Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Fenibut działa na te same receptory co baklofen.
Jestem od jakiegoś czasu bezrobotny więc nie mam nic do stracenia, spróbuję to odstawić chociażby na krótko po to aby sprawdzić m.in. czy wrócą do mnie bóle kręgosłupa, nerek, zanim zacząłem brać pregabaline ciągle narzekałem na te bóle, a biorę prege od 2.5 roku i żadnych bólów nie doświadczam, pomimo iż pracowałem jako kierowca i kręgosłup dostawał po dupie zawsze, prega sprawia że nie napinam mięśni kręgosłupa, nie chodzę spięty, zgarbiony, tylko wyluzowany jeżeli chodzi o mięśnie.
@GABAhater
Leczę się od dłuższego czasu u prywatnej doktor, jak chodziłem na nfz to czułem się nie jak pacjent lecz jak króliczek doświadczalny, jakbym brał udział w jakimś eksperymencie, do tego podejście do chorego, wizyta trwała 3-5 minut max. Prywatnie mam zajebistą młodą dupę panią dr. płacę 120 zł i mogę się wygadać do woli i czuję się wysłuchany, wizyta trwa 30-45 minut.
Wole mój sposób.
@Krzysiu86Dr a w sprawach kręgosłupa jestem "specjalistą" z doświadczeniem więc jakbyś potrzebował się o coś zapytać lub uzyskać radę, znajdź/załóż odpowiedni wątek i mnie oznacz albo pisz priv.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Bo działanie pregi nie jest w 100% wyjaśnione.
A co do mojego sposobu rzucania pregi, to wiem, że mi sie uda z jednego powodu.
Nie żarłem baklofenu już kilka miesięcy więc ten receptorek gaby-b się uwrażliwił.
Gdybym miał tolerke na baklo, to mój sposób by nie zatrybił.
Jeszcze sie zastanawiam nad drugim sposobem. a mianowicie 3 tygi na baklo bez alpry, a potem 3 tygi na alprze bez baklo. Najpierw spróbuje samym baklofenem załatwić tę suke, jak nie da rady, to wracam do sposobu nr.1
Mam nadzieję, że nam się uda kiedyś odstawić pregabaline.. choćby miałbym się zaszyć w domu na jakiś czas i wspomagać się rolkami to spróbuje :) Wszystko będzie dobrze, dopóki pozytywne myśli nami władają... :)
moim głównym powodem odstawienia to te zacinki przy gadaniu, jak to nie od pregi to musiałbym lokalizować dalej co to powoduje, ale daje 80%, że to prega.
edit. ps. Myslałem najpierw, że to neurole, ale po odstawieniu zacinka istnieje dalej. No to wracam do szamania Fluanxolu i Abilify, ale stwierdziłem, że obetnę obu dawki, aby była pewność, że nie obcinają mi dopaminki. No więc teraz 1,5mg Fluanxolu nie 3mg i 7,5mg Abilify a nie 15mg
zgodność dokładnie. Zacinki to jeszcze pal licho, zawsze się zdarzyło. Ale ja już przy predze muszę stosować wiele sztuczek, bardzo uważnie robić rzeczy. Ogólnie na modulatorach gaba mam dużą skłonność do mówienia myśli na głos, do siebie, czy przy innych z dupy. Więc stosuję check listy, jak idę np do kuchni w więcej niż jednym celu. Chwila nieuwagi i zalewam herbatę wodą z kranu i postanawiam wyrzucić śmieci, choć miałam coś zjeść. Nauka np mnie totalnie przeraża, rzeczy utkwione w pamięci niby "trwałej" z łatwością uciekają, jeśli się ich nie kataloguje, nie odświeża i nie recytuje na głos. Tak sobie czasem zapamiętuję cokolwiek, ale ostatnio idąc do pracy, zapaliłam i stwierdziłam, że nie mam pojęcia jaki jest kod do bramy, którą otwieram codziennie. Nie mam pojęcia i koniec. no i nie mam, coś tam strzelam;). Mam wrażenie, jakbym po zejściu z 600 do 450 odstawiła ją całkiem, z przymrużeniem oka, jeszcze trzy razy tyle do ostawienia, ale bóle mięśni, koszmary, osłabienie i migreny, hi there. powodzenia wam, biorę to zaledwie nie wiem, pół roku, po długich ciągach na clonie, i już mi się przejadła jakoś ech
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.