4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1522 / 73 / 0
Kwas askorbinowy - neutralizuje MnO2 bądź go strąca na dół (nie próbowałem tej metody)
Kwas cytrynowy - przekształca MnO2 do cytrynianu rozpuszczalnego w wodzie, krótko mówiąc spożywamy go razem z kotem.
tekst powyżej =/= prawda
  • 2362 / 31 / 0
Kwas askorbinowy raczej neutralizuje nieprzereagowany nadmanganian.
BS
  • 165 / 3 / 0
ale według wikipedi kwas askorbinowy i witamina c to to samo
Uwaga! Użytkownik WildMonkey-Sverige jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1522 / 73 / 0
Ale kwas askorbinowy i kwas cytrynowy to co innego.
tekst powyżej =/= prawda
  • 118 / 2 / 0
prośba do Chemioli weż ktoś to racjonalnie nam ćpakom wytłumacz czy doczyszczanie produktu kwaskiem cytrynowym ma sens i czy aby nie trujemy sie tym bardziej, ja osobiscie doczyszczam gdy widze fajfusy w gotowym produkcie, na "oko" produkt po doczyszczeniu jest jasniejszy i klarowniejszy ale wiadomo pozory mylą i chuj wie co w środku sie dzieje.
  • 165 / 3 / 0
Fachowy pisze:
prośba do Chemioli weż ktoś to racjonalnie nam ćpakom wytłumacz czy doczyszczanie produktu kwaskiem cytrynowym ma sens i czy aby nie trujemy sie tym bardziej, ja osobiscie doczyszczam gdy widze fajfusy w gotowym produkcie, na "oko" produkt po doczyszczeniu jest jasniejszy i klarowniejszy ale wiadomo pozory mylą i chuj wie co w środku sie dzieje.
dokładnie o to samo mi chodzi
Uwaga! Użytkownik WildMonkey-Sverige jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 3 / 0
Fachowy pisze:
dokładnie o to samo mi chodzi
  • 2362 / 31 / 0
kurwa, jak dodajecie kwasku cytrynowego to wpierdalacie w siebie tyle manganu ile chcieliście się pozbyć.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2012 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 165 / 3 / 0
to dlatego taki ze mnie ostatnoo debli
  • 165 / 3 / 0
czyli witamina c mozna doczyszczac?
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.