Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pixjava »
Kiedys wziąłem 120mg kodeiny z Thiocodinu...czekalem jakies 3 godziny i przez chyba 10-15 minut czułem lekkie wyluzowanie a potem bylo tylko zle ;p I pytanie czy cos ze mna nie tak??
  • 290 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: antropolog »
120mg to prawdopodobnie za mało. Pocztaj faq
Lokalny pseudofilozof-naukowiec.
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
A najlepiej zastosuj się do rozpiski jacoka z piątej strony tego wątku.
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Ta rozpiska jest OK?

Rozumiem ze to male dawki, ale czy nie wyrobi sie przez to jakas tolerancja?
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 347 / 6 / 0
Dla mnie była dobra. Myślę, że odpowiednia dla tych, którzy nie mogą wyrobić receptorów. Pierwszy raz o czymś takim pomyślałem, kiedy kumpel podjadał Neoazarinę. Wcinał po kilka tabletek dziennie (4-5 dni) i mówił, że zajebiście. A ja byłem po niejednym Antidolu i od dawna dałem sobie spokój z kodeiną - zero efektów było.
Jakaś tam tolerancja na pewno się wyrabia, ale bez przesady.
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tmkl »
a jakaś ułomność pod względem cyp2d6 może miec skutki zwiazane z niedzialaniem\?

a jakaś ułomność pod względem cyp2d6 może miec skutki zwiazane z niedzialaniem\?
Głód miłości jest tak samo wielki, jak głód narkotyku...
Barbara Rosiek
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Szukaj...

Koda jest metabolizowana przez ten enzym wiec sobie odpowiedz sam.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 347 / 6 / 0
tmkl pisze:
To tak jakbyś się zapytał czy brak hamulców w samochodzie może mieć związek z tym, że samochód nie hamuje :P
  • 85 / / 0
Nieprzeczytany post autor: senny_80 »
Na mnie kodeina przestala dzialac po 3 miesiecznym ciagu tramalowym. Juz 3 tygodnie bez tramadolu ,a nie czuje nawet 600 mg kody przyjetej na pusty zoladek zapijanej sokiem ze swiezych grejpfrutow . Biore ciagle kode zeby poradzic sobie z zajebistymi kurwa doznaniami po odstawieniu trama -byl w dawkach do 1200 mg na dzien.
Uwaga! Użytkownik senny_80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / / 0
Pierwszy raz spróbowałem kodeiny - ekstrakt z Antidolu - w ilości 300mg i nic. Minimalna sedacja. Myślę sobie: OK, receptory niewyrobione. Później było to samo, trzy razy 300mg, raz 450mg. Różne paradoksalne reakcje jak np. niepokój, pobudzenie po jakichś dwóch godz. od zarzucenia (aż pokój w nocy zacząłem malować). Z normalnych objawów raz sedacja no i swędzenie. Sęk w tym że byłem wtedy na ssri (escitalopram) i właśnie na fakt ów zrzuciłem niepowodzenia, jakie zaliczyłem podczas tych kilku prób. No i ostatnio myślę sobie: minął już miesiąc jak skończyłem zażywać ssri - będzie dobrze. Poszła dawka 300mg i... dupa. Zaswędziało mnie trochę, raz zemdliło i znowu jakiś, kurwa, niepokój odczuwałem. O co tutaj chodzi? Zawsze przyjmowałem prawidło zrobiony ekstrakt z Antidolu na pusty żołądek.

[Pozabijam i pokraję za niepotrzebne zakładanie nowych wątków - leiche]
Ostatnio zmieniony 08 marca 2010 przez leiche, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Kodeinowa porażka
Uwaga! Użytkownik Frank Drebin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.