Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / 2 / 0
Kazdy chyba lek na pusty zoladek bardziej sie przyswaja, a z jedzeniem to bardziej dla ochrony zoladka.
  • 277 / 42 / 0
Zjadam tylko 25 mg przed snem i styknie. Działanie zawsze wyczuwalne. Dlaczego? Bo nie rośnie mi tolerka przy tak niskiej dawce :-D ofc taka daweczka dupy nie urywa ale ma na celu pomóc bez nabijana tolerancji na receptorach GABA.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 1070 / 137 / 0
@up tolerancji na gaba? Przecież prega nie działa bezpośrednio na gaba, nie jest antagonistą.
  • 361 / 15 / 0
Ja zjadam ciągle na pusty, po prostu ta euforia to była kwestia dwóch pierwszych wzięć przy tej dawce. Na razie ciężko powiedzieć coś więcej o działaniu, funkcjonuję całkiem dobrze, nie ciągnie mnie do żadnych GABA-używek i to jest największy plus tego leku. Po odstawce giebla przyszedł czas na BDO, gdy zabrakło już i tego, brnąłem w baklofen, benzo, fenibut itp., a teraz pregaba i jest spoko. Większość dnia przebiega bez lęków. Są gorsze momenty i lęk taki bez powodu pojawia się na jakiś czas (szczególnie po 6-8h od wzięcia ostatniej kapsułki pregaby), ale biorę dopiero drugi dzień, a po tygodniu niby stabilizuje się stężenie przy regularnym przyjmowaniu. Jestem dobrej myśli póki co.
  • 2001 / 492 / 0
13 marca 2018magell pisze:
Kazdy chyba lek na pusty zoladek bardziej sie przyswaja, a z jedzeniem to bardziej dla ochrony zoladka.
Leki rozpuszczalne w tłuszach mogą przyswajać się lepiej po posiłku.

Jak się ma dawkowanie pregabaliny do baclofenu. Jeśli tego drugiego satyfakcjonuje mnie dawka 50 mg to tutaj powinienem celować w 150 czy 300 ?
  • 2897 / 618 / 10
Mnie baklofen satysfakcjonuje przy 75mg, a pregabalina przy 300mg, ale generalnie nie porównywałbym ze sobą działania tych substancji.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 8103 / 909 / 0
Pregabalina nie umywa sie do benzodiazepin.Chodzi mi o ten spokoj, wyjebke na wszystko, gadatliwosc, ogolnie to co daje benzo.
Ja bralem tylko 75 mg i 150 mg to tylko czulem szum w glowie i nic wiecej.

Moze jakbym zarzucil 300 mg to bym otrzymal efekt podobny do benzo, czy raczej nie ?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 444 / 30 / 0
Ciężko odpowiedzieć, ja po pregabalinie nie odczuwam takich efektow, a biorę 150 mg na dobę.
Ten lek nawet w dawce 300 mg nie zagraża życiu, może po prostu podnieś dawkę?
Zresztą co organizm to inna reakcja. Ona bardzo pomogła wyjść mi z klona.
Pzdr
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2001 / 492 / 0
16 marca 2018STR88 pisze:
Mnie baklofen satysfakcjonuje przy 75mg, a pregabalina przy 300mg, ale generalnie nie porównywałbym ze sobą działania tych substancji.
Dzięki, za radę. Wycelowałem w dolny pułap i zajadłem 150 mg i ta dawka jest w pełni satysakcjonjuąca. Bania bardziej jak po GHB niż baclofenie. Taka chamska ale jednocześnie bardzo przyjemna
w swojej naturze. Tylko doskiwera mi brak ludzi bo się spóźniają ale czuej, że swój socjalny potencjał będzie maiła ogromny.

Jeśli tripy na tym będą wyglądać jak pierwszy raz to jest potentantka do podium w rankingu najlepszych substancji. :diabolic:
  • 2897 / 618 / 10
No właśnie szybko ten potencjał traci :-/ Przynajmniej w moim przypadku. A do ludzi chyba jedna z lepszych substancji. Humor, prospołeczność, brak ujebania, jedynie czasem mówisz szybciej niż coś przemyślisz %-D
Ciekawe czy chociaż po dłuższej przerwie zrobi robotę.
16 marca 2018UJebany pisze:
Pregabalina nie umywa sie do benzodiazepin.Chodzi mi o ten spokoj, wyjebke na wszystko, gadatliwosc, ogolnie to co daje benzo.
Ja bralem tylko 75 mg i 150 mg to tylko czulem szum w glowie i nic wiecej.

Moze jakbym zarzucil 300 mg to bym otrzymal efekt podobny do benzo, czy raczej nie ?

Niestety nie tędy droga, inna bajka
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.