Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 576 / 11 / 0
http://www.mdpi.com/1424-8247/3/10/3143/pdf
In recent work, Uzbay and colleagues found that tianeptine attenuated pentylenetetrazole (PTZ)-induced
seizures [196–198] in rodents, which is consistent with its known mode of action to reduce excessive
glutamatergic activity. Importantly, the investigators found that the latter effect was blocked by the
administration of caffeine, a nonspecific adenosine receptor antagonist, and 8-cyclopentyl-1,3-
dipropylxanthine, an A1 receptor-specific antagonist. Administration of the A2 receptor-specific
antagonist, 8-(3-chlorostyryl) caffeine, had no effect on the tianeptine-induced delay of seizure onset.
Thus, tianeptine’s anticonvulsant and anxiolytic properties in rodents [98,101,199–204] and in
depressed people [205,206] may involve stabilization of glutamate levels acting in concert with
activation of A1 adenosine receptors [199–202].
Efekty tianeptyny są blokowane przez antagonistów receptorów adenozynowych A1, możliwe działanie przez agonizm A1. To też by pasowało do efektów opiatopodobnych.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 318 / 0
Coaxil to gówno, nie działa absolutnie. Jedynie co to parówa stoi często samoistnie. I fakt, w większych dawkach wykazuje takie niby-opiatopodobne działanie (błogostan, ciepełko).
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
Tianeptyne brałem dobre pół roku. Działanie antydepresyjne jest bardzo słabe, plusem jest brak skutków ubocznych jak po ssri. Co do działania rekreacyjnego to po wrzuceniu 6 tab czuc bylo lekko podniesiony nastrój i lekkią stymulacje. Działa bardzo delikatnie i jest raczej słabym lekiem. Przy niewielkich depresjach moze być dobra jak ktos chce sie troche wspomóc. Tyle odemnie
  • 192 / 4 / 0
Tianeptyna działa, ale jak każdy AD nie na każdego. Ja jadłem 3-4mce w zeszłym roku i byłem zadowolony. Pamietam zajebisty odbiór sztuki po tym, nawet katedra w moim mieście mi się podobała (choć normalnie odbieram ją jako paskuda pierwszej klasy). Żarłem to później z sertraliną i nie zanotowałem, żadnego zamieszania w głowie. Raczej pozytywne nastawienie, polepszenie pamięci i koncentracji (ma niby działanie ochronne na neurony).
Wkurzające jest, że trzeba walić 3 tabsy dziennie, mogliby jakąś wersję przedłużoną wymyślić to by im się lepiej to sprzedało.
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 909 / 20 / 0
Nikt z Was nie był np. nerwowy po tym? To jedyne, co zauważyłam przy Coaxilu.
A odstawianie to 2-3 bezsenne noce.
  • 195 / 4 / 0
@Gynoid, taką nerwówę po tym miałem ,że wyjebałem to po kilku nieudanych podejściach do samego śmietnika.Nerwówa i nic więcej ,nawet po 1- 1,5 tabletki dziennie .Nie dla mnie tym leczenie.Nerwuwa i nic poza tym ,olewam coaxil na bardzo długo ,a może i na zawsze!
  • 106 / 9 / 0
Brałem coaxil rok temu w wakacje. Na początku tak jak zalecił psychiatra: 3 x 1 tab. Później na własną rękę 3 x 2 tab. Zacznę od pozytywów. Dodawał dużo energii, poprawiał nastrój, wzmagał libido. Wyśmienicie podrywało się po nim dziewczyny. To najbardziej się mi w nim podobało. Miał jeden zasadniczy minus zmagał lęki dlatego go po dwóch miesiącach stosowania odstawiłem. Zalegają mi w apteczce 4 opakowania a termin dochodzi. Chyba dam je psychiatrze, aby przekazał je na prawdę potrzebującej osobie :-)
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 454 / 28 / 0
Od nowego roku Coaxil ma byc odpłatny na "P" 30%.
  • 7 / / 0
jakiego efektu moge spodziewac sie po 15 tabsach polkietych na raz?
  • 454 / 28 / 0
Tianeptyna poza zwiększaniem wchłaniania i uwalniania serotoniny jest tez modulatorem neuroprzekażnika-glutaminy.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.