Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: barnaba »
Dzisiaj w trakcie poszukiwań trafiłem na łąkę na której roiło się od kołpaczków. Nie dając za wygraną szukałem dalej i w końcu chyba trafiłem na właściwe okazy. Czy ktoś mógłby zweryfikować?
jeden
dwa
trzy
cztery
pięć
Uwaga! Użytkownik barnaba nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kortah »
Aż miło patrzeć. Smacznego i miłego
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: herbman »
THIS IS IT!!! :)
don't worry, be happy!:)
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: barnaba »
Dzięki, w końcu się udało :)
Uwaga! Użytkownik barnaba nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: przemolbaska »
Wyschły mi tak raczej na biało...

Dzisiaj znalazłem takie, o:

[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

Czy coś z tego to łysice? Czy kołpaki... takie same jak wczoraj. Dalej jestem ciekaw czy te co wczoraj to łysice bo zdania podzielone...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Na pierwszym zdjęciu w dolnym rządku masz 5 grzybów. Ten pośrodku to raczej nie łysiczka ale możesz dać jakieś jego inne wyraźniejsze zdjęcia. Tuż pod nim jest grzybek podobnego koloru. Najbardziej po lewej stronie zdjęcia masz też jeszcze dwa podobnego koloru. I w tle widzę jeszcze trochę ale nie wiem już jak opisać na szybko ich położenie ale myślę, że jeśli wyszukasz sobie podobne do tych, które podałem to sam łatwo przesortujesz.

Na drugim zdjęciu masz trzy takie jaśniejsze na środku. Ten środkowy to chyba raczej łysiczka ale te dwa po jego bokach to jak na moje oko nie są łysice.

Reszta to same łasiczki
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: przemolbaska »
To są zdjęcia z rana. Teraz poważnie podeschły i te 2 z drugiego zdjęcia niczym się nie różnią już. Jednak ten bardziej po lewo ma inny kolor. Tak to mogę dalej poselekcjonować?

Wgl dzięki za ocenę. W takim razie znalazłem swoją magiczną łączkę ^^
  • 136 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bamboclat »
przemolbaska, nadarłeś syfu sporo, całkiem niepotrzebnie.

Zaobserwuj co się dzieje przy suszeniu, z każdą chwilą będą coraz jaśniejsze i jaśniejsze a później mniejsze i lżejsze na końcu masz złote ;)
Ostatnio zmieniony 29 października 2009 przez bamboclat, łącznie zmieniany 1 raz.
"Co za farmazony szczelasz. Wiesz kto to był Frank Dux. Gościu walczył w kumite i sklepał ruwno wszystkich ryżowpierdalaczy jak sie nie znasz to idź stond"

Wróciłem ziomeczki i mam się dobrze.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Czy to są łysiczki? Chyba tak, ale nie jestem pewien.
http://img305.imageshack.us/i/photo3dg1.jpg/

Edit:
A, i tu jeszcze na wszelki wypadek zdjęcia takich grzybków zamieszczę. Na 99% kołpaczki, więc je wyrzuciłem ale i tak zdjęcia wrzucę.
http://img24.imagevenue.com/img.php?ima ... 2_54lo.jpg
http://img146.imagevenue.com/img.php?im ... _378lo.jpg
http://img105.imagevenue.com/img.php?im ... _110lo.JPG

;)

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: JJIIMM »
No cóż... Masz tam kilka łysic...
Naturalnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.