Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Właśnie, napisz skąd, za ile, ile, itd, itp.. Proszę.
  • 370 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Halik »
Orientuje sie ktos ile mimosa hostilis moze sobie czekac w formie sproszkowanej na przygotowanie napoju? Istnieje ryzyko zwietrzenia/czegkolwiek innego?
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Wiem, że proszek z upływem czasu traci powoli moc, nie wiem natomiast jak szybko.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 462 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
a.bsurd pisze:

Moim zdaniem najlepszą mieszanką jest psychotria i banistera.
Ruta i minosa zostaje daleko w tyle. Oczywiście, można mieszać, jednak plus z minusem zawsze daje minus.

Ciekawą opcją jest też używanie ekstraktów iMAO i DMT. Coś dla eksperymentatorów.
Możesz bardziej rozjaśnić wyższość tej mieszanki nad wersją z mimosą i rutą? Chodzi o same działanie czy tez o skutki uboczne typu mdłości?

Ja próbowałem kilkukrotnie wersji mimosa + ruta, co do siły działania raczej nie mam zastrzeżeń. Jednak mój organizm całkowicie odmawia utrzymania tego płynu w żołądku, nawet nie to że jest mi źle, po prostu nagle czuję że wywar wraca w drugą stronę i nie ma na to rady. Czy w przypadku psychotri i banisteri jest podobnie? Kolejna sprawa to samo działanie ruty, które jest wyczuwalne w tym połączeniu i które bardzo mi nie odpowiada, nie wiem czy to sama harmalina tak działa, czy też tylko w przypadku tej rośliny tak to się przedstawia.
Myślę żeby następnym razem użyć czystej harmaliny (jakieś 150 mg) plus np mimosa lub psychotria.
  • 47 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: maya »
chodzi i o mdłości i o działanie .

chociaż również jest możliwe wymiotowanie , to w samym smaku troszkę lepsza banistera z psychotrią .

.... a działanie tak samo silne , aczkolwiek podróż łagodniejsza , przyjaźniejsza , mniej szarpana , bezpieczniejsza ( łatwiejsza w utrzymaniu uwagi )
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
To jeszcze zależy jak to przechowujesz, Halik.

Ruta nie działa jednakowo na każdego. Podobnie jest z jej smakiem.

Łatwiejsza? Zależy dla kogo.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 370 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Halik »
w woreczku strunowym, owiniete folia aluminiowa i w kopercie. prawidlowo? ;>
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
  • 47 / 2 / 0
borrasca pisze:
To jeszcze zależy jak to przechowujesz, Halik.

Ruta nie działa jednakowo na każdego. Podobnie jest z jej smakiem.

Łatwiejsza? Zależy dla kogo.
dla wielu , ale masz racje - nie ma co uogólniać .... dlatego powiem o swoich spostrzeżeniach . banistera + psychotria ( lub chaliponga ) jest bardziej nauczycielską kombinacją i bardziej wyrozumiałą . dużo też zależy od dawki i intencji ( co kto chce uzyskać ) . obie mieszanki mogą doprowadzić do tego samego . jeśli chcesz silnego , wybuchowego doświadczenia - to raczej ruta+mimosa . jeśli zależy ci też na "drodze" skłaniałbym się ku banisterze+psychoti . jak dla mnie w drugiej opcji (b+p) jest więcej możliwości popracowania bez szamana . ruta+mimosa pokazała mi co jest czym - co również uważam za wartościowe , ale samo przeżycie było na granicy traumy .
poza tym inna jest "energetyka" tych roślin . jeśli komuś przypadła do gustu energia mimosy to polecam chalipongę , która oprócz swojej mądrości obdarza miłością i większą łagodnością . co jeszcze? i chyba najistotniejsze to to w jakim stopniu umiesz posługiwać się swoim umysłem , mocą , skupieniem .

Wiesz co Borrasca dopiero teraz zobaczyłem pułapkę slowa "łatwiejsze" i użycie jego jest dosyć ryzykowne i może wprowadzić w błąd .

Humite jak masz możliwość przyrządzenia sobie wywaru z banistery to gotuj z banistery i sam zdecydujesz co jest dla ciebie .
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Psychotria to chacruna, nie chaliponga. Ta druga jest mocniejsza w działaniu.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 2 / 0
napisałem : "banistera + psychotria ( lub chaliponga ) " :-) .
tak psychotria (chacruna) jest słabsza od diplopterys cabrerany ( chaliponga , chagropanga ) . 50 gr psychotri to odpowiednik 5-10 gr chalipongi .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.