Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3044 / 1032 / 0
dla mnie nikotyna jest chwilową odskocznią od rzeczywistości, nie da się nią naćpać. nie wiem po co w ogóle próbować, przy dużych dawkach będzie organizm się bronił i starał wyrzucić ją z organizmu.

papieros to raczej chwilowy wyrzut dopaminy, nic po za tym. według mnie fajki to najlepszy nootrop.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 8103 / 909 / 0
Co mnie wkurwia w nikotynie, ze podwyższa ciśnienie i jak jaram przed snem to ciezej mi złapać sen.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3044 / 1032 / 0
nikotyna to jakby nie patrzeć stymulant. Efekt raczej normalny.

Też po nikotynie ciężej mi zasnąć, ale jak często paliłem to się organizm zaczął przyzwyczajać.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 1916 / 335 / 2
24 marca 2018kosmita80 pisze:
Badałem nikotynę przy pomocy Liquidu do E-papierosów o smaku naturalnego mentolu. Dawkowanie kropelkowe i doustne. Dawki od 1 mg do 20 mg.

20 mg
Było dosyć intensywne, na tyle silne i zmieniające świadomość, ze nie skusiłem się na większe dawki. Działanie naprawdę przyjemne i inne od wszystkich jakie znam.

15 mg
Nadal bardzo intensywne i wyjątkowe.

10 mg
Zmiana świadomości jest odczuwalna ale nie była znów jakoś bardzo silna. Poprawa nastroju i koncentracja poprawiona.

5 - 1 mg
Jak dla mnie ledwo odczuwalne działanie, pale na co dzień, wiec było to sam raz na zaspokojenie głodu nikotynowego. Nie widzę w tych dawkach większego potencjału.
Ale w jaki sposób te dawki przyjąłeś, tzn. ile zwaporyzowałeś? Bo zmiana świadomości po e-papierosie... hmmm no nie wiem?
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 657 / 93 / 0
[mention]guccilui[/mention] no przecież napisał, że doustnie, cyt.: Badałem nikotynę przy pomocy Liquidu do E-papierosów o smaku naturalnego mentolu. Dawkowanie kropelkowe i doustne. Dawki od 1 mg do 20 mg.
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1916 / 335 / 2
A sory nie doczytałem, UJebany jestem
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 564 / 52 / 0
Rzucilem miesiąc temu
Predzej martwy niz slaby
  • 150 / 19 / 0
Na większość ludzi nikotyna działa pobudzająco. Pytanie - dlaczego w ogóle na nią nie reaguje? I ta z e-petów i ta z normalnych nie ma na mnie najmniejszego działania.
  • 3455 / 1120 / 0
Bo po nikotynie nie ma nic prócz przyjemności i zabicia głodu, to tak samo jakbyś wyrzut serotoniny po jedzeniu porównywał do MDMA, bez sensu. Duża ilość nikotyny nie odurza, to tlenek węgla z fajki, lol, palacze się znaleźli [emoji1]
Uzależnimy się zanim poczujemy jakiekolwiek efekty, a przy uzależnieniu chodzi o przyjemność wynikającą nie z samego palenia a zabicie głodu nikotynowego, jeśli się uzależnisz - staje się to realną przyjemnością, której paradoksalnie nie poczujesz jako niedzielny palacz (no chyba, że tlenek węgla), fizyczny pokurw spowodowany głodem nikotynowym jest różny u różnych osób, np. u chorych psychicznie jest duży. To tak jak najedzonemu jedzenie nie sprawia przyjemności.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 3239 / 552 / 0
Nie prawda z tym uzależnieniem, wg. mnie ten etap przyjemności jest mniej atrakcyjny.
Dopamina podbija się jeszcze fajniej na nieskalany umysł nałogiem nikotynowym i to na kilkanaście godzin między czasie dorzucając papierosa.
Właściwie można tak ciągnąć kilka/naście dni aż do wystąpienia objawów abstynencyjnych i tolerancji.

Ale sama w sobie nikotyna jest nudna :retarded:
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.