Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 519 / 47 / 0
NegatywneWibracje pisze:
Na mnie działa 75mg. Czuję sie wtedy, jakbym był na wenli. Po 100mg nie jestem w stanie zasnąć. Ogólnie trzymając się maksymalnej dawki dobowej 400mg, byłby to najlepszy antydepresant SNRI, jaki znam. Ale że trzymać się bezpiecznych dawek nie umiem, więc tego pomysłu nigdy nie traktowałem poważnie. %-D W każdym razie nie dziwi mnie wcale, że był pomysł używania tramadolu jako antydepresant właśnie. W końcu to chemicznie patrząc krewniak wenli.
Zgodzę się w 100% Znajomy odstawił trampka za pomocą wenoflaksyny. Mówił że działanie jest bardzo podobne do trampka,tylko whuj słabsze. Jednak brał trampka niedługo i w małych dawkach (ok 400- 600 mg) przez miesiąc.
  • 4 / / 0
Mam pytanko -czy możliwa jest sytuacja , w której test na tramadol jest pozytywny 2 tygodnie po ostatnim zażyciu ?
  • 3 / / 0
Hej, ja troche z innej beczki.... Kilka lat temu mialam wypadek , uszkodzony kregoslup- bez zanudzania... bol niemilosierny co pare miesiecy, mieszkam za granica i tu bardzo popularny na takie bole jest tramadol. Biore go od kilku lat w ciagach po pare tygodni z przerwami po killa tygodni, miesiecy. W Uk uwazaja ze nie jest uzalezniajacy, ale mnie tknelo i zaczelam grzebac w necie, trafilam na to forum i wielkie zdziwienie?!? Wy bierzecie dla przyjemnosci, dzielicie sie skutjami, dzialaniem itp nie wnikam , ale sie troche zaniepokoilam ...
Po tylu latach brania w dawkach 800mg na dobe, jedyny objaw to potworne pocenie sie i niesamowity przyplyw energii. Gdy zaczynam brac tramadol wstaje rano jak ptaszek, calg dzien na przyspieszonym biegu, czuje sie normalnie bez jakis efektow specialnych ot po prostu pelna energii. Noc tylko daje w dupe , bo poce sie niesamowicie, wstaje doslownie mokra...
Po odstawieniu tramadolu , jestem troche przytloczona ale nie nazwala bym tego depresja, nie mam tez problemow aby go nie brac. Jestem tylko jakby bardziej “zmeczona” musze sie sana w dupe kopax do dzialania...
Zastanawia mnie dlaczego czytajac niemal wszystkie wasze komentarze ja dzialam troche inaczej na tramadolu? Czy tabletki sa inne od tych kropli o ktorych mowicie? Czy ktos ma tak jak ja?
Ps. Zapomnialam i jeszcze jednym skutku ubocznym. W oktesie brania tramadolu niedowidze, obraz mi sie zamazuje , szczegolnie gdy sie dluzszy czas na czyms skupiam, przy rusunkach, nie daje rady dokonczyc kresek czy obliczen bo nie jestem wstanie skoncentrowac wzroku i zlaoac ostrosci. Bylam u okulisty - wzrok sokoli , to o co kaman?
Sorki jesli tu troche do tej grupy nie pasuje, ale nie ma za duzo info na temat tramadolu z zycia wzietych, a tu w Uk lekarze uwazaja ze jest to srodek zupelnie bezpieczny, nie uzaleznia- no czytam tu u Was zupelnie cos innego? Jak to jest?
  • 2897 / 613 / 10
31 lipca 2018ZoJkA pisze:
Mam pytanko -czy możliwa jest sytuacja , w której test na tramadol jest pozytywny 2 tygodnie po ostatnim zażyciu ?
Możesz sprecyzować jaki test?
W tych aptecznych multitestach czy ściśle na opioidy, a właściwie na morfinę i jej pochodne nie wychodzi w ogóle.
03 sierpnia 2018Fiefiorek80 pisze:
Czy tabletki sa inne od tych kropli o ktorych mowicie? Czy ktos ma tak jak ja?
Nie ma różnicy między tabletkami/kapsułkami a kroplami.
Ps. Zapomnialam i jeszcze jednym skutku ubocznym. W oktesie brania tramadolu niedowidze, obraz mi sie zamazuje , szczegolnie gdy sie dluzszy czas na czyms skupiam, przy rusunkach, nie daje rady dokonczyc kresek czy obliczen bo nie jestem wstanie skoncentrowac wzroku i zlaoac ostrosci. Bylam u okulisty - wzrok sokoli , to o co kaman?
Rozjeżdżający się wzrok to norma po tramadolu.
Sorki jesli tu troche do tej grupy nie pasuje, ale nie ma za duzo info na temat tramadolu z zycia wzietych, a tu w Uk lekarze uwazaja ze jest to srodek zupelnie bezpieczny, nie uzaleznia- no czytam tu u Was zupelnie cos innego? Jak to jest?
Pytanie jest jak najbardziej w tematyce forum ;]
Nie potrafię powiedzieć Ci czemu nie jesteś uzależniona od tramadolu, może to siedzi w psychice – nie bierzesz tego rekreacyjnie i byłaś pewna, że to nie uzależnia, może dlatego, nie wiem, to tylko moje teoretyzowanie. Natomiast wiem, że jeśli lekarz uważa, że ten środek nie uzależnia, a także nie poinformował Ciebie o ryzyku ataku drgawek przy tak wysokich dawkach (o ile jest świadomy tego, że dwukrotnie przekraczasz maksymalną dawkę dobową*), to jest po prostu idiotą. :nuts: tramadol jak najbardziej uzależnia, choć w mniejszych dawkach branych przeciwbólowo i nie przez długi czas ryzyko uzależnienia jest niskie.
* – jeśli tego nie wie, to jest trochę mniejszym głupcem
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 3406 / 534 / 0
Mam 50zika, idę zaraz polatać po aptekach czy któraś miła farmaceutka sprzeda mi Poltram Retard 100 30 tab. bez recki xd

Widzę że kosztuje ok 23zł 100%.

Jakieś wskazówki na bajerkę ? :)
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 377 / 42 / 0
Niech da pudelko zobaczyc jaka seria i w nogi [emoji14]
  • 3406 / 534 / 0
Hehe nie, mieszkam w bardzo małym mieście 5 aptek tylko ;), no jedna żona mojego kumpla pracuje w jednej aptece i zawsze mi thio sprzedaje ile chce i nawet jak mi brakuje sianka to oddaje później, mam nadzieje że teraz ma zmianę w pracy to zagadaj najpierw do niej ;)

Dobrze się ubiorę i zaraz wyruszam xd

A i właśnie w tej aptece kiedyś, przede mną kupował coś starszy pan (pewnie nie dragi) a jedna farmaceutka, słyszę - a dla pana to dziś bez recepty sprzedamy :)

Dam znać jak poszło, a mam chęć na trampolinę coś ostatnio.
  • 917 / 235 / 0
Czy jest to w ogóle możliwe żeby farmaceutka sprzedała coś bez recepty , do tego przeciwbólowy lek opioidowy ?
Chyba ryzykuje utratą pracy w najlepszym razie,a w najgorszym pewnie prokurator. Jeśli ktoś kupił w ten sposób tramal w aptece to musiał trafić na jakąś mocno nieświadomą farmaceutkę ,chyba ze ktoś zrealizował recepte wcześniej ale nie wziął trampka, i taki tramal sprzedała nie wystawiając paragonu,oczywiście to też nie byłoby legalne.
Ale próbować zawsze możesz,ja po ostatnim ciągu na thiokokoko to wstydzę się do aptek w pobliżu chodzić :blush:
  • 3406 / 534 / 0
Noo nagrzałem się że nie wiem czy powstrzymam ten nodding :) nie ma opcji na sprzedaż w dwóch naj aptekach... resztę odpuściłem i kupiłem 16 thio.
  • 2897 / 613 / 10
Mogłeś kupić kwiaty i założyć smoking, wtedy by się udało, mówię Ci.
W niektórych aptekach da się dostać leki na receptę ale bez recepty, trzeba tylko mieć trochę szczęścia co do farmaceutów ;-)
Albo szybkie ręce i ukraść coś ze śmietnika na leki :-)
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
Zablokowany
Artykuły
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.