Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
63
49%
2.Cos działa
29
22%
3.Słabo działa
15
12%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
9%

Liczba głosów: 129

ODPOWIEDZ
  • 33 / 6 / 0
Kava Kava z allegro działa jak melisa. Nie ma porównania
  • 56 / 12 / 0
Chciałbym trochę rozwinąć temat kavy kavy bo coś za piękne mi się to wydaje. Rozwinę później swoje doświadczenia. Czy zauważyliście u siebie jakieś negatywne skutki zażywania kavy? Formy kaca? Ja czuję takie lekkie przymulenie rano dzień po, ale jakoś dla osoby mającej gad - zespół lęku uogólnionego to jest to nawet okej l. Jestem taki trochę slow ale i trochę wychillowany. Wracając do pytani, jakie macie odczucia właśnie negatywne co do używania tej używki?
  • 997 / 84 / 0
Kava Kava znalazła mnie w tym roku. Piłem 4 razy, po trzykroć wariant Meren, a raz co innego - 30 g, 15 g, 25 g oraz 33 giety.
Pierwszy raz z H2O 3 płukania po 15 min., wcześniej namaczanie materiału przez 5 minut przed każdym praniem. 200 ml wody na 15,0 towaru. Rozpuszczalnik o temperaturze między 30, a 40 ℃.
3 płukanka zbędna w mojej ocenie. Efekt jakiś wystąpił. Warto wspomnieć, że podjadałem kodeinę wtedy często i dorobiłem się zespołu odstawiennego. 1szego dnia skrętu przyrządziłem sobie debiutanckie Kava Kava. Jakie było moje zdziwienie, gdy poza efektem tej egzotycznej rośliny zespół odstawienny został zaleczony. Dało mi to do myślenia.
Drugie podejście to 15,0 także na wodzie zrobione. Poza znieczuleniem jamy ustnej efektu psychoaktywnego nie zauważyłem.
3ci raz to 25,0 materiału na wodzie. Mając świadomość interakcji z opiatami, zapodałem sobie to po miesięcznym ciągu z kodeiną, tuż przed podróżą do NL. Zadziałało jak potrzebowałem, zdrowy wyruszyłem w podróż.
Póki co ostatni raz, to 33,0 Kava Kava, jednak innej odmiany - Palasa. Tutaj do płukania użyłem mleka owsianego dzięki radom z forum. Mleka od krowy nie ruszam - boli mnie brzuch później. Nie wiem na ile inny rodzaj, na ile mleko zamiast wody, efekt intensywniejszy, ale też uwalający.
Może mieć tu również wpływ sposób aplikowania. Ja podszedłem do tego jak do wódki, czyli starałem się wypić płukankę jak najszybciej. Efekt uwalający. Możliwe, że sączenie tego jak wina da inny efekt.
Temat rozwojowy.
  • 126 / 48 / 0
@g3no Polecam mleczko kokosowe. Takie z puszki, z grubą warstwą tłuszczu kokosowego, który roztapiamy właśnie w tych 40 stopniach przed dodaniem Kava Kava.

Wiem też, że w dzisiejszych czasach o to trudno, ale kava najlepiej wchodzi w gronie rodziny / przyjaciół / znajomych. Na ogniskach, grillach, a nawet przy grach planszowych. Raczej w settingu "siedzącym", gdzie właśnie spożywamy kavę powolutku, nawet rozcieńczoną, jeżeli smak jest zbyt intensywny. Dobrym sposobem na wkręcenie znajomych w kavę jest przygotowanie imprezy w tematyce hawajskiej (chociaż sama kava nie pochodzi z Hawaii) - wtedy mamy pretekst do podawania napojów na bazie kokosu. Można oczywiście pokusić się o theme polinezyjski, ale hawajski chyba lepiej się "sprzedaje" xD .

Rozmowy na Kava Kava są lekkie, dobrze się kleją, jest mnóstwo śmiechu, a troski gdzieś znikają. Super alternatywa dla alkoholu i imprez zakrapianych. A jak do tego jeszcze wędruje joint z jakąś słabą odmianą marihuany (albo dobre CBG) to już wogóle magia.

Roślina wręcz stworzona na ostatni dzień kilkudniowego melanżu.
█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █
███ Moja strona o etnobotanice i konopiach:
██ »»»–––––––––► https://herbsman.pl ◄–––––––––«««
█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █
  • 187 / 7 / 0
Kavosze, zajrzyjcie please do działu sprzedawcy/clearnet/gdzie kupić ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.