A prawda jest taka, że te witaminy to jest pic na wode, bo najprawdopodobniej ich wchlanialnosc jest porazajaco niska.
Poza tym kto nie prowadzi jakiegos patologicznego zycia i je wmiare normalnie nie potrzebuje zadnych dodatkowych witamin z zewnatrz, nie wierzcie w reklamy i tego co wciskaja w mediach, bo to jebane naciagacze ;p
Można jeść z jakimś lekkim posiłkiem byle nie zbyt tłustym wtedy aż tak bardzo przyswajalność nie spadnie, co więcej może nawet lekko wzrosnąć.
hess nie wierzę Tobie, ja zauważam, że mój stan zdrowia w okresie suplementacji jest o niebo lepszy, normalnie mam szorstką skórę a przy tym mam jak pupa niemowlęta a żadnych maści nie stosuję! Widocznie witaminy A mi brakowało. Olimp zwykłe produkty to lipa jak chu(ojebałem na raz 5 tabletek ich multiwitaminy oraz 5 tego ich żeń szenia i nawet wysypki nie dostałem od nadmiaru witamin który powinien wystąpić/działania żeń szenia nie poczułem), ale te Olimp multiple sport to może być coś innego ja tego nie testowałem ale jak dla mnie Olimp to jest lipa i są lepsze firmy/fabryki. Lepiej sobie kupić osobno kwas alfalipinowy, wit e i c, kurkume, zieloną herbatę i sobie dawkować według potrzeb/ilości ćpanych stymulantów. Od paru lat jem może raz na ruski rok jakieś owoce więc sorry mi się przydają takie rzeczy. (Nie dotyczy pomidorów bo potasu nie da się uzupełniać suplami a izotoników to trzeba by wychlać kilka hektolitrów)
NieLubieZielska pisze: (Nie dotyczy pomidorów bo potasu nie da się uzupełniać suplami a izotoników to trzeba by wychlać kilka hektolitrów)
A pomidory wcale nie są zdrowe:
http://www.whatsonmyfood.org/food.jsp?food=TONie przyswajają się wcale, albo bardzo słabo. Witaminy rozpuszczalne w wodzie ciężko przedawkować. Z ADEK jest trochę gorzej. Jeśli teraz nie odczuwasz negatywnych skutków, to możesz je odczuć później. Przy przedawkowywaniu wit. E zwiększa się prawdopodobieństwo zachorowania na naprawdę wiele schorzeń.
Lepiej zacznij jeść owocę albo wątróbkę(choć nie wiadomo co kura/świnia jadła ;-) ).
@jagna
Piracetam rozpuszcza się w wodzie, więc warto go brać na pusty żołądek. I popić wodą. ;-)
No i jeszcze tak dodam, że piracetam u ludzi młodych i zdrowych nie działa jakoś spektakularnie.
Bodymax <-- gówno bez działania
Olimp <--- gówno
Plusze <-- jak się tego pije od cholery to skóra ładniej wygląda XD
Cała reszta to mało popularne gówna których nikt i tak nie używa więc nie ma sensu nawet ich testować
Ja zostaję przy swoim ewentualnie przejdę kiedyś na animal paka bo tylko przy tym widzę poprawę
Podobno piracetam ma słabe działanie u osób całkowicie zdrowych ale na mnie działał wyśmienicie więc nie jestem przekonany zapewne kwestia dawek/podatności.
Pewnie nie jesteś zdrowy. ;-P
http://examine.com/supplements/Vitamin+Ehttp://www2.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=b4 ... x=0&ma=263
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.