nasze przepisy do przepisów państw zachodniej Europy. Rządzącym jest to na rękę bo mają większą władzę i więcej pretekstów by kogoś śledzić, podsłuchiwać czy zamknąć.
Miłość jest jak opium...
  • 1891 / 426 / 4
https://www.youtube.com/watch?v=cy9gNRjuPyM

swoją drogą tak myślę, dla czego w wolnym kraju nie mam wolności w tym czym mam się truć.

stąd ten ciekawy/zastanawiający film... w odniesieniu do legalnych papierosów / alkoholu ... i tego całego "dbania o zdrowie społeczeństwa".
Skoro te substancje ze zdrowiem to za wiele wspólnego nie mają ( pomijając celowo kilka właściwości jako tako dobrych dla organizmu ), dlaczego nie okeją tak LSD?MDMA?mefedronu? w jakieś magiczne naklejki "aby uważać bo " ...

Głębszy sens w tym zapewne jest... ciekawe kto pierwszy wpadnie na to jaki.

Co z "głębszym" dopingiem mózgu ? i nie mówię tutaj o kwestii rekreacyjnego potencjału dragów a właśnie bardziej w stronę odkrywania nowych talentów / głębszego poznania siebie ... przekraczania pewnych barier, które tylko dragi są w stanie uruchomić ?
Może świat ( rzONdy ) się właśnie tego boją i celowo pod tym kierunkiem zakazują "ćpania" ...

tak sobie tylko myślę... na trzeźwo ;) myślę, że temat ( pomimo to, że stary ) wart dyskusji.
DXM
  • 2199 / 366 / 0
Ta,
niech se będą legalne,
a w aptece można kupić każdy lek,
i chuj.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 2 / 2 / 0
tak , jestem za , przecież cięzki drag jak alko jest legitny,czemu inne nie miałyby być ?przynajmniej lewizna by sie ukróciła cwaniakom, tylko od 18 lat oczywiste
"Oto test ,który odpowie na pytanie czy twoja misja na Ziemi jest zakończona : Jeśli wciąż żyjesz to nie jest "
  • 49 / 19 / 0
Jestem za legalizacja nie tylko wszystkich narkotyków ale również wszystkich dopalaczy. Na rynku komercyjnym producenci musieliby się naprawdę postarać żeby sprostać wymaganiom użytkowników tego forum. I przede wszystkim nie wymyślano by wynalazków analogów pochodnych duplikatów. Dostaniesz ziarenko carfentanylu przez przypadek i padasz jak kiep nie ma Cie, nie istniejesz.

Myślenie życzeniowe, zwykła utopia bo kto ćpał ten będzie ćpać, a ci co nie ćpali niech nie tykają bo ich zmiecie z planszy amen.
Uwaga! Użytkownik przeCZOLG nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 556 / 2
A na razie smutna polska rzeczywistość za ziarenko fentanylu lub Bógwieczego idziesz do pierdla w Polsce.

xD
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / 19 / 0
I chwała za to Jarkowi słońcu narodu paliłem trochę tych wynalazków nwm jaką kurwą szkaradną pazerna na pieniądze trzeba być żeby wytwarzać i sprzedawać syntetyczne kanna
Uwaga! Użytkownik przeCZOLG nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 556 / 2
aemki jaram to Cię zmiecie z planszy xD
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.