Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1000 / 269 / 0
@ledzeppelin2

Jutro mam terapię to to obgadam.

Chat GPT też mi określił to, że się zwyczajnie nacpalem.

Ponadto, dzisiaj znowu wziąłem modka i ponownie czuję się wystrzelony. Zaskakujące - nie pamiętam, kiedy ostatnio na mnie tak wyraźnie działał. Co więcej, dzisiaj już nie dorzucałem do niego nootropów, a głównie taki powód naćpania zarzucał mi w kombinacji z modkiem chat GPT. Może to po prostu taki mega dobry lek.

Ogólnie to mam w planach po obecnym cyklu zrobić dłuższą przerwę, może nawet na dwa miesiąc, żeby poobserwować organizm.

Wracając do @ledzeppelin2 to właśnie ostatnio dużo rozmyślam nad tym, jakie mam blokady psychiczne w kwestii funkcjonowania i staram się to konfrontować z chatem GPT. Brak modka faktycznie może generować kolejna z takich blokad. I to chyba na podobnej zasadzie, jak mam z kofeiną, bezwodną od której krótki detoks ostatnio odczuwałem krytyczniej niż odwyk od ketonów xD.

Ogólnie napisać mogę tylko jedno ponownie - niezbadane są organizmy ćpunów xD
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / 5 / 0
Siema
Postanowiłem się przypomnieć pisząc raport.
Jestem na moda od 3lat prawie codziennie, niekiedy bez weekendów.
Od jakiegoś czasu jestem bez pracy, po prostu projekt się skończył.
Muszę przyznac że bez finansowej motywacji i takiego wewnętrznego poczucia obowiązku moda na mnie nie działa.
Nie mam motywacji w ogóle, może to kwestia tolerancji, ale podwoilem dawkę i nie zwiększa niczego poza nerwowością i lekami.
Sam nie jestem pod jakimś wielki stresem żeby znaleźć robotę, ale myślę że ten stan naturalnie by występował. Moda to jakoś maskuje, choć nie zachęca już do pracy tak jak kiedyś.
Takze ciekawie... Wydaje mi się że brakuje jakiejś dopaminy i poczucia przynależności do jakiejś grupy, żeby uaktywnić ten mechanizm noradrenalinowo-dopaminowy... Natomiast pobudzać oczywiście że pobudza, ale też zwiększa nerwy.
Mieliście podobnie? Ile bierzecie per kilo masy ciała? Ja minimalizowaniem do 15mg na moje 90kg.
Poza tym przy intensywnym wysiłku fizycznym też nie motywuje, ale lekki wysiłek, spacer its bardzo pomaga na dopaminę i wtedy jest lepiej.
Bardzo to ciekawe.
Może to wszystko przez to że odstawiłem cukier i daje sobie solidny wpierdol co drugi dzień...
  • 1000 / 269 / 0
@rrozz

Jak odstawiłes cukier, a wcześnie brałeś regularnie to oczywiste że możesz mieć zwałę. A problemy typy zespół abstynencyjny = modek nie działa.

Ja na początku maja próbowałem odstawić na kofeinę i modek przestał działać właśnie z tego powodu.

Ty bierzesz dawkę 15mg na kg czy 15mg w ogóle?

Oczywiście że życiowy kryzys może uwypuklać skutku uboczne modka.

Ostatnia sprawa, ja biorę 2 x 200mg dziennie i nie ma sensu podnosić jednorazowej dawki, między 100 a 200 jest różnica, ale powyżej już żadna, jeśli chodzi o działanie

To nie ćpanie żeby się tym nabombić
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5096 / 877 / 0
Mikołaj Sawicki złapany na dopingu. Michał Rynkowski: to nie jest substancja "imprezowa" W czwartek Polska Agencja Antydopingowa potwierdziła, że próbka B Mikołaja Sawickiego również dała wynik pozytywny. W jego organizmie wykryto Modafinil.

3 dni temu
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.