Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Do jogurtu też fajna sprawa ale ja robie tak; że miażdże je we takim czymś co się czosnek wyciska, troche nożem poskrobie znowu zmiażdże na jaką wielkoś chce na tależyk łyżeczką sobie jem i popijam cieplutkim mlekiem ze cukrem ewentualnie kakao można dosypać do smaku.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Znam nowy sposoób zapodania gałki . Według mnie najlepszy . Bierzesz kubek gorącej zupy pomidorowej . Kruszysz np.3 gałki na drobne kawałki . Bierzesz trochę do ust wraz z zupa i gryziesz . Zupka niweluje całkiem wporzo smak . Jeszcze jest gorąca co może przyspieszyć ładowanie . Narazie loading :-D
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
a jakie nudle dajesz do pomidorowej? robisz ją na wyważe z kości czy ze porcji? a moze z kostek rosołowych? :-p
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
W sumei to tak zastanawiając się to możnaby gałkę podawać w bombkach, tak jak benzydaminę można brać. Trochę gałki jest więcej niż benzy do przyjęcia objętościowo więc trzeba by się tego trochę nałykać %-D No ale przynajmniej smaku się nie poczuje.

Komentarz, na pomysł gryzienia gałki z zupą: prędzej mym się zvomitował niż jedną w ten sposób zjadł :nuts: Jak już z płynami to zimnymi tylko... i nie "gryźć" (treść żołądkowa mi się wraca do góry jak o tym tylko pomyślę :scared: ) tylko zmielić wcześniej, wsypać i najszybciej wypić i popić czymś...
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2007 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Spróbuj a się sam przekonasz . NApewno jest o wiel lepiej niż zapijac wodą zimna .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mort »
Polecam aplikowac z jogurtem (lepiej z duzym), swietna sprawa. :D Galke na tarke, potem wsypac do chlodnego jogurtu, dodac 2, 3 lyzeczki cukru, dobrze wymieszac i jesc lyzeczka. Tylko nie gryzc :S ani nic w tym stylu, po prostu przelykac.
  • 273 / 1 / 0
potwierdzam w zwiazku z dzisiejszymi, jeszcze swiezymi doswiadczeniami, galka w opcji z jogurtem to dobra alternatywa, jogurt troche zabija ten nieciekawy smak galy, nawet w proporcji 6-ciu galek w 350 gramach dżogurtu
jedyne moje obawy wiaza sie z moca dzialania, na pozor nie powinno byc roznicy bo niby galka nie traci w ten sposob swoich wlasciwosci, ale w podawaniu galki jestem staroswieckiego wyznania, a i to staroswieckie czasem zawodzilo niewielkim dzialaniem lub nawet jego brakiem poimimo odpowiedniej dawki

pozyjemy pare h, zobaczymy, najwyzej pociesze sie buhem ;)
  • 1199 / 8 / 0
Jak radzicie sobie z tym masakrycznym smrodem gałkowym wydobywającym sie z ust ? po tym chyba najlatwiej rozpoznac ze ktos gale jadl.
  • 273 / 1 / 0
myjemy zęby, ziąą ;]
w jakims stopniu pomaga, ale bez cudow, nie ma chyba zlotego srodka ktory zwalczylby to calkowicie
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
To po gale wali gałą z gęby?
Nie wiedziałem nawet %-D
Mi się wydawało że najłatwiej poznać gałkowicza po masakrycznie czerwonych oczach %-D
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.