Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
31 sierpnia 2023JohnnyTheSquirrel pisze: Zachęcilem wczoraj mamę do wzięcia 300mg pregi na sen. Bylo to około 20. Spała dobrze ale narzeka że jej się strasznie kręci w glowie i na lekki nieogar, a jest juz 6 rano. Jeśli 300 było za mocno na noc, że nie to ile zaproponowac jej pregi na dzień, żeby czuła pozytywnie efekty? 75mg? 150?.Dodsm.ze to ona chciala koniecznie zaczac stosowac. Chodzi mi o dawke dla starszej osoby na poczatek?
Jak nie bierze pregi to nie wpierdalaj ją w to. Na problemy ze snem jest milion bezpieczniejszych rozwiązań, mirta/miansa, triticco?
Na litość Boską nie prega, to wcale nie jest remedium na wszystko, a niedoinformowanie lekarzy przeraża.
Ostatnio usłyszałem od innego psychiatry, bo mój zachorował, że on prege traktuje jako dodatek, który sam w sobie na nic nie wpływa ani nic nie daje, wiec żebym sobie brał dawki jakie moim zdaniem mi pomagają (sic!).
Nie wpierdalajcie się w prege, a już tym bardziej nie wpierdalajcie w nią nikogo bliskiego. Wiem co mówię, trust me.
@patriko88 jakie dawki bierzesz i jak podzielone?
Masz lęki mimo 40mg paro? Najpierw wszedłeś na paro a potem na prege i mimo to lęki? Czy lęki nie pojawiły się czasem po rozpoczęciu pregi? Prega leci regularnie?
Opisz kolejność jak możesz i objawy, które po drodze miałeś.
Znam ludzi, którzy na lęk uogólniony zachorowali dopiero po rozpoczęciu pregi i zrobieniu przerwy w przyjmowaniu, mimo, ze wcześniej na lęki nie chorowali wcale. Może u Ciebie zaszedł ten właśnie schemat?
Czy dawka 150-200mg 3x w tyg przez okres powiedzmy 20 dni będzie miała duży wpływ na samopoczucie (skutki uboczne) PO ODSTAWIENIU?
Czy branie codziennie np 1 miesiąc (w dawkach powiedzmy 150-200) to jest dużo? Na tyle dużo by odczuć skutki uboczne po odstawce? Czy moze jest to okres który jest za krótki na uboki?
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
A dawki powyżej 300mg na dobę czyli 3x150 np to już jest imo za duża dawka, co nie przeczy faktu że rekreacyjnie będzie dobrym dopingiem.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Inny przykład: inny kumpel poprosił coś nasennego to dałem mu 225 mg i zasnął za pół godziny zajebiście wyspany i widać było po nim, że chciałby jeszcze i też powiedział "Nigdy się tak dobrze nie czułem". Na szczęście jak wytrzeźwiał to nie wnikał już co to było i się uchronił od nałogu. Ja osobiście stan ludzi po predze oceniam jakby byli po helupie - w kurwe niebezpieczna tendencja polubić taki klimat.
Nie wiem po co bierzesz na noc, masz lęki przed ciemnością czy zasypianiem ? Bierz tylko w dzień najlepiej z rana bo daje kopa do działania dawkowanie 150mg spokojnie przez pierwszy rok możesz lecieć do 300 w wyjątkowych sytuacjach, nie zrobisz sobie tym krzywdy i odstawić będzie stosunkowo łatwo.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.