Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 606 / 8 / 0
Dostałem 3 paczki 37,5mg, mam brać 1 dziennie/tydzień a potem 2. Ofc nie chciałem wenfli bo poszedłem sępić benzo, ale skoro dali... w końcu mówiłem prawdę o swoim stanie, obecnej chandrze etc, gadka o benzo swoją drogą :-D

Siedzę wystrzelony po 75 przyjętych w formie pyłu, nie wierzyłem że po tym tańczy się po pokoju, a jednak :cheesy: całkiem "przyjemny antydepresant", no ale zobaczymy jak to się rozwinie. Źrenice wystrzelone jak po 3mce/mefie, ale w mniej naćpany sposób- po prostu są duże

Teraz pytanie- brać to dla tej miłej hipomanii kilka dni i wywalić czy spróbować bawić się dalej i może leczyć pozostałości po twardym waleniu dragów w różnych kombinacjach? Zostawiłem sobie kilka rys na psychice i chciałbym to z czymś zrobić
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 1709 / 11 / 0
Philip, po 225mg jest pizding, że aż za dobrze :diabolic: ale dziwne, że po jednym razie latasz. Ja sniffowałem tak z 5 dni. Jeśli wolisz p.o. to rozgniataj granulki i proch z powrotem do kapsułki.
W sumie mam jeszcze gdzieś z 20 kapsułek po 75mg, kusisz :-)
Philipos pisze:
nie wierzyłem że po tym tańczy się po pokoju, a jednak :cheesy:
Ja tańcowałem :cheesy:
  • 606 / 8 / 0
Teraz już 112.5, poszło pół kilo słabego maku, lorafen i estazolam, JEST MOC
Btw spróbuj dorzucić naprawdę mocnego kakao, ja się czuję jak po jakimś euforyku :-D

Te twarde też da się sniffać, czy tylko małe granulki?
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 652 / 3 / 0
Nareszcie wyspany, więc jadę dalej. wenlafaksyna + kofeina i JEST MOC.
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 2 / / 0
Mam takie pytanie Cierpie na fobia społęczna i z czym lepieiej łączyć wenlafaksyne z bupropionem ?? bedzie dobre rozwiązanie czy lepiej bupropion i fluoo
  • 2 / / 0
Witam, biorę Velaxin ER od 16 Kwietnia w dawce 1 tabletka dziennie, rano. Gdzieś od 3 tygodni męczy mnie bezsenność. :-/
Po pierwsze, czy jeżeli przesunę tabletke na wieczór to powinno pomóc?
Po drugie czy ktoś wie tak biochemicznie jakie działanie wenli powoduje bezsenność? Pobudzanie jakich receptorów etc...
Velaxin ER 1 x dziennie (rano)

Co nas nie zabije to nas wzmocni ;)
  • 867 / 18 / 0
Sprobuj zjesc kawaleczek wieczorem, to sie przekonasz. Mi pomagalo. Tylko nie cala, bo moze cie za mocno pobudzic, poza tym w dzien nie bedzie dzialac.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 9 / 0
Możesz wrzucić kawałek Mirtazapiny na wieczór, ale to po konsultacji z lekarzem lepiej.
Może, a raczej powinno wyjść dobre combo.
  • 572 / 47 / 0
jankrystian pisze:
Witam, biorę Velaxin ER od 16 Kwietnia w dawce 1 tabletka dziennie, rano. Gdzieś od 3 tygodni męczy mnie bezsenność. :-/
Po drugie czy ktoś wie tak biochemicznie jakie działanie wenli powoduje bezsenność? Pobudzanie jakich receptorów etc...
Wieczorem bedzie jeszcze gorzej, ja praktycznie przez cala 8 miesieczna kuracje nie moglem spac ale bezsennosc po wenli jest jakas inna, przyjemniejsza.
ten lek jest de facto stymulantem,szczegolnie na poczatku, po jakims czasie organizm sie przyzwyczai i bedzie lepiej ale jesli jestes wrazliwy to jakosc snu bedzie pewnie gorsza.
  • 150 / 1 / 0
no, wenlafaksyna zapita kawa to jest to ;) dawka 225 byla dla mnie najlepsza :*) - niestety jak juz doszlo do hipomanii, to dzialanie potem szybko zaczelo sie oslabiac az zupelnie przestalo dzialac. ale tancowalo sie, owszem, i biegalo po schodach %-D na fobie spoleczna dzialala rewelacyjnie, bardzo zwiekszala pewnosc siebie, normalnie zalatwialam sprawy i na dodatek chcialo mi sie to robic. zamiast zastanawiac sie i denerwowac tym, ze musze gdzies zadzwonic, ale sie boje, po prostu dzwonilam. teraz jestem na 300 + 25 mg spamilanu, odstawiam klony na relanium i tez lęku prawie nie ma, pewnosc siebie zwiekszona, ale mysle ze to raczej dzialanie spamilanu i terapii, bo wenlafaksyna juz od dawna slabo dziala.

no ale dopiero od bardzo niedawna utrzymuje pelna abstynencje, wiec daje jej jeszcze szanse, mam niby powiekszone zrenice i nastroj jest spoko, ale szalu nie ma, nie czuje wyraznego dzialania, nie pobudza mnie w motywujacy sposob, tylko mnie po prostu nosi, nie wiem co mam ze soba zrobic i chodze z jednego konca mieszkania na drugi :P :-/ ustalilam z pania psychiatra, ze skoro dzialania nie czuje, to zeby zmniejszyc dawke do 150 no i od jutra zaczynam schodzic o 75 mg, mam nadzieje, ze nie odczuje zmiany. ktos ma doswiadczenia ze zmniejszaniem dawki z tak wysokiej, jak 300? czy pojawia sie efekty odstawienne, ktorymi wszedzie straszycie czy jest szansa, ze nie? biore wenlafaksyne niecaly rok
jankrystian pisze:
noradrenergicznych, ale podobno wenlafaksyna pobudza je dopiero w dawkach >150 mg, tak czy siak, jest to dosc czesty efekt uboczny wystepujacy na poczatku leczenia, a miesiac brania to tak naprawde jest jeszcze poczatek. tak, jak ktos wspomnial, dorzucenie mirtazapiny to dobry pomysl, sa to 2 swietne antydepresanty i czesto stosuje sie w polaczeniu, nazywa sie je california rocket fuel %-D bo powoduje tak duzy wyrzut serotoniny. ja niestety nawet po 15 mg mirtazapiny spie do 16.
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.