i tu prosze o porade:
jaka pewna sativke od nich wziac : easy sativa/ maroc/ cinnamon ( szczegolnie maroc mnie interesuje)
ktora z odmian indica ma wieksze szanse u nas NL/ skunk special/ grapefruit ?
A co tych indyjek które wymieniłeś to obawiam sie zadna raczej nie dojdzie...chyba że NL w jakiejś foliii...
A co tych indyjek które wymieniłeś to obawiam sie zadna raczej nie dojdzie...chyba że NL w jakiejś foliii..
moze ktos z was zamawia sobie pestki feminizowane i chcialby sie wymienic, to prosze o kontakt:)
Jest tylko pare "ale":
- wrazliwy na pleść bo ma bardzo zbite topy...
- rośnie nawet dużych rozmiarów
No myśle że plony gdzies tak:
październik/listopad
Pare osob an og miala go na out i mówili że w przypadku dobrej pogody by dotrwał tylko że jest wrażliwy na plesc więc deszcze bardzo utrudniają robote...
dziś doszły mi pestki
AK48-----------------nirvana
White Widow---------nirvana
Pure Power Plant-----nirvana
Passion#1-----------dutch passion
Hazeskunk-----------sunshine seeds(freebes z FC)
Fruit Bowl------------sunshine seeds(freebes z FC)
Skunk#1-------------nirvana(freebes od gypsego)
ewentualnie z fruit bowlem pobawie sie in, reszta na out
nie licze na za bardzo na hazeskunk i white widow ale myślę ze warto zaryzykować
jakieś typy co odpadnie a co dojdzie?
white widow niezbyt
Ak48 to chyba na forum było omówione jako eksperyment lub dla doświadczonych
a o reszcie to niewiem
White Widow---------huja...
Pure Power Plant-----moze...
Passion#1-----------dojdzie
Hazeskunk-----------shkoda by mi było to dawać na outa
Fruit Bowl------------niewiem
Skunk#1-------------skunk da rade
...taka moja opinia ;-)
lub dla doświadczonych
a o reszcie to niewiem
czy to że ktoś jest doświadczony zmieni pogode?
O dżejzus denerwują mnie takie gadki... Na out doświadczenie to 5% sukcesu maksymalnie jesli w ogole to cos odgrywa...
Podstawy są jasne i oczywiste:
- dobra miejscowka co bylo juz przeddstawiane łopatologicznie paredziesiąt razy
- dobre przygotowanie spota co shakir wyjaśniał łopatologicznie juz z 3 razy... Pozatym łatwo przygotowac ziemie na spota i nie mówcie że nie :P Wystarczy troche pracy i niema co kombinowac za bardzo...
Ja cały czas sie zastanawiam nad moim outem...
Zastanawiam sie czy sadzić nieoryginalne pewniaki ktore na bank dojdą ale nie porażą mocą... czy moze zaeksperymentowac z jakimiś mniej popularnymi odmianami...
Pozatym duże znaczenie ma kasa u mnie narazie czarno to widze w przeciwieństwie do tego co było jeszcze miesiąc temu... Zobaczymy bo u ludzi w moim wieku relacje z rodzicami są bardzo ważne ;) :P
Tak czy inaczej myśle że większość outa to bedzoie ryzyk-fizyk... Bo palenie beda mial z indoora wystarczy na moje potrzeby a gromadzenie kilogramów średniego stuffu mnie jakos nie bawi...
Wole wykorzystać słoneczko na odmiany na które bym się skusił na indoora czasami a mają szanse dojść na out...
Ostatnio tak sie rozglądam i znalazłem zajebsitego breedera... odmiany teoretycznie na out sie nadają bez problemów większych tylko że są to w większości indyjki :( ale z tego co widać to będą dosyć mocarne a przynajmniej dosyć "żywiczne" ;P
Overgrow mi nie działalo wiec nie mogłem w strainguide sprawdzić...
Jak podejme decyzje to wam pokaże co kupiłem, narazie niechce nikogo w bład wprowadzać i polecać jakiś gównianych strainów bo dokładnie niewiem co to jest... :P
@mous_def
White Widow---------nirvana
Tak czy inaczej mozesz liczyć na niestabilnosc nirvany i moze bedziesz mial jaki fenotyp wcześniejszy ;)
Moim zdaniem duże ryzyko...
Hazeskunk-----------sunshine seeds(freebes z FC)
Skunk#1-------------nirvana(freebes od gypsego)
Z reszta nie powinno byc problemów... Fruit Bowl nieznam...
Cannabis101 pisze: Tylko nie mów że osoba co dopiero zaczyna uprawe MJ ma takie same szanse na wyhodowanie dobrej MJ co osoba co uprawia to od np 10 lat.
W wypadku uprawy.. stykają
- DOBRE NASIONA - 90% sukcesu.
- DOBRE MIEJSCE - następne 90% .. [ razem mamy już ponad 100 ;>]
- DOBRA POGODA - 60%
-WŁAŚCIWE NAWOŻENIE –80%
razem potrzeba 320% sukcesu...eee..
Słuchaj : Konopie to chwast : Nitrofilny chwast kochający słońce.
Jeśli będą rosły w odpowiednim miejscu: gdzie będą miały - wystarczającą ilość słońca - składników mineralnych i wody. Niby czemu miały by urosnąć gorzej Nowemu?
90% cech roślin / moc/ plonowanie – siedzi w genach..
reszta zmienności to wpływ środowiska – najczęściej sprowadza się to do ograniczenia plonu poprzez: niedostatek azotu na wego : fosforu podczas kwitnienia / wody w upały..
Słońca ... etc.
Nowi najczęściej popełniają błąd wybierając nieco na chybił-trafił miejsce: nieco bez wyobraźni. Jeśli tego nie będzie.. to ??
Tu nie ma żadnej magii.. Roślina ma zapewnione optymalne warunki: = świetnie rośnie.
Ale : teraz nowi są w nieco innej sytuacji od tych z przed 15 lat np.
Jest Internet : .. fora.. Każdy kto chce wiedzieć jak przygotować plantacje.. Jakie nawozy stosować, i kiedy.. znajdzie to bez trudu. I to nie jedna metodę a kilka konkurencyjnych ;P
Nie widzę żadnych powodów aby ktoś kto sadzi pierwszy raz - w nienajlepszym: ale przygotowanym miejscu nie wyciągał około 100g sinsemili z krzaka.
ps: miejsce niestety...czesto jest z musu a nie wyboru. Gdybym miał wybór nigdy bym nie sadził poza ogrodem :-) .
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.