1. Robię wino z winogron.
2. Jak skończy fermentować to upuszczam sok, do winogron dodaje zmrożonej dzikiej róży, zalewam nową wodą z cukrem. Nie dodaje już nowych drożdży i robię drugie?
To pierwsze już się kończy. A nie mam dzikiej na pełny wsad.
Chcę upuścić z balonu wino rurką, potem dodać tam do balonu do tych winogron co zostaną, dzikiej róży i zalać cukrem z wodą by powstało kolejne. Czy to sensowne? Uda się?
I jeszcze pytanko - gdzie kupić korkowy korek? Albo kawal korka w postaci bloczku? Mam jeden nietypowy balon -ale bez korka - te gumowe ze sklepów nie pasują.
Czy to sensowne? Uda się?
Myślisz, że dobre to połączenie będzie? wino + róża???
Co Ty Honusi myślisz o winie jabłkowo różanym?
Tak tylko się zastanawiam jak by się to skomponowało.
Na pewno w tym roku już nic nie postawię oprócz wina czarnego, ponieważ balonów brak.
Ale może w przyszłym roku pobawiłbym się w jakieś kupażowanie.
Z czym zgrywa się różyczka?
niebieskinamiestnik pisze: W balonie kończy mi się fermentacja winogron.
Chcę upuścić z balonu wino rurką, potem dodać tam do balonu do tych winogron co zostaną, dzikiej róży i zalać cukrem z wodą by powstało kolejne. Czy to sensowne? Uda się?
I jeszcze pytanko - gdzie kupić korkowy korek? Albo kawal korka w postaci bloczku? Mam jeden nietypowy balon -ale bez korka - te gumowe ze sklepów nie pasują.
„Co Ty Honusi myślisz o winie jabłkowo różanym?”
Nastawiałem takie w tamtym roku , wyszło zacne . Polecam dorzucić jeszcze goździków, imbiru i cynamon. W zimę na grzańca jak znalazł.
„Z czym zgrywa się różyczka?”
Szkoda róży , ale jak musisz mieszać to cytryna, rodzynki, hibiskus.
„Ja niedawno zrobiłem jedno z samej różyczki. Jest boskie”
Niedawno zrobione i już dobre mmmm.
Ja mam mały balon - to mi szkoda na grzańca robić.
A z tymi rodzynkami to jak dużo rodzynek a jak dużo róży?
A jak bym to co jest teraz zlał póki jeszcze chodzi to te drożdże co są w owocach by się nie odnalazły w nowej wodzie, cukrze i róży?
To wino mi jeszcze pracuje - tzn. bąbelki lecą. Czy jak bym teraz zlał ciecz do drugiego małego balonu, dodał wody z cukrem i róży to będzie ok? Póki jeszcze żyją.
I skąd zdobyć kawał korka? Prawdziwy - nie gumowy? W jakimkolwiek kształcie, byle duży...
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.