Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 79 / 3 / 0
jan potocki pisze:
artykuł z lipca 2008 r.
(...)

Tzw. smart shopy pojawiły się najpierw w Holandii i Wielkiej Brytanii. Oferują różnego rodzaju środki psychoaktywne oparte na naturalnych roślinach (wyciągi z kaktusa, grzyby halucynogenne, afrodyzjaki), ale też substancje chemiczne, często specjalne mieszanki witamin i lekarstw. Te drugie wywołują zmiany stanu świadomości - uspokajają, pobudzają lub wywołują wizje.
O co chodzi z tymi witaminami?
  • 2877 / 266 / 0
z magnezem mieszali bodajże
  • 1676 / 106 / 0
variable pisze:
jan potocki pisze:
artykuł z lipca 2008 r.
(...)

Tzw. smart shopy pojawiły się najpierw w Holandii i Wielkiej Brytanii. Oferują różnego rodzaju środki psychoaktywne oparte na naturalnych roślinach (wyciągi z kaktusa, grzyby halucynogenne, afrodyzjaki), ale też substancje chemiczne, często specjalne mieszanki witamin i lekarstw. Te drugie wywołują zmiany stanu świadomości - uspokajają, pobudzają lub wywołują wizje.
O co chodzi z tymi witaminami?
wyjeby. Tzn 10 proc rc a reszta jakies g...o
Zwyklego zenka na 1 kontakt ruszy.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 37 / 0
serotoninowy pisze:

Nie zgodze sie ze ketony szybciej wykanczaja. To moja subiektywna opinia z wlasnego doswiadczenia. Feta mnie wykonczyla, ketony nie.
Mnie tam przeorały te chlory, przez te gówno nie mogę się pławić z euforycznych doznan płynących nawet z 4mmc, enzym zostal wysycony :-(
  • 6 / / 0
Widząc jak świat w szybkim tepie z chodzi na dno własnego świadomego myślenia to myślę że poniekąd dzięki RCkom nie oglupilem się totalnie. Łeb pojebany a i organizm trochę ucierpiał, lecz nie powiecie mi ze przez te ćpanie nie patrzycie na świat inaczej. System lubi szarą masę a to co wychodzi na inne ścieżki to źle ale czy na pewno? Swoją drogą mi dzięki cpaniu doświadczenie życiowe wzrosło w chuj i przeżyło się dużo ale w pewnym stopniu życie zamiast lektury zrobiło streszczenie.

P.s łeb zryty.
Egzystencje bez problemu można było kupić.
  • 1676 / 106 / 0
lolek555 pisze:
serotoninowy pisze:

Nie zgodze sie ze ketony szybciej wykanczaja. To moja subiektywna opinia z wlasnego doswiadczenia. Feta mnie wykonczyla, ketony nie.
Mnie tam przeorały te chlory, przez te gówno nie mogę się pławić z euforycznych doznan płynących nawet z 4mmc, enzym zostal wysycony :-(
nie umiesz - nie cpaj
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 37 / 0
randomuser118 pisze:

j
maczanki i hlorki najbardziej zryją beret, uszkadzaj się tam dowoli :D
  • 2877 / 266 / 0
dokładnie, prowadź dalej swoją prochlorową krucjatę, pisz że 4-CMC>4-MMC, tylko po co to wszystko? usprawiedliwiać się przed samym sobą?
  • 1676 / 106 / 0
To sory :) zotajemy przy mefedronowej krucjacie.
  • 2877 / 266 / 0
ja zostaję przy swoim nosie. po co mam patrzeć na jakieś badania jak cmc ewidentnie bardziej mnie niszczy?
ODPOWIEDZ
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".