Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 180 / 4 / 0
chocoholic pisze:
Great depression pisze:
Ale czy nie myślałeś, kedyś nad tym jak niesamowicie skomplikowany jest wszechswiat i jak wielkiej precyzji trzeba aby utrzymac go w rownowadze, czy nie zastanawia sama ta rownowaga wszechswiata, albo przyrody na Ziemi. Człowiek. Prawa fizyki. Mozna wymieniac bez konca. Napewno nad tym myslales. I nie podejrzewasz ze musi za tym ktos stac, aby to wszystko dzialalo i trzymalo sie kupy ?
Owszem mozna podejsc od strony ze umysl ludzki jest zbyt maly i pierwotny aby pojac wszechswiat wiec tlumaczy to istnieniem Boga, ale czy aby napewno... ?
wszechświaty równoległe ]

Dwa slowa nie zalatwia wszystkiego.... Przekaz potoki swych myśli ! :) :)
Rozwin, rozwin...
Wiesz jak to powinno byc: wstęp, rozwiniecie, zakonczenie.
Cytatowanie mnie moze byc wstepem :) (mozesz mi uwierzyc w koncu 63% matury z polaka :) ajjj musialem sie pochwalic tym "wspanialym" wynikiem :-P)

Pozdrawiam
Nie boję się juz...
Ja umrę   
Ja umrę...
  • 762 / 35 / 0
Cytatowanie mnie moze byc wstepem :) (mozesz mi uwierzyc w koncu 63% matury z polaka (...)
... o.O
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 5299 / 106 / 0
Miałem kiedyś dziwny stan zaraz po wejściu. Mianowicie będąc w pokoju widziałem ulice Wrocławia jednocześnie patrząc na współlokatora. Tak mnie to zdziwiło że nie mogłem się na rozmowie skupić i wykrył drań że się naćpałem ;] Kilka razy epizody fazy śniły mi się pare dni wcześniej. Najwcześniejszy sen był dzieciństwie jakoś w 4ym roku życia. DXM jest dośc silnym psychodelikiem, zapewne potrafi jakieś ukryte funkcje mózgu wyciągnąć na jaw, jednak jestem pewien że nie wywołuje OOBE.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1558 / 18 / 0
Great depression pisze:
Cytatowanie
No to klops hahaha

Ed. Nie wywołuje oobe, wywołuje stan podobny do oobe, tak sądze.
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Great depression

Ja bardziej myslalem o twierdzeniu Godla, czyli o zalozeniu w ktore trzeba wierzyc, nawet bedac scientysta. Inaczej mozna powiedziec, ze nauka i wiara sa nierozlaczne i wzjemnie musza sie uzupelniac.
Wolnosc? Nawet jestem niewolnikiem liter probujac sie porozumiec, (=to tylko niechaotyczne zaczernienie) wiec chyba jestem daleko.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2007 przez inmda, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 11 / / 0
Great depression pisze:
Dwa slowa nie zalatwia wszystkiego.... Przekaz potoki swych myśli ! ]
Zaraz przekażę potoki mych myśli w sposób możliwie najprostszy- choć nie wiem czy mi się to uda, bo to dosyć trudne i w zasadzie wypadałoby się rozpisać tak jak radzisz, ale mi się nie chce, a poza tym nie lubię pisać wypracowań :)
Great depression pisze:
Cytatowanie mnie moze byc wstepem ]
LOL:D fajne słowo
Great depression pisze:
Ale czy nie myślałeś, kedyś nad tym jak niesamowicie skomplikowany jest wszechswiat i jak wielkiej precyzji trzeba aby utrzymac go w rownowadze, czy nie zastanawia sama ta rownowaga wszechswiata, albo przyrody na Ziemi. Człowiek. Prawa fizyki. Mozna wymieniac bez konca. Napewno nad tym myslales. I nie podejrzewasz ze musi za tym ktos stac, aby to wszystko dzialalo i trzymalo sie kupy ?
No,więc właśnie-rzeczywiście jest to niezwykły zbieg okoliczności: podstawowe stałe przyrody przyjmują wartości umożliwiające zaistnienie życia. Gdyby na przykład tylko nieznacznie zmienić wartość elementarnego ładunku elektrycznego lub stałą grawitacji, nie mogłyby powstać stabilne cząsteczki DNA. I według silnej zasady antropicznej rzeczywiście dowodzi to istnienia boskiej istoty. I tu masz rację, ale (zawsze jest jakieś ale :D ) kosmologia kwantowa oferuje inne "proste" wyjaśnienie: być może istnieje nieskończona liczba możliwych wszechświatów o różnych stałych fizycznych. Żyjemy po prostu w tym, w którym życie mogło powstać.
Nie jest więc przypadkiem, że stałe fizyczne umożliwiają powstanie życia-w rzeczywistości współistniejemy z mnóstwem martwych wszechświatów, w których stałe fizyczne mają wartości nie dające się pogodzić z istnieniem stabilnych cząsteczek DNA.

Jedna z zasad kosmologii kwantowej mówi, że Wszechświat należy traktować jak cząstkę kwantową, a najprostszą cząstką jest elektron.Gdy zatem potraktujemy Wszechświat jak elektron, musimy dojść do wniosku, że może on istnieć równocześnie w kilku różnych stanach, czyli w postaci wszechświatów równoległych.
Nasz Wszechświat może więc być po prostu kwantowym dziesięciowymiarowym* pęcherzykiem, powstałym w wyniku fluktuacji kwantowej (chwilowa zmiana ilości energii w pewnym punkcie przestrzeni :D) w nieskończonym oceanie z wieloma innymi wszechświatami zwanym wieloświatem, w którym ciągle powstają w próżni nowe wszechświaty.

*wg teorii superstrun, która ogranicza liczbę wymiarów przestrzeni i czasu do dziesięciu,gdyż w innym przypadku nie da się obliczyć wielkości fluktuacji kwantowych

Jednak dziesięciowymiarowe pęcherzyki-wszechświaty są niestabilne. Nasz pęcherzyk wkrótce po powstaniu podzielił się na dwie części: cztero- i sześciowymiarowy wszechświat. Wszechświat sześciowymiarowy zapadł się i te wymiary uległy takiemu skręceniu że nie możemy ich zobaczyć. Jednak zapadnięcie się sześciowymiarowego wszechświata umożliwiło ekspansję naszego czterowymiarowego Wszechświata, dając w efekcie rozszerzający się kosmos, który obserwujemy dzisiaj.

Enjoy :)
verwirrt und allein
  • 5299 / 106 / 0
Chocoholic (kurde wreszcie udało mi się napisać poprawnie Twój nick). Za bardzo się najarałem pare godzin temu, ale pomimo zmęczenia i końcówki fazy jakoś przeczytałem posta dwa razy i musze powiedziec, że sie ze wszystkim zgadzam, chociaz fizy zwłaszcza kwantowej nie znam ani troche. Taka jest prawda, jeśli któraś z cząstek elementarnych taka jak elektron, jądro atomu itd zmieniłaby nagle swoje właściwości fizyczne, mógłby narobić się bałagan w kosmosie większy niż jest. Samo się nie zmieni, więc jest ok.
No,więc właśnie-rzeczywiście jest to niezwykły zbieg okoliczności: podstawowe stałe przyrody przyjmują wartości umożliwiające zaistnienie życia.

{...}

ale (zawsze jest jakieś ale ) kosmologia kwantowa oferuje inne "proste" wyjaśnienie: być może istnieje nieskończona liczba możliwych wszechświatów o różnych stałych fizycznych. Żyjemy po prostu w tym, w którym życie mogło powstać.
Nikt na razie nie był w innych wszechświatach, również mało kto był poza układem słonecznym, w sumie ja takiej osoby osobiście nie znam ;] Co to jest życie. Nie interesi mnie definicja encyklopedyczna, ani z ency ani z wiki. Jak to jest, że miliardy niemyślących elektronów, jąder atomów, protonów i innych pierdoł zwanych materią, po połączeniu się w taki i taki sposób, tworzy komórki. Wewnątrz każdego z nas przechodzi prąd, przelewają się płyny, wędrują chemiczne twory i tak dalej. Spoko to się biologią da wytłumaczyć jakoś, ale nie sądzę, że ktoś szybko dojdzie jak to jest, że połączone w określony sposób cząsteczki potrafią: mówić, myśleć, widzieć, słyszeć, dotykać,chodzić, czuć zapachy i smak. A emocje? Lęk, wesołość, żal? To boski plan, że jest takie coś jak DNA, białka i enzymy. Matematyka, fizyka, biologia to cholernie skomplikowane dziedziny życia. Za skomplikowane jak na dzieło przypadku.
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ren »
nam się wydaje skomplikowana i wierzymy w Boga jako kogoś kto jest mądrzejszy niż my i to wymyślił. a czy pies nie może nas uważać za boga skoro żyje dzięki niemu, skoro człowiek daje mu oparcie i jakąć "logikę" w jego świecie. skoro tak to dla naszego Boga może istnieć także BÓG i tak w nieskończoność. podczas stanów transcedentalnych może "przeskakujemy" jeden poziom i widzimy wszystko z perspektywy BOGA? całość istnienia opiera się na ewolucji, ale jedne organizmy ewolujują szybciej od innych i w pewnym momencie można nie zauważyć, że ktoś nas przerósł. mnoże to nie my kontrolujemy szczury a szczury nas, ale dają nam poczucie że to ludzie są "in charge".
a teraz drugi wątek :D
poza tym jak powstał człowiek? z kilku teorii najprawdopodobniejsza jest że żyjemy dzięki promieniowaniu rowu afrykańskiego, które zmutowało dna. ale czemu tylko kilku osobnikom? tu opowieść o prarodzicach (Adam i Ewa na ten przykład) nabiera sensu. Bóg istnieje i wszelkie inteligentniejsze istoty potrafią to dostrzec. Nawet małpy wykazują pierwociny zachowań religijnych. Więc chyba człowiek jest homo religiosus bo ma to w genach... jezu ale mam natłok myśi,,za dużo wypaliłam i chyba nikt nie będzie w stanie zrozumieć co chciałam wyrazić..;/ :/ powodzienia w każdym razie heheh :P
Uwaga! Użytkownik Ren nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
chocoholic
Czy hipoteza "prawdopodobienstwa i mozliwosci" odpowiada na pytanie dlaczego powstalo zycie?
Moim zdaniem bardzo ladnie opisalas to wszysko, podziwiam Twoja wiedze, jednak wydaje mi sie, ze nie zauwazasz jednej zasadniczej kwestii. Mozna jedynie w to wierzyc (nic tu nie mozna udowodnic) tak jak w Boga i to jest Twoj Bog.
pilleater
Te same pytania mnie nurtuja, w sumie kazdego, ale dobrze to ujoles. :)
Ren
To zakrawa na teorie nadistot.

--------------------------------------------

Dodam jeszcze co moze pobudzi dalej ta ciekawa dyskusje od siebie nastepujace zdanie:
Wszelkie poglady parapsychologii o uzywaniu jedynie 1% mozgu sa marzeniem, wydaje sie, ze uklady z nadmiarem jakiejs funkcji sa niestabilne, wiec to doprowadza nas do wniosku ze nigdy nie poznamy w 100% rzeczywistosci, dlatego nigdy nie zwerfikujemy istnienia Boga.
Pozostaje wierzyc.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 5299 / 106 / 0
Widzicie? Cała ta rozkminka przez DXM i twórców tego (jakże wspaniałego) forum.
Zablokowany
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.