Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 285 / 2 / 0
Wydzielcie, proszę, osobny wątek. Wyczuwam że ten pomysł ma potencjał.

Przypomnę, że pierwowzory instruktażu już na forum powstały.
Xzx:
http://www.megavideo.com/?d=JJO9N3FZ
Drag:
http://w903.wrzuta.pl/film/10efUH8f3s5/mov00013_xvid

Btw, co to przeprost?
  • 1047 / 22 / 0
Shrank23 pisze:
Maskaradore Tak z ciekawości się zapytam .. dlaczego uzależniony , który iniekcje musi kilka razy dziennie wykonywać nie "zafunduje" sobie wenflon'u? ?
1 wkłucie i spokój ( w warunkach poza szpitalnych , przy dobrej higienie ) na co najmniej 3 dni ..
Rozumiem , dziwnie/źle wygląda jak ktoś z wenflonem po mieście pomyka :-p , ale czy łapy pozakłuwane lepiej wyglądają .. ?
Jak pisałam wcześniej - pytam z ciekawości , nie opierdzielać mnie na wstępie heh :scared:
w takich sytuacjach tylko wenflon, jak sie umie to sie i spokojnie 7 i wiecej dni trzyma, przypal zaden, prosta sciema, antybiotyk, kroplowka bojezugdziemojeelektrolity!, chujcieto i tak dalej. Przyzwyczaic sie idze, cpuny to przeciez nie francuskie pieski. i wszystko jest pieknie, i tylko wymiany, zostaja blizny bo sie gowienko goi jak np kolczyk, uuaaauu, pozniej taka dziura, hehe, ale lepsze to niz desperackie wbijanie sie dwudziesty raz w kolejne miejsce z mysla 'teraz kurwa trafie' do wyboru, do koloru, rozowe, niebieskie, mozna sobie lakierem do paznokci przemalowac nawet na czarno. i plukac sola fizjologiczna, profeska musi byc, pompa z sola, lekko wlewasz, lekko odciagasz, powtorka i jazda, a gdzie moje auto? jak pojdziesz do przychodni albo do ambulatorium tudziez izbe przyjec to Ci nawet bandaz na czysty wymienia, jesli Cie nie stac, lub szkoda Ci ciezko zakrojonych pieniedzy! oszczednosc czasu i pieniedzy, czas to pieniadz, pieniadz to zaglada, miazga, prawdziwy wyscig szczurow do towaru

zmiany nieodwracalne, prosta diagnoza, kwestia czasu

dziekuje za uwage i mle spedzony czas, spotkajmy sie w macosrodku :(
  • 363 / 36 / 6
.M przeprost ręki - nadmierne wygięcie łokcia w "drugą stronę"
http://img6.imageshack.us/img6/2590/img00039bw.jpg <-- zobacz na zdjęcie
Co do tego filmiku , nie uchwyciłam momentu , kiedy ta osoba odpięła sobie pasek ? , bo powinna po wkłuciu , przed podaniem leku a na filmiku nie uchwyciłam tego - było to pokazane ?

banshee 7 dni ? to już przegięcie :-p , nie chce sobie nawet wyobrażać jak żyła i rana wygląda po wyjęciu wenflonu :scared:
  • 1047 / 22 / 0
bardzo ladnie, o wiele lepiej niz jak walisz ciagle w jedna lape i produkujesz sciezki czy tam autostrady, strupki,kropki,plamki,szramki nic z tych rzeczy, tylko jedna wieksza blizna, okrongua, i to ja w ogole nie mam centralnie na zgieciu tylko troche pod i na bok bo tak jakos bat se leci. i ciut obok druga mniejsza, i takie tam, wenflona se raczej mozesz w rozne miejsce wpierdolic, chociaz poza lapami nie probowalam-wszystko przedemna, do boju! lecz nie polecam, pojebanie w stylu japonki i wenflon w stopie i 'aua kurwa nie depcz mi po nogach' to tylko dla desperatow i pojebancow bardzo mocno pojebanych. A blizny huj nie blizny. Pierwsze promienie slonca, lato, wiosna, sukienki, stringi, maki i mozna zlapac noda na lawce w parku i spiec ryja a przy okazji zamaskowac bojowo blizny. Jak na moje nieznikanie blizn to i tak prezentuje sie calkiem porzadnie, chyba, ze przesadze, ale watpie, zebym zaczela sie tym przejmowac w tym stanie, toz ja w bialej koszuli i pod krawatem pracuje, zartowalam. ale bylo blisko
  • 285 / 2 / 0
Shrank23 pisze:
.M przeprost ręki - nadmierne wygięcie łokcia w "drugą stronę"
A, to. W takim razie połowa populacji to umie - ta damska. Kobietom naturalnie łokieć wygina się trochę bardziej. Myślałam, że przeprost to coś związanego ze zrostami, szczególnie w tym wątku.
Co do tego filmiku , nie uchwyciłam momentu , kiedy ta osoba odpięła sobie pasek ? , bo powinna po wkłuciu , przed podaniem leku a na filmiku nie uchwyciłam tego - było to pokazane ?
On chyba rzeczywiście nie zdjął stazy. Roztrząsano to w wątku "youtube - ćpanie na ekranie".
banshee pisze:
pojebanie w stylu japonki i wenflon w stopie i 'aua kurwa nie depcz mi po nogach' to tylko dla desperatow i pojebancow bardzo mocno pojebanych.
No to wenflon na szyi, na to ładna apaszka i francja elegancja, jak przystało na ćpuna.
Albo co się cackać, pompa insulinowa, wkłucie na biodrze czy pośladku, a zamiast insuliny podawany podskórnie sok z gumijagód, wystarczy tylko wcisnąć przycisk i leci kolejna dawka. :)
  • 89 / 2 / 0
jakieś 3 dni temu kułem się w dosyć dużym stresie(MST Continus ~70mg) byle szybciej. Utrzymałem higiene ale tylko w pewnych granicach i co najmniej kilka razy nie trafiłem w żyłę, co zaowocowało momentalnie kilkoma pokaźnymi bulwami na przedramieniu i małym i krwotokami zignorowanymi na rzecz znalezienia odpowiedniej żyły. Następny dzień wyskoczyły fioletowe plamy. część po czasie zniknęła, ale dziś się przeraziłem, bo ręka jest zielonkawa a 2 żyły zostawiły na skórze filetowy ślad, poza tym są plamy, które wyblakły ale się rozrosły . Nie wiem czy to 'normalne'. Nie mam czasu szukać podobnych przypadków. Liczę na szybką odpowiedź zanim podejmę jakieś kroki.
  • 519 / 2 / 0
Według mnie to po prostu siniaki(krew pod skórę poszła) i nie ma się czym przejmować, jednak zauważ że mój nick nie zaczyna się od "dr."
  • 909 / 19 / 0
Teraz dobrze będzie, jak użyjesz maści z heparyną i pojesz troszkę rutinoscorbinu albo czegoś podobnego. To może być normalne i zejść po jakimś czasie, ale zauważyłam, że im więcej się ćpa, tym gorzej organizm się regeneruje (całe siły regeneracyjne pewnie idą na narządy wewnętrzne, a nie gojenie się ran i siniaków) i z okresów mocniejszego ćpania zostają blizny i dziwne zabarwienia skóry nawet po niegroźnych uszkodzeniach.
  • 363 / 36 / 6
Teraz pisz czy przeszło
ogólnie jak pisałeś ,że w emocjach wkuwałeś sie to krwiaki powstaną .
Ja teraz mam zielono/śliwkowego sińca - po oddaniu krwi , wiec niby full profesional ;-)
Po podaniu szybko, zimne okłady a nazajutrz ciepłe i powinno szybciej zejść , jeśli poszło jak trzeba.
Czasem widoczne baty są zdradliwe ...
  • 368 / 10 / 0
Powiedzcie mi co robię nie tak. Walę opium i.v w lewą i prawą dłoń i tak co drugi, trzeci zastrzyk wyskakuje mi bulwa. Zacisk robię na nadgarstku. Ściskam go jak szalony. Powoli wkłuwam się w żyłę. Zasysam krew. Powoli wstrzykuję. Powoli wyjmuję igłę. Rozluźniam zacisk. Delektuję się fazą. Mam dwie ulubione żyły i to je męczę. Igła 0,6x30.
Chyba wiem o co chodzi. Nie ściskam żyły wacikiem przy wyjmowaniu igły stąd te krwotoki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające