Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Znowu byłem w lesie. Wśród setek muchomorów czerwonawych udało mi się znaleźć dwa jasnopomarańczowe owocniki Amanita Muscaria, przynajmniej tak mi się wydaje, że to te (miąższ nie zmienia barwy po uszkodzeniu).
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2006 przez Adam Selene, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kamro »
Dzis sie znowu wybieram moze co znajde bo ostatni trzy dni padało to cos powinno byc :D. U mnie wogule niema czerwonawych:D tylko czetwone. Tamte 7 to juz zjedzone. a planuje zrobic zapasy na zime. Jestem ciekawy czy w pojemnikach próżniowych w zamrażarce nie stracą swoich własciwości.
Uwaga! Użytkownik kamro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Qbek »
moje też są lekko pomarańczowe:/ właściwie były, bo mi kurwa starzy je wywalili:/ została mi tylko skórka z jednego b. dużego czy sądzicie że na osobnika ok 65kg cokolwiek podziała??
  • 30 / / 0
mam prośbę, niech każdy kto zażywał amanite muscarie niech opisze dokładnie w jaki sposób, jaką ilość i jakie części grzyba skonsumował, również jak były przygotowane i jakie były efekty. z tego co do tej pory wyczytałem to szczerze mówiąc g***o sie dowiedziałem. ja aktualnie skręcam 2 jointy po 0,25g suszonej w łaźni wodnej skórki+ tytoń
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
Ja już kiedyś w tym wątku pisałem co kiedy i jak spożywałem. Wysuszona skórkę paliłem tylko w połączeniu z ganją, ok. 1-2 lufki muchomorów i faza była dłuższa i o wieeeele bardziej intensywna (rozpierdalająca euforia)
W mojej miejscówce jeszcze nie ma muchomorów, chociaż przez dwa ostatnie sezony było ich tam w huj :-(
http://breakcore.pl/
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kamro »
mam prośbę, niech każdy kto zażywał amanite muscarie niech opisze dokładnie w jaki sposób, jaką ilość i jakie części grzyba skonsumował, również jak były przygotowane i jakie były efekty
Ja nigdy nie paliłem skórki bo podobno nie daje efektów. Przeważnie jem w całości ususzone w suszarce do grzybów:P. Czasami wywar robie jak mi sie chce. I zawze działają. Jem całe kapelusze(wszystko oprócz nogi). Mam chyba mocny żołądek bo nigdy nie wymotuje ani nie chce mi sie. średnia dawka jaką spozywam to 3 kapelusze(najwiecej 7). gulnie już po jednym coś jest ale słabo.
Uwaga! Użytkownik kamro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 241 / 4 / 0
A ja mam 2 wielkie kapeluchy tylko ze 1 robaczywy:\ moze jakos go obkroje troche, a 2 zdrowiutki. Oplaca sie w ogole taka ilosc jesc? Czy nie ma sensu w ogole...
kodeina
  • 30 / / 0
znalazłem około 100 muchomorków:D w końcu, przedwczoraj piłem wywar z 3 i jakoś słabo było. jak jest jakiś chętny to powiem gdzie jest ogrom amanit. około 70km na południe od Lublina bilet ok 7zł ale jest ich tysiące, jak bym miał jakiś większy worek to bym wziął więcej, zbierałem w bluzę:/
  • 177 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: clomipramine »
[quote="Qbek"]
jak bym miał jakiś większy worek to bym wziął więcej, zbierałem w bluzę]
LOL, idzie sobie lasem grzybiarz, patrzy, przeciera oczy i musi się uszczypnąć, czy to nie sen! Jakiś chłopak zbiera w lesie muchomory! Czyżby chciał wytruć wszystkie muchy? A może kogoś chce nimi otruć? Lepiej zadzwonię na policję.. LOL
  • 217 / / 0
rzeczywiście moze byc to dziwne dla osoby, która nigdy nie była na hyperreal-u
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?