Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 149 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaklin »
:-D hahah dobre myślałam że dostane tu jakieś drogowskazy ;-) :cheesy:
  • 341 / 1 / 0
tak myślałaś? hahaha dobre :-D
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Stefan »
Od chorych to za mało dla ćpuna przecież. Oni dostają przecież dawki lecznicze na jakiś okres, a jak się zje zapas miesięczny w tydzień, to lekarz raczej nie spojrzy na to łaskawym okiem. Więc trzeba szukać paru chorych :-)
Ja na szczęście/niestety (niepotrzebne skreśli przyszłość) obecnie już nie mam. Parę ampułek rozeszło się w bardzo szybkim tempie. Ale słyszałem... :rolleyes:
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lemarko »
dostałem propozycje zakupu via net w nieokreślonym czasie 60szt mst 100mg- kobiecina krzyczy 400zł.Wydaje sie wam to rozsądną ceną?
Wcześniej pyliła sevredol i nikt nie ''dawał negatywów''.Postanowiłem że jak bedzie mieć towares to wezme go w 4 ratach aby sprawdzić, mimo pobrania i sprawdzenia, czy to nie jest fake.poprosze pudełko i ulotkę, bo nie chce dać w kabel czegoś co sprasowano i wytłoczono 100.
Uwaga! Użytkownik Lemarko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3191 / 374 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Cena jak na mój gust znośna, nie rewelacyjna ale też nie rozbój w biały dzień. Uważaj na wały.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 3191 / 374 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Nie wiem czy to kogoś zainteresuje ale znalazłem ciekawe badania na temat ekstrakcji Ms Continusów.

http://www.harmreductionjournal.com/content/6/1/37

http://www.harmreductionjournal.com/con ... 7/table/T1

http://www.harmreductionjournal.com/con ... 7/table/T2

Podsumowanie dla nie znających angielskiego : rozpuszczając w zimnej wodzie i filtrując przez watę, 2 krotnie przepłukując później filtr, jesteśmy w stanie wyciągnąć ok 80% morfiny z tabletki. Przy filtracji na gorąco niewiele więcej bo ok 85% ale za to rozpuszcza się o wiele więcej syfów (głównie wosku).
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 56 / / 0
Nie są od lat 30 ubiegłego wieku i nie będą w nieodległej przyszłości (2-3 pokolenia na pewno). Później nie wiem co będzie z tabletkami z morfiną. Mało tego one są na receptę różową i w ściśle określonych sytuacjach. Straszna reglamentacja i kontrola obrotu. Mogą uzależniać też. Wal wódę i smal dziwy.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2010 przez username, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 493 / 15 / 0
oxan pisze:
dla mnie najlepsze sa sevredol. praktycznie nie ma tu subst pom. którre sa stosowane w tych o przedłużonym działaniu. barwnik to nie problem, a laktoze usuwamy przez ekstrakcje morfiny zimna woda(laktoza w zimnej wodzie sie praktycznie nie rozpuszcza) z resztą cóż tam laktoza. toż to cukier mlekowy tylko. "różowe cukiereczki" mniam, mniam baaardzo lubię.
no sevredol jak jeszcze sie nałogowo brało to cieszył jak wpadł do łap...

apropos jaki jest dokładny skład tabletki sevredolu jakby ktoś miał instrukcje (ja nie mam ani instrukcji ani tym bardziej tabletek) oryginalną i mógł przepisać to co tam pisze cały kompletny skałd wszystkich substancji tam zawartych.
byłoby dobrze.

jak wiadomo sevredol b.dobrze i łatwo sie wodą ekstrachuje (najlepiej letnią nie gorącą) to sie laktoza nie powinna rozpuszczać, a morfini sulfas nawet w zimnej wodzie sie rozpuści...

a mi chodzi teoretycznie oczywiście o coś innego. tylko nie pamietam dokładnego składu tabletki.
chodzi o ekstrakcje odrazu acetonem.
tz. wiadomo obmycie otoczki powlekającej różowej (to nie żaden wosk jak niektórzy mylnie piszą) najpierw.
dokładne skruszenie...a teraz co jeśli by odrazu zalać acetone pomieszać dokładnie , ściągnąć przez watkę do pompki....
I teraz pytanie co w tej pompce będzie co ze składu tabletki sie rozpuści a co nie.
ogarnietych prosze o odpowiedź.
obawiam sie tylko że aceton laktoze też rozpuści ale nie wiem napewno....
wiec pytam z czystej ciekawości.
jeśli tylko majka by sie rozpuściła a sub pomocnicze nie to po odparowaniu,zostało by czyste morphini sulfas ,ale niestety wątpie w to...
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
a w acetonie można by to zacetylować szybko ;) Dołączam pytanie, czy a radę tak zrobić też z MST Continus 100.

zadawałem pytania odnośie tej acetylacji w innym wątku, ale nikt mi nie odpowiedział. Póki co, wygląda na to, że troszkę acetonu nie przeszkadza w bezetowaniu - efekty nie były gorsze (a nawet chyba lepsze) niż "klasyczne" zalanie bezetem i czekanie wieczności.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
mecenasie, laktoza nie rozpuści się w acetonie.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.