Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
Pewnie dłużej,niż większość z Was żyje...Doszło do tego,że stuff przestał na mnie działać pozytywnie-po zapaleniu-tylko gastro i do wyra,spać,zero rozkmin,jakaś niska,fizyczna faza,umysł trzeźwy na maksa,i demotywacja.Odstawienie,to dla mnie żaden problem,ot odrobina kłopotów ze snem.Jak chcecie wiedzieć,co to jest ciąg,to herę z rok pobierzcie... :wall:
Teraz,po kilku tygodniowych"ciągach" na maczance THJ 018 przetykanych dobrym,naturalnym haszem odnotowuję:hasz bardziej na płuco siada,jest ewidentnie słabszy,przed syntetykiem klapał nieźle,obecnie głównie "czuję w ciele".Palę od paru dni hasz.Gorzej śpię,apetytu zero,demotywacja.Fakt,że paląc maczanę(1/20) nie szalałem,jedna,dwie,co najwyżej 3 szkła dziennie,po południu,co 2,3 godz.Ja szukam lekkiej,chillującej fazki,nie karania i odpadnięcia.Po THJ było OK,choć tolerka rosła powoli.Płuco OK,brak demotywacji,pamięć też OK.Ciekaw jestem,jak kanna działa ubocznie w okresie kilkuletnim,przy rozsądnym,rekreacyjnym,lecz stałym używaniu?
Fuzja - D5
Teraz podsumowanie:po ok.2 miesiącach palenia wystąpił spadek wagi(nieznaczny),tolerancja wzrosła wysoko.Zamiennie palona trawa i hasz ledwo "muskają". Po zaprzestaniu palenia kanna pojawił się(co mnie zaskoczyło) zespół odstawienia.O ile kłopoty ze snem nie są niczym nowym i zaskakującym,to pojawiły się kłopoty z łaknieniem,totalny brak apetytu,niemiłe uczucie w żołądku, amotywacja i stany depresyjne,lęki,osłabienie.Palone zioło nieco łagodziło objawy.Pierwsze 3 doby były najgorzej,potem stopniowo objawy ustępowały.Po tygodniu wszystko wróciło do normy.
WNIOSKI: kanna nie nadają się do regularnego używania,codziennej rekreacji.Są na dłuższą metę niebezpieczne(uzależnienie fizyczne). Choć zespół abstynencyjny w porównaniu do twardych dragów,to nic,lecz ja się na to nie pisze.
Ewentualne zapalenie od czasu do czasu,nie częściej,niż raz na parę miesięcy,aby się mocno pokarać-do rozważenia(ale dla ludzi zdyscyplinowanych,potrafiących okiełznać nałogi :-D ).
Martin Heidegger
Lecą od kanna w takim tempie, że tutaj nawet częste wizyty u stomatologa nic nie dają.
Uważać.
KANNABINOIDY
parodiaczlowieka pisze:Paranoje nawet na trzeźwo, bóle kości, wypadanie rzeczy z rąk, wypadanie włosów, kruszenie zębów, łamanie paznokci, szarzenie skóry, problemy z oddawaniem moczu (albo wcale, albo za często), zimne stopy, tachykardia nawet na trzeźwo.
Mies van der Rohe
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
parodiaczlowieka pisze:Panie i Panowie właśnie niedawno zdiagnozowano mi zespół niespokojnych nóg, polecam.
hooney334 pisze:jakie dokładnie problemy z zębami powodują kannabinoidy?
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
hooney334 pisze:jakie dokładnie problemy z zębami powodują kannabinoidy?
Ja komety zawsze wyciągam z buzi i suszę :|. Fuj.
Co do zębów to mam obsesję na punkcie czystości i po 2-3 dniach jarania przepycham lufki/bonga i myję. Adekwatnie mycia zębów to mam nawyk mycia po każdym wejściu do łazienki.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.