Nie wytrzymałem do przyjazdu kuriera - będzie dopiero jutro z tą moją 5tką, postanowiłem, że sobie podskoczę do najbliższego sklepu z CBD, daleko nie musiałem szukać..
Kupiłem jointa z CBD i sztukę czegoś co poleciał sprzedawca.
Spaliłem bata chwilę później.
0 działania, nie czułem też żadnego uspokojenia/wpływu na co kolwiek nic.
No to sobie pomyślałem - gówno wiesz co było w blancie. Skoczyłem na chatę, skręciłem z tej sztuki, którą kupiłem 3 joYe.
Spaliłem jednego, drugiego, trzeciego bata.. NIC kurła.
Nie wiem. Czy palenie tego siana ma w ogóle jakikolwiek sens ?
To się tylko da Vapować ?
Jak wypalisz papierosa to czuć lekkie pobudzenie, nikotyna działa dość szybko i jej działanie jest zauważalne.
A CBD, nie wiem tak totalnie nic ?
Jest jak napisałem - nie bierz tego jakos negatywnie do siebie,wręcz przeciwnie, ale jesteś właśnie ofiarą tego kutasiarskiego "marketingu" w którym zamiast rzetelnej informacji
sugeruje się jakże wieloma metodami klientom powinowactwo suszu CBD do marihuany. Sugeruje się nazwą, sposobem pakowania , zawoalowanymi opisami a także ceną , gdzie często gram suszu CBD kosztuje tyle ile gram marihuany na czarnym rynku ( bo tego co wyczynia big farma w aptekach jeszcze nie przebili ;))
Ale wiadomo - poinformowany klient nie kupiłby pewnie suszu fabrycznie modyfikowany koncentratem CBD i terpenami wiedząc dodatkowo, że za taką kwotę może zakupić susz
konopi siewnej idący w dziesiątki a nawet w setki gramów.
Ciężko w CBD szukać natychmiastowego działania, to nie jest substancja psychoaktywna w rozumieniu narkotycznym, dająca natychmiastowe zdecydowane efekty. CBD głównie działa poprzez klad endokannabioidowy oraz poprzez interakcje z receptorami serotoninowymi ale nie powoduje natychmiastowej zdecydowanej sedacji.
CBD używa się terapeutycznie oraz profilaktycznie ale tutaj wchodzi w grę regularne używanie tak aby stymulować układ endokannabioidowy i serotoninowy .Tutaj liczy się regularność i do medycznego zastosowania dużo lepiej nadaje się olejek - łatwość użycia w każdych warunkach i precyzyjne dawkowanie.
Może efekt byłby wyraźniejszy w momencie gdy człowiek jest pod wływem silnego stresu, lęku czy paniki - ale w normalnych lub pozytywnych sytuacjach ten efekt generalnie będzie bardzo słabo wyczuwalny.
Dlatego tez radziłem Ci , że jeśli chcesz poczuć i porównać wpływ CBD to przede wszystkim zastosuj mieszanki z marihuaną. CBD ma działanie przeciwpsychotyczne i moduluje działanie THC
powodując fazę spokojniejszą, mniej podatną na bad tripy , zmieszanie , zapętloną gonitwę myśli itp.
21 kwietnia 2020Karolrdm99 pisze: a takie gotowe blanty cbd klepia cokolwiek jak sie spali sam całego lub na 2 osoby ? takie gdzie jest czyscioch ok 0,6suszu w blancie
NIE
KLEPIE
NIGDY NIE
KLEPAŁO
I
NIGDY
NIE BĘDZIE
KLEPAC
21 kwietnia 2020Karolrdm99 pisze: A takie gotowe blanty cbd klepia cokolwiek jak sie spali sam całego lub na 2 osoby ? takie gdzie jest czyscioch ok 0,6gsuszu w blancie.
21 kwietnia 2020Kobyszcze pisze: A nie mówiłem...
Jest jak napisałem - nie bierz tego jakos negatywnie do siebie,wręcz przeciwnie, ale jesteś właśnie ofiarą tego kutasiarskiego "marketingu" w którym zamiast rzetelnej informacji
sugeruje się jakże wieloma metodami klientom powinowactwo suszu CBD do marihuany. Sugeruje się nazwą, sposobem pakowania , zawoalowanymi opisami a także ceną , gdzie często gram suszu CBD kosztuje tyle ile gram marihuany na czarnym rynku ( bo tego co wyczynia big farma w aptekach jeszcze nie przebili ;))
Ale wiadomo - poinformowany klient nie kupiłby pewnie suszu fabrycznie modyfikowany koncentratem CBD i terpenami wiedząc dodatkowo, że za taką kwotę może zakupić susz
konopi siewnej idący w dziesiątki a nawet w setki gramów.
Ciężko w CBD szukać natychmiastowego działania, to nie jest substancja psychoaktywna w rozumieniu narkotycznym, dająca natychmiastowe zdecydowane efekty. CBD głównie działa poprzez klad endokannabioidowy oraz poprzez interakcje z receptorami serotoninowymi ale nie powoduje natychmiastowej zdecydowanej sedacji.
CBD używa się terapeutycznie oraz profilaktycznie ale tutaj wchodzi w grę regularne używanie tak aby stymulować układ endokannabioidowy i serotoninowy .Tutaj liczy się regularność i do medycznego zastosowania dużo lepiej nadaje się olejek - łatwość użycia w każdych warunkach i precyzyjne dawkowanie.
Może efekt byłby wyraźniejszy w momencie gdy człowiek jest pod wływem silnego stresu, lęku czy paniki - ale w normalnych lub pozytywnych sytuacjach ten efekt generalnie będzie bardzo słabo wyczuwalny.
Dlatego tez radziłem Ci , że jeśli chcesz poczuć i porównać wpływ CBD to przede wszystkim zastosuj mieszanki z marihuaną. CBD ma działanie przeciwpsychotyczne i moduluje działanie THC
powodując fazę spokojniejszą, mniej podatną na bad tripy , zmieszanie , zapętloną gonitwę myśli itp.
W 100% zgadzam się, że padłem ofiarą kutasiarstwa.
Masz 100% racji.
Po przeczytaniu Twojego posta przyszło mi do głowy pytanie czy są jakieś godne polecenia rzetelne miejsca, z których można kupić "dobry" lub "bardzo dobry" CBD ?
21 kwietnia 2020tofciap pisze: Nie wiem. Czy palenie tego siana ma w ogóle jakikolwiek sens ?
To się tylko da Vapować ?
Podejrzewam że się rozkłada pod wpływem ciepła.
CBD działa, ale trzeba zażyć dużą ilość.
Przy zwaporyzowaniu większej ilości suszu jest stan podobny do zjarania ale inny, czuć uspokojenie ale logiczne myślenie nie sprawia problemów.
Zastanawiam się jaki wpływ na to mają:
- CBD
- terpeny
- śladowe ilości THC
- niewiadome (żaden z dostawców konopii włóknistych tego nie bada) ilości niedocenianego THCV
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
23 kwietnia 2020hydroksy pisze: Też nic nie czułem paląc to z lufki, a z vapo jak najbardziej.
Podejrzewam że się rozkłada pod wpływem ciepła.
CBD działa, ale trzeba zażyć dużą ilość.
Przy zwaporyzowaniu większej ilości suszu jest stan podobny do zjarania ale inny, czuć uspokojenie ale logiczne myślenie nie sprawia problemów.
Zastanawiam się jaki wpływ na to mają:
- CBD
- terpeny
- śladowe ilości THC
- niewiadome (żaden z dostawców konopii włóknistych tego nie bada) ilości niedocenianego THCV
Przykład - bogata, jeśli nie najbogatsza w cannabioidy odmiana konopii siewnej Medicure od Dutchfem w próbce z THC 0,479% i CBD 10,294% wypluła 0,00% THCV
Większość standardowych odmian konopii zawiera ok 0,2% THCV , odmianyw niego bogate zawierają od 3%- 6%. a rekordzistka o o jakże miłej nazwie THC-Victory to nawet i 8%.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.