A czego się po tym spotkaniu spodziewasz ?
Holy Herb Sour Tangie 14% CBD
Możesz jako klient napisać do sprzedawcy z grzecznym ale zdecydowanym żądaniem przedstawienia Ci raportów z analizy?
Skoro wprowadzają ten towar do obrotu to powinni takowe posiadać.Swoją drogą napisałem do nich ale mnie mogą zlać, a Ciebie powinny chronić jakieś konsumenckie paragrafy przez spuszczeniem na drzewo.
Generalnie dość niecodziennie wygląda ten poziom CBD przy takich THC w konopiach siewnych,
a sprzedawca ( obra z resztą ) wykazał się cwaniactwem ( typowym z resztą ) dając produktom nazwy szczepów bogatych w THC.
Mi nawet nie przeszkadza że dostawcy suszu dodają koncentrat CBD , ale powinni o tym uczciwie informować.
Generalnie każdy uczciwy sprzedawca suszu CBD powinien moin zdaniem robić dokładne badania
cannabioidów i terpenów i udostępniać je kupującym.
Poproś ich o certyfikat z testu.Nawet jeśli udało im się osiągnąć 20% CBD w konopi siewnej ( rekord który widziałem to 18,9% ) to THC wyniesie ok 1%.
@davidoffffffffff
Renomowana powiadasz ? Jak dla mnie lądują w szufladce z napisem "Kutasiarze" jak każdy kto dla zwiększenia zysków nazywa swoje produkty z konopii siewnjej nazwami sugerującymi popularne rekreacyjne odmiany idica/sativa bądź powołuje się na nie.
Oni piszą " Come l'AK-47, induce un enorme effetto rilassante ed è in grado di contrastare ansia, stress e stati depressivi. " Co jest ewidentnym kłamstwem bo Kałasznikow to jest hybryda 65/35 sativa/indica z małymi ilościami CBD tak więc działanie obu roślin nie może byc do siebie porównywalne.Natomiast Ci kutasiarze jasno sugerują że jak zakopcisz ten ich susz to zadziała "podobnie" do mocnej hybrydy.
Podejrzewam że dodali sztucznie CBD oraz terpenów z profilu terpenowego Kałacha i tak robią w ciulolo klientów.
O a tutaj spójrzcie jaki słodki przykład kutasiarstwa w wersji de lux, na który się natknąłem przy okazji szukania tej "perły".
https://hempoilshop.gr/en/smoking-vapin ... olid-hash/
Kutasiarze z Grecji nie dość że używają nazw popularnych rekreacyjnych strainów tak jak opisywałem, to na opakowaniach haszyszu robionego z konopii przemysłowej używają zdjęć orginalnych strainów pod które się podszywają.
ja latam
Hipzz CBD - miałem jeden wariant/smak czyli konopie-aloes w mocy 900mg na butelke 60ml
-działanie takie sobie na granicy placebo
-smak strasznie sianem wali taką suchą skoszoną trawą ale nie gryzie i moze sie spodobać komuś, aloes bardziej chemiczny i daleko w tle.
-przejrzystość: mętny bez mieszania
Cała seria Master Stonner od Liquidera w wersji 60ml w dwuch podseriach jedna 6 smaków o mocy 150mg na butelke i druga 6 smaków 300mg na butelkę
-smaki ciekawe szczególnie w tej drugiej serii zdecydowanie konopne przy pierwszym kontakcie z drugim smakiem który fajnie się komponuje i jest wyczuwalny. dla fanów konopi polecam ale jest jednak po dłuższym używaniu delikatnie sztuczny/chemiczny.
-działanie delikatnie wyczuwalne zdecydowanie w wersji 300mg o iele bardziej jak w przypadku hipzza ale szału nie ma dalej trzeba co godzinę brać parę większych buchów i pod koniec dnia dopiero czuć efekt delikatnego relaksu.
-przejrzystość:w pełni klarowne poza jednym w drugiej edycji- pollution o smaku podwójnego jabłka i ziołowej sziszy
Liquidy Harmony
tutaj zderzenie ze ścianą! szczerze to jest coś niesamowitego, niestety buteleczka jedynie 10ml a cena przy zawartości cbd 100mgCBD/10ml to 60 zł!
ale powiem że to jest po prostu sztos!
-smak idealnie oddany aromat konopny, przy ariancie OG. kush czuć delikatny paliwowy posmak z nutką cytryny i subtelną sosną w tle. Naprawdę prędzej skonczy sie butla liquidu niż znudzi smak. Lemon haze mocno cytrynowy oczywiście z aromatem konopnym doskonale się sprawdza, nie czuć chemii! Jak oni to zrobili nie wiem, niech robią więcej.
-działanie mocno odczuwalne dwa trzy buszki i czuć po chwili subtelny i delikatny relaks. Osobiście używam osobnego vapka z tymi liquidami i zapodaję sobie na wieczór. Siedząc przy kompie wieczorem czy grając i pufając sobie jest super relaks i fajnie się zasypia. (miałem wariant 100mg cbd przy 600mg pewnie by mnie rozjebało fizycznie:O)
-klarowność: i tu jest zagadka, pierwszy liquid lemon haze był mętny natomiast kolejne po około kilku miesiącach zamówione były przejrzyste ale na samej górze była cieniutka warstewka oleju? dopiero po wstrząśnięciu robiły się metne.
Sczerze to moim faworytem jak na ten czas jest Harmony- idealne smaki nie za słodkie nie za ytrawne i ciekawe same w sobie w porównaniu do liquidów/premixów które do tej pory używałem. Cenowo jest mocno średnio, ale jak za taką jakość to wierze że jest to opłacalne. Mała buteleczka na kilka przyjemnych wieczorów jak najbardziej.
Nie wiem czy już coś kupiłeś, czy sprawdzasz temat z uwagi na datę, ale z waporyzacją i cbd mam trochę wspólnego. Jeśli chodzi o waporyzator do 4-5 stówek celował bym w fenixy (zgodnie z tym co widziałem w internecie) ja osobiście posiadam waporyzator x max V2 pro, działa ale oszczędnością nie grzeszy bo wymaga dobrego ubicia ziół w komorze dla prawidłowego działania, przewaga fenixa jest to że mieści się w nim 0.1-0.15[g] ziół co już przemawia za ekonomicznością wyboru. Jeśli chcesz dołożyć trochę i uzyskać sprzęt konkurujący z tymi z klasy premium to polecam Fury Edge, zobacz recenzje żeby wyrobić sobie pogląd.
Jeśli już jesteśmy przy samym temacie suszy, muszę cię zaskoczyć ale w zupełności sprawdza się nawet ultra tani susz firmy mr joint, 10g suszu kupiłem za 45zł, myślałem że to pic na wodę bo wydawałem niebotyczną sumę na cbd z "renomą", a jednak okazało się co potrafi marketing i wolny rynek. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie służę pomocą.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.