Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: driud »
a ja mam pytanie, jak najlepiej (ile razy na dobe) spryskiwac sadzonke nieukorzenion±? oczywiscie jest pod przykryciem.
Bo życie jest po to... żeby się śmiać.
dosis facit venenum
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
[quote="Merida"]
Od wczoraj jest w namiocie 2 razy spryskiwana (wieczor -rano) nie bezpośrednio pada na nią światło i dalej jest taka sama jaka była. Ciągle ma zwinięte liscie i jest bardzo giętka. No i się wkurwiam ]

To się nie wkurwiaj i nie pryskaj tyle bo zgnije. Ona nie ma korzeni i nie wciągnie tej wody. Jest namiot i ta woda nie wyparuje. Jak jest pod przykryciem to pryska się co drugi dzień - niedużo. Jak normalnie to raz dziennie najlepiej na wieczór.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
wczesniej ukorzenialem w wodzie, i zauwazylem ze w wodzie roslinka az tak nie opada, bo dzisiaj zrobilem do ziemi po kilku godiznach troche oklapla ale listki na czubku nadal trzymaja sie mocno :) . ciekawe ciekawe ;)
dosis facit venenum
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
Wreszcie się podniosła trochę YES YES YES Jestem podniecony
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
A wiec tak : górne liscie są cacy, podniesione ale dolne są dalej zwinięte. I zauważyłem że liscie górne są mniej zielone są bardziej jasno zielone.
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 33 / / 0
na moja logike to jest tak: roslinka jest mloda praktycznie bez korzeni wiec ma malo sil, male liscie latwiej podniesc, wieksze podniesie jak zrobi korzenie ;) (oczywiscie to moja osobista wersja,moze byc prawdziwa moze byc zla) a mlode listki czesto sa bardziej zielone, wazne zeby nie oklapla, jak zrobi korzenie to przezyje.
dosis facit venenum
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mene »
Witam. Jest problem z sadzonką - mam ją 2 tygodnie, na początku prawie nie rosła, potem wyskoczyła o 1cm, a od około tygodnia tylko na czubku wzrostu pęd sie rozwinoł + listki sie zwiekszyly. Ok, aklimatyzacja i te sprawy.. ale podlewałem ją wodą w której kilka dni lezaly skorupki z jajek - swietny nawóz a takze spryskiwałem ją tym. I teraz na niektorych listkach i lodydze pojawił sie biały nalot, ktory nie schodzi pod wplywem normalnej wody.. czy to grzyb? Zszedl z scietego liscia jak go mocno wyszorowałem paluchem pod woda (lisc pojdzie do bongo). A druga sprawa to taka, że przesadziłem z podlewaniem - podlewałem dziennie, duuzo spryskiwałem i zaczely sie wykręcać liście:( Pofałdowały się okropnie, a czubki nowych liści zwijają się niczym czubki średniowiecznych butów (coś w stylu tych jakie mieli dawni błaznowie). Odstawiłem ten jajkowy nawóz, nie bede podlewać ani spryskiwać kilka dni.. ale czy to coś da? Moze przesadzic? Prosze o pomoc kosztowała mnie ona dużo pieniedzy jak i wysiłku :(
Uwaga! Użytkownik mene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 6 / 0
poprostu następnym razem nie pryskaj liści nawozem. podlewanie też przydałoby się ograniczyć. Norberto zdaje się już pisał ile.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mene »
tak, wiem - raz na 3dni i wieczorem spryskiwanko. Ale czy da sie uratować to co sie z nimi stało? Wystarczy nie podlewać z tydzień? Ps.: nalot z białek wyglada inaczej niz ten nowy, biały. Troche sie niepokoje.. gdyby sie rozwijał.. jest mozliwe ze to grzyb?
Uwaga! Użytkownik mene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 6 / 0
w jakim wieku jest roślinka? jeśli to faktycznie grzyb <przydałoby się zdjęcie roślinki>, a roślinka nie za młoda to można się pokusić o jakiś środek grzybobójczy. (oj chyba lepiej będzi jak się jakiś doświadczony chodowca wypowie). ostateczność to sadzonkowanie. (co ja pie...)
ps. polecam nawóz ze ściętych pokrzyw stojących kilka dni w wodzie (ma lekkie stężenie).
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.