Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1392 / 10 / 0
Ale ten smród, nie tyle dymu, bo nie jest źle, co sprzętu do palenia... :kotz:
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2013 przez dsn, łącznie zmieniany 1 raz.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 212 / 3 / 0
Podbiał wygotowany 2krotnie w wodzie bardzo traci na swojej puszystości i myślę, że na masie. Jednak mieszanka jego razem z małą ilością melisy i troszkę mięty pali się bardzo dobrze :)
"Co Cię nie zabije to zryje Ci psychę"
  • 2717 / 515 / 0
dsn pisze:
Dokładnie, smród lufy w której był palony podbiał może skutkować pawiem. %-D
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 199 / 2 / 0
A ja właśnie maczankę na babce zwyczajnej mam , bardzo dobry podkład jak dla mnie , dużo lepszy od podbiału .
  • 291 / 1 / 0
UltraViolence pisze:
dsn pisze:
Dokładnie, smród lufy w której był palony podbiał może skutkować pawiem. %-D
Jakiś czas temu miałem ze znajomym trzepanie przez policjantów. Znaleźli jaranie + lufę, która jeden z policjantów powąchał :kotz: %-D Dobrze, że to nie była mj, bo tylko oddali palenie ze szkłem i pojechali.
  • 6 / / 0
2g a-pvp + 1g JWH-182 na 100g podkładu (marshmallow) wydaje się sensowną maczanką ?
czy jwh z a-pvp mieszać przed zrobieniem maczanki czy zmieszać 2 osobne podkłady z naniesioną substancją? oby dwie substancje rozpuszczą się w spirytusie?
Przepraszam za ilość pytań ale to będzie moja pierwsza maczanka :)
  • 7 / / 0
mam pytanie odnośnie am2201, słabo rozpuszcza się w spirytusie, czy mogę dać normalnie na gaz i nic nie wybuchnie ani nie wyparuje ?
  • 2372 / 57 / 0
http://talk.hyperreal.info/post1293933. ... s#p1293933
Można podgrzać roztwór jeśli kanna nie chce się do końca rozpuścić.
Podgrzać nie zagotować. Podgrzewając, mieszaj roztwór aż do całkowitego rozpuszczenia.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 484 / 3 / 0
Mam spory problem. Kupiłem pb-22 od pewnego vendora graficznie reklamującego się na [h]. Zdziwiła mnie troszkę postać beżowego pudru, lekko zbijającego się w grudki. No ale nie takie rzeczy się widziało, leję 200ml spirytusu, wsypuję 6g substancji, mieszam... mieszam... mieszam... i NIC SIĘ NIE DZIEJE. Puder jak sobie krążył po garnku, tak krąży nadal, nie chcąc się rozpuścić ani trochę. Podgrzałem spirytus do granic możliwości (zaczął silnie parować) - NIC. Dolałem więcej (do około 300ml) - NIC. Cóż z tym począć? Przecież nie zrobię w taki sposób maczany. Macham łapą już dobre pół godziny bez efektów. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu z rozpuszczeniem, nawet z tą substancją tylko z innego źródła.
Wie ktoś o co chodzi? Substancja wygląda identycznie jak na zdjęciu podesłanym przez vendora, więc raczej ryzyko pomyłki odpada.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2013 przez Dopesmoker, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 200 / 4 / 0
@up
Inna sól widocznie. Sprawdź ile masz strat w materiale i oceń czy warto odparować spiryt żeby to odzyskać czy zostawić do next kanna ;).

Ktoś kto chce podgrzewać spiryt - radzę wysokie naczynie i minimalny ogień, bo spiryt się pali. Dużo lepiej ogrzewać go na łaźni wodnej (wkładasz słoik że spirytem do garnka z wodą i to na gaz)
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.