Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 86 / 6 / 0
Po co wazodylator do piracetamu?
  • 1343 / 18 / 0
Neuronek pisze:
@Huk etylofenidatu nie dorzucaj. Jak już bierz go solo tzn. EPH. A do tego możesz dodać jakiś cholinominergik i wazodylator np. alfa GPC i ginko biloba.
A co do dawek musisz poeksperymentować. Każdy jest inny. Na mnie działał w miejszych tj. 3,6 g. Większe nic nie dawały. Tzn. nie działały lepiej niż to 3,6 g.
uogólnie: dawki do 6g są tak naprawde hemolityczne (w sensie jak kardiologia, ale bardziej chodzi o krew), po prostu jezeli ktos ma zbyt krzepliwą krew/niskie ciśnienie, to w ilosci do 6g bedzie tylko poprawa przepływu krwii.
Dawki nootropowe, czyli takie, które zwiększają popyt neuronów na tlen to powyzej 6g, w praktyce przydałoby sie wrzucać w dawkach podzielonych (w sensie np. 1,2gx4 na dobe), ale jezeli chce sie to stosować przed waznym egzaminem, dopuszczalna jest dawka jednorazowa
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 642 / 18 / 7
qweqwe890 pisze:
Po co wazodylator do piracetamu?
To trzon kuracji nootropowej to cholinominergik, wazodylator i racetam. W sumie dokładnie dlaczego tak nie wiem JonnyHa mi to powiedział, ale domyślam się, że po prostu zachodzi synergia. Wiesz Piracetam zmniejsza krzepliwość krwii, a ginko rozszerza naczynia krwionośne więc jeszcze więcej krwi jest w stanie przepływać przez naczynia.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 258 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: davidb1 »
Witajcie, zainteresowałem się tematem i mam dostęp do tabletek Biotropil 800, czy to dobry preparat?
Od jakiej dawki rozpocząć kurację i czy występują interakcje z benzo (alprazolam) i opioidami (tramadol, morfina)?
Z góry przepraszam za prawdopodobnie oczywiste pytania ale coś mi szukajka nie działa, a ogarnie 88 stron....
  • 7 / / 0
Wrzuć 3 tabsy dziennie i zobacz jak na nie zareagujesz, mnie osobiscie po tygodniu dopadł koszmarny ból głowy ale to chyba przez to, że mało choliny wrzucałem ;) Pozdro
  • 1 / / 0
Witam.

Mam małe pytanie, czy stosowanie Piracetamu z Lecytyną jest bezpieczne?

Jeśli tak, to jakie są korzyści i czy warto stosować.

Pozdrawiam
  • 1262 / 17 / 0
PRZECIEŻ LECYTYNA JEST OBOWIĄZKOWA PRZY NOOTROPACH co to za kretyńskie pytanie. Korzyści są takie, że nie nakurwia Cię łeb z braku choliny która zużywa się dość szybko przy nootropach.

Dostałem memotropil, zaplanowałem sobie, że po 2 tyg. stosowania w normalnej dawcę będę co tydzień zwiększać o jedną tabletkę dawkę dzienną. Jak zwiększyć jego przyswajalność i jak najbardziej uekonomicznicznić(XD) stosowanie?
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1425 / 81 / 0
Wrzucać na pusty bebech. Ew jak nie ma wyścia to przed jedzeniem, gryząc taby.

Nie kupowałbym memotropilu tylko czysty proch. Poł kilo można dorwać za 110-120 pln i jest to odpowiednik 7 pak 60x1200mg , czyli paka wychodzi za 17 pln.\
A odpowiednik 7x 60x1200mg to jest piękny zapas. Biorąc pod uwagę, ze po 2-óch pakach głowa jest naprawiona fajny zapas, a racetamów nigdy za dużo heh
  • 258 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: davidb1 »
Czyli 1600mg piracetamu (Biotropil) + 1200mg lecytyny aktualnie
Pytania:
1 Odpowiednie dawki na początek kuracji? (czegoś więcej/mniej)
2 Czy lecytyne zamienic na choline czy dołączyć jeszcze choline?
  • 708 / 25 / 0
1600mg pomnóż x 3 i na początek powinno być ok.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.