Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 308 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
8-(
@leśnik - newbiakowe pytanie: ile czasu potrzebuje dopieszczana sadzonka, żeby osiągną takie rozmiary i ile na oko wyjdzie suszu np. z jednego ogromnego liścia (liście tej rośliny mają chyba rozmiar zbliżony do dłoni?)
thx. :-)
                  ~O~
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: leśnik »
kolik pisze:
8-(
@leśnik - newbiakowe pytanie: ile czasu potrzebuje dopieszczana sadzonka, żeby osiągną takie rozmiary i ile na oko wyjdzie suszu np. z jednego ogromnego liścia (liście tej rośliny mają chyba rozmiar zbliżony do dłoni?)
thx. :-)
Szczypior jest umnie już ponad rok. Przybył do mnie w postaci badyla z listowiem sztuk dwie. Tym większym liściom trochę brakuje do wielkości dłoni (tak 3/4 przynajmniej mojej ;)), wysuszony taki waży 0,3g.

Ile czasu potrzebuje? gdzieś z pół roku. Oczywiście jeśli nie będziesz zbyt natarczywie korzystał z przybytku listowia (ja Szałwi nie palę :)).
Uwaga! Użytkownik leśnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DonZ »
jestem niepoprawny, moja salvia sobie rośnie sama od siebie, tylko "mamusie" podlewam i to wszystko :P

"mamusia":

[ external image ] [ external image ]
[ external image ] [ external image ]

i jej "dzieci", te to już są pozostawione na łaskę losu, ostatni raz je podlewałem hmm... żeby nie skłamać w kwietniu

[ external image ]

aha dla spostrzegawczych, choć tego prawie nie widać to w doniczce jakieś grzyby rosną, które mojej salvi dostarczają jakże cenny azot :)
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2008 przez DonZ, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

niecały miesiąc temu ją dostałem, troche poturbowało ją podczas transportu, ale juz jest ok.
nie jestem biegły hodowcą salvii, ale wydaje mi się, że wygląda dobrze i zdrowo :)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 414 / 8 / 0
Jezus miałem taką samą tapetę z autami w starej chacie w bloku :-)
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.