Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Masz na myśli buprenorfinę?
Każdy lekarz czy tam specjalista ds. uzależnień każe Ci zrobić Cold Turkey. Bez tego ani rusz.
01 grudnia 2022omi5115 pisze:
Chodzi mi właśnie o to czy przyjmując załóżmy dawkę 50 mg dziennie doustnie przez załóżmy
10– 14 dni ta biodostępność faktycznie zwiększy się dwukrotnie? Czy potrzeba większej dawki i większego okresu czasu? Głównie o to mi chodzi ile i przez ile musiałbym brać morfinę doustnie żeby ta biodostępność wzrosła ok. Dwukrotnie? Czekam na wasze odpowiedzi, a zwłaszcza odpowiedzi od tych którzy mają jakieś na ten temat pojęcie.
Przypominam że masz dziewczynę - czyli potrzebujesz nie 3000mg morfiny a 6000mg dziennie.
Teraz jeszcze więcej matematyki i ekonomii. Skoro dziennie potrzebujesz 6000mg to tygodniowo jest to jest to 42000gr. Żeby dojść do twojego oczekiwanego zwieszenia biodostępności, to musisz z minimum 6 MIESIĘCY to pociągnąć (NIE 10-14 DNI JAK PISZESZ - gdyby tak to szybko przychodziło każdy by tpołykał, a nie kłuł się). Skoro tygodniowo to 42000 t miesięcznie to 180000 gramów morfiny. Mając opakowanie 200mg morfiny po 60 tabletek (200x60=12000) Potrzebujesz dla was obu 15 opakowań morfiny miesięcznie. Miesiąc w miesiąc!
NIe będę pisał ile to kasy, ale na pewnie taniej jest abyście oboje poszli na prywatny luksusowy detoks, na którym w tydzień bez żadnych problemów odstawicie morfinę i nie będziecie mieli z nią ostrych kłopotów (nie piszę, że całkowicie zapomnicie bo to nieprawda, ale ostry skręt sobie pójdzie).
Nie piszę tego żeby Ciebie odciągać od detoksu. Wręcz na to namawiam, ale bądź realistą. Dawki jakie bierzesz są bardzo wysokie. Musisz iść na detoks szpitalny (państwowy lub prywatny). Widząc jakie ilości bierzesz, ja bym wolał wydać kasę zamiast na majkę, na prywatny detoks i w dobrych warunkach zakończyć uzależnienie. Jak sam piszesz próbowałeś sam w domu i nie wyszło. Pozostaje wyłącznie fachowe podejście na odpowiednim detoksie, a nie kombinowanie z biodostępnością.
Serio. IDŹ NA DETOKS!!!!!
01 grudnia 2022Paola69Opiatowska pisze: Jestem morfinistka od kilku lat ,Ale chce z tym skończyć lecz u Mnie leczenie bunorfinem jest straszne nie działa jak powinno. Mecze się niesamowicie. Chciałabym znaleźć doktora na Śląsku który redukcja dawek morfiny mógłby Mi Pomóc. Jestem obecnie na 200mg per dzień. Proszę o Pomoc.
Wczoraj dorwałam 200mst i z racji tego, że poczytałam trochę forum, zrezygnowałam z drogi oralnej podania. Zakupiłam sprzet, igły 45mm, strzykawki 2ml i 5ml, udało mi się przygotować czysty roztwór wg jednej z instrukcji na forum. Niestety moim problemem jest to, że jak wpadam w żyłę, która jest dobrze widoczna, nie jestem w stanie nacisnąć tłoka… Nie wiem czy źle trzymam, czy on jakoś ciężko chodził, ale wypadałam z żyły, zrobiłam sobie bolesną masakrę na rękach. Również przez to nie bardzo czułam wjazd, tylko za 1 i 2 razem trochę. Czy ktoś może mi polecić jakieś strzykawki w których tłok gładko chodzi? Insulinówki może? Albo może źle trzymałam strzykawkę? Jakaś porada ze zdjęciem mile widziana ;))
To pierwsza sprawa.
Po drugie... a właściwie pierwsze, drugie, trzecie i ostatnie ;) redukcja szkód.
Skoro już się kłujesz, postaraj się nie zrobić sobie krzywdy większej, niż to konieczne. W tym celu poczytaj:
1. Magazyn MNB - Rób to bezpieczniej klasyka redukcji szkód po polsku, monarowski poradnik skierowany głównie do iniekcyjnych użytkowników. Z 2008 roku, ale nie jest to wiedza, która się jakoś przesadnie szybko dezaktualizuje ;)
2. Getting Off Right A Safety Manual for Injection Drug Users - jak wyżej, tylko nowsza, zdecydowanie obszerniejsza i (jeszcze) bardziej wyczerpująca temat publikacja anglojęzyczna. Naprawdę bardzo polecam :)
[wiem, że trochę OT, ale temat jest super ważny, więc uprzejmie proszę o pozostawienie posta tu, gdzie jest]
Mam tylko 2setki, a spadła mi tolerancja i mysle ze 50mg wystarczy?
heroiny dawałem 150mg (IV) o czystości ok 65 procent, później 11-dniowa przerwa, ale zdarzało się wziąć 200mg morfiny oralnie bez przeróbki (podawali mi w szpitalu).
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.