Ja teraz stosuję akurat CHOLINA + INOZYTOL 2 x 250mg, dodatkowo kupiłem w aptece lecytynę w płynie z przeceny bo kończy się termin przydatności - świetny efekt , początkowo kręciło sie w głowie przez 2-3 minuty :)
Stacki umysłowe widziałem na stronach USA i kuracja 30 dniowa 350zł :#: a 90 dniowa 900zł :wall:
Ale wcześniej podana przeze mnie kompozycja daje zajefajne efekty np na treningach siłowych i fightowych:
- przy worku bokserskim uczucie lekkości umysłu, skupienie i szybkość..
- rzekomo na zawodach jak czytałem jest mniejszy stres i super koncentracja
- a przy żelastwie jak chcesz to wczuwasz się jak każda partia mięśni i włókna pracują
Moge miec w miare tanio ale z data waznosci 10/19/2012. Wydaje mi sie ze jest to standardowa data 2 lata od produkcji.
Witam wszystkich i siema Johny;)
Eph na wejsciu (oral) przez jakies ~2h dziala za mocno, tzn nerwowosc, trzesace sie lapy, podenerwowanie. Pozniej jak sie ustabilizuje to jest zajebiscie. Wiec jak, zmniejszyc dawke i dorzucic pozniej? Albo innymi slowy, jak zniwelowac efekt wejscia?
Opcja alternatywna to problemy z glukozą. Tak z pół godziny przed spożyciem EP zjedz trochę cynamonu i zobacz czy pomoże.
Generalnie jak to dobrze rozegrac jak powiedzmy mam 3-4h snu na dobe przez 3-4dni. Jak zminimalizowac wszelkie skutki uboczne i neurotoksycznosc. Powiedzmy ze korzystalbym tylko z EPH (3fa jako dri bym odpuscil) + do tego dorzucana reszta miksu ofc. Ale w tym momencie kalorii to chyba powinienm spozywac conajmniej 1,5 wiecej niz potrzebuje, do tego zapotrzebowanie na mineraly tez x2. Warto dorzucac urosept na te 3-4h snu?
Nigdy nie zarzucaj stymulantów na pusty żołądek z rana, bo to prowadzi do zaburzeń z glukozą. Najpierw porządne śniadanie, potem EP!
Do tego dopamina i noradrenalina mają jeszcze dziesiątki innych funkcji w mózgu i musisz w końcu zrozumieć, że takie uproszczenia do niczego dobrego nie prowadzą.
Tak się zastanawiam. Noradrenalina aktywuje Na/K-ATPase, a dopamina inhibituje. Aktywuje to również deprywacja snu. Jak działają na ciebie różne rzeczy po nieprzespanej nocy?
Co do noradrenaliny, przecież to oczywiste że to hormon stresu, stymulacja jest bardziej obwodowa. Od stymulacji umysłowej jest DA. Inaczej studenci kołowali by na sesje reboksetyne (NA) a nie amfetamine(DA plus duzo slabiej NA).
Jak chce mi sie spac, to dochodze do stanu kiedy oddam wszystko byle sie wyspac + czuje sie jak gowno po paru takich dniach z rzedu i mam mocno obnizona wydolnosc psychofizyczna...
Nikotyna obniza zapotrzebowanie na sen czy wywoluje bezsennosc?
Po czym poznam, ze galatnamina dziala? Taka huperzyna A to czuc, ale jesli mam galantamine (ta przeterminowana) to jakos bym musial sprawdzic czy dziala. Czego sie spowdziewac, jakich efektow ?
edit;
na temat galantamine znalazlem cos takiego:
Degradation
Galantamine hydrobromide is not readily biodegradable in a biodegradability test according to
OECD No. 301 F: “Manometric respirometry test”. Consequently, the medicine is potentially
persistent.
http://www.fass.se/pdfprint/servlet/se ... e=standard
Tak sie skonczyla moja przygoda z ssri - zostalem zombie, bezsnnosc w nocy, sennosc w dzien, otepienie intelektualne, ciągłe zmęczenie.
Ludzie ćpają latami, bawią sie lekami rekreacyjnie, palą zielsko kilkanascie lat itd. i potem potrafia dojść do siebie, a mnie bezpowortotnie zniszczylo pół roku żarcia ultra-bezpiecznych i wogóle zajebistych leków SSRI.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.