Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 622 / 0
Ja zaraz zaatakuję właśnie 3 tabletki po 200mg i od razu zaparzę zieloną herbatę z jednej łyżki zupnej w średnim kubku. Ostatnio odpowiada mi profil takiego rozciągnięcia podtrzymania kofeinowego przez dzień.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 425 / 50 / 0
kofeina na mnie juz nie dziala, polecacie cos lepszego na studia/do pracy umyslowej? Najlepiej zeby dalo rade bez wiekszych konsekwencji zdrowotnych stosowac na codzien
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 8 / 0
@Rs3mati
Przeciez masz na poprzedniej stronie kilka odp. na moje podobne pytanie:
post3704741.html#p3704741
  • 3245 / 622 / 0
No ja tak myślę że gdybym nie był uwrażliwiony codziennymi neuroleptykami, to kofeina też by dużo nie zdziałała. Pewnie ogólnie się niektórzy śmieją że jaram się aż tak lajtowymi rzeczami i robię aferę z kilku miligramów kofeiny i kubka zaparzonych ziółek, ale przy lekach psychiatrycznych jest chyba większa wrażliwość na jakiekolwiek substancje, dlatego w moim przypadku trzeba wziąć poprawkę.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 425 / 50 / 0
@forum z tego wszystkiego to tylko nootropów jeszcze nie próbowalem ale wątpię ze będa dobre na dłuzszą metę
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 8 / 0
07 sierpnia 2023Verbalhologram pisze:
Ja zaraz zaatakuję właśnie 3 tabletki po 200mg i od razu zaparzę zieloną herbatę z jednej łyżki zupnej w średnim kubku. Ostatnio odpowiada mi profil takiego rozciągnięcia podtrzymania kofeinowego przez dzień.
Nie wyobrazam sobie takich dawek, doslownie by mi serce zaczelo szwankowac...
Jak zdarza mi sie wypic (jedna) kawe np. o 15:00 to potem nie chce mi sie spac do 1:00-2:00.
  • 3245 / 622 / 0
@forum Mi to aktualnie pasuje, nie mówię że za miesiąc będzie identycznie z dawkowaniem, może tymczasowo nawet w ogóle odstawię, mam wrodzony instynkt samozachowawczy, nie walę oporowo.
  • 4401 / 705 / 2117
@forum to jakieś dziwne podejście masz i ogólnie, jeżeli po jednej kawie do 1-2 w nocy nie możesz spać, to nawet nie mam zamiaru pytać, co by było gdybyś energetyka wypił. Jak mnie pamięć nie myli, to kubek kawy ma ok 80mg kofeiny, gdzie takie 500ml napoju energetyka, ma już ich około 200.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 76 / 8 / 0
@IGotHigh909
*po kawie o godz. 15.
Nie wiem co w tym dziwnego... Kazdy ma inny organizm.
Sa tacy co w ogole nie pija kawy, bo niezaleznie od godziny i tak im to ryje sen albo cos innego.
A sa tez tacy co pija dziennie 5 mocnych i zasypiaja bez problemu.
Zreszta... przykladowo wg Hubermana kofeina wplywa na jakosc snu przez 10-12 godzin.

Wypijam czasem energetyka, ale 250 ml a nie 500 ml, bo po 500 ml pobudzenie jest zbyt "nerwowe", nieproduktywne.
  • 4401 / 705 / 2117
No to już kwestia tego, jaka ilość kofeiny na ciebie działa/pobudza Cię. U mnie 500ml nie jest złym wyborem. Ale tak jak rozmawiamy - każðy ma inny organizm.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.