Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
A co myslalas ze tu ludzie maja serca z kamienia ;-)
Ja sie martwilem czy czasem sie nie przekrecilas po tym bieluniu ale wszystko ok widze wiec sie ciesze ;-)
A czemu juz nie ruszasz bielunia?
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lydia »
bo szkoda mi na niego czasu d; trzeba sobie jeden dzionek na neigo zarezerwować, a z czasem to u mnie ostatnio cholernie ciężko. a w niektóre miejsca na bieluniu iść po prostu się nie da :/
zresztą to nei moja miłość d;
ale wczoraj zerwałam dwie szyszunie. w neidzielę się będę nimi bawiła ;]
Uwaga! Użytkownik Lydia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
ale wczoraj zerwałam dwie szyszunie. w neidzielę się będę nimi bawiła ;]
zjedz 2 na raz, fajna faza
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
Lydiuś, to w końcu dorwałaś bielunia u siebie?
ja robie cały czas zapasy (nie wiem po co w sumie, może kiedyś znów spróbuje). mam chyba 5000 nasion :D i parenaście liści.
i roślinki powiędły już od przymrosków :(
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / / 0
tjaa... dwie naraz. ale mi dobrze życzysz d;

tak,tak! znalazłam! sżłam z ajną na spacer i po drodze rzucił mi się w oczka przywiędły już krzaczek! ale nie wiem, czy drugi raz bym go znalazła ):
Uwaga! Użytkownik Lydia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: zewsząd i znikąd »
Lydia pisze:
trzeba sobie jeden dzionek na neigo zarezerwować
Jeden?!
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 56 / / 0
jeden.
no i drugiego czytać się nie da. ale przez ten wzrok czasu rezerwować sobie nie trzeba.
  • 414 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zdechły Szczur »
jeden albo więcej - zależy jaka faza.
Fajnie, że jesteś i że się odezwałaś. Pamiętam, że raz siedząc na zajęciach na uczelni złapałem się na tym, że zastanawiałem się czy naprawdę mogło ci się coś stać.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 56 / / 0
nieczęsto ktoś się o mnie naprawdę martwi.
miło mi (:
czyli jednak coś zanczę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.