Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 287 / 140 / 0
@FotherMucker Fenibut nie działa na te same receptory. Prega działa na kanały wapniowe więc działa koniec końców na gabe ale nie bezpośrednio.
Fenibut działa na te same receptory co baklofen.
  • 348 / 264 / 0
@FotherMucker na 150 mg nie powinieneś mieć skutków odstawiennych ale każdy jest inny. Są dawki afaik 100 i 50 mg - użyj najlepiej 50 mg i potem nie bierz, albo odmierzaj proszek w kapsulce żeby mniej było tego. Jest też słabsza prega zwana gabapentyną (uproszczenie) lub inne leki przeciwpadaczkowe (tu bardziej levicetram, gabapenting, lamotrigine sprobowac jako dodatek ew) choc ja bym sie nie pierdolil i bral dawke 50 mg a potem ew przez miech czy tydzien gabapentynę bo nie ma co też wpierdalać miliona rzeczy na tak małej dawce. maksymalna dobowa w PL (bo w innych krajach możesz mieć inne) jest 600 mg więc bez obaw. Fenibut działa na inne receptory ale szybko uzależnia więc zalecam ostrożność, mimo że ma status prawny "suplementu" afaik - jak nie to ktoś może mnie poprawić.
null
  • 701 / 318 / 0
@Detronizator2
Jestem od jakiegoś czasu bezrobotny więc nie mam nic do stracenia, spróbuję to odstawić chociażby na krótko po to aby sprawdzić m.in. czy wrócą do mnie bóle kręgosłupa, nerek, zanim zacząłem brać pregabaline ciągle narzekałem na te bóle, a biorę prege od 2.5 roku i żadnych bólów nie doświadczam, pomimo iż pracowałem jako kierowca i kręgosłup dostawał po dupie zawsze, prega sprawia że nie napinam mięśni kręgosłupa, nie chodzę spięty, zgarbiony, tylko wyluzowany jeżeli chodzi o mięśnie.
@GABAhater
Leczę się od dłuższego czasu u prywatnej doktor, jak chodziłem na nfz to czułem się nie jak pacjent lecz jak króliczek doświadczalny, jakbym brał udział w jakimś eksperymencie, do tego podejście do chorego, wizyta trwała 3-5 minut max. Prywatnie mam zajebistą młodą dupę panią dr. płacę 120 zł i mogę się wygadać do woli i czuję się wysłuchany, wizyta trwa 30-45 minut.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 287 / 140 / 0
To życze by sie udało. Ja od wtorku robie ct przy 600mg ale przez 3 tygodnie w zamian za to bedzie baklofen i alpra grana (co tydzien cyklicznie zmniejszane) nie zamierzam sie bawić w zmniejszanie dawek pregi.
Wole mój sposób.
  • 1078 / 318 / 5
@5matrix kwestia wpływu modulatorów gaba (benzo, baclofen) na regulacje kanałów wapniowych (down regulacje oraz up regulacje, procesy odpowiedzielne za powstawanie oraz spadek tolerancji) jest niejasan. Z jednej strony czytałem że taki baclofen może przyspieszyć uprwgulacje kanałów wapniowych, ale z drugiej strony wszelkie modulatory gaba są depresantami więc na niektóre rzeczy działają tak samo (a nawet bardziej) niż pregabalina. Więc na przykład wydaje mi się że jeżeli komuś w skutek tolerancji działanie przeciwlekowe pregabaliny się zmniejszyło, i postanowiłby zastosować detoks biorąc benzo (odsawi pregabaline w celu zmniejszenia tolerancji a w okresie bez pregabaliny będzie jadł benzo) to działanie przecilekowe pregabaliny może się w takim wypadku wręcz jeszcze zmniejszyć. (Nie wiem jak z baclofenem).
@Krzysiu86Dr a w sprawach kręgosłupa jestem "specjalistą" z doświadczeniem więc jakbyś potrzebował się o coś zapytać lub uzyskać radę, znajdź/załóż odpowiedni wątek i mnie oznacz albo pisz priv.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 287 / 140 / 0
@Detronizator2
Bo działanie pregi nie jest w 100% wyjaśnione.
A co do mojego sposobu rzucania pregi, to wiem, że mi sie uda z jednego powodu.
Nie żarłem baklofenu już kilka miesięcy więc ten receptorek gaby-b się uwrażliwił.
Gdybym miał tolerke na baklo, to mój sposób by nie zatrybił.
Jeszcze sie zastanawiam nad drugim sposobem. a mianowicie 3 tygi na baklo bez alpry, a potem 3 tygi na alprze bez baklo. Najpierw spróbuje samym baklofenem załatwić tę suke, jak nie da rady, to wracam do sposobu nr.1
  • 701 / 318 / 0
@5matrix
Mam nadzieję, że nam się uda kiedyś odstawić pregabaline.. choćby miałbym się zaszyć w domu na jakiś czas i wspomagać się rolkami to spróbuje :) Wszystko będzie dobrze, dopóki pozytywne myśli nami władają... :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 287 / 140 / 0
@Krzysiu86Dr naaaaajak
moim głównym powodem odstawienia to te zacinki przy gadaniu, jak to nie od pregi to musiałbym lokalizować dalej co to powoduje, ale daje 80%, że to prega.

edit. ps. Myslałem najpierw, że to neurole, ale po odstawieniu zacinka istnieje dalej. No to wracam do szamania Fluanxolu i Abilify, ale stwierdziłem, że obetnę obu dawki, aby była pewność, że nie obcinają mi dopaminki. No więc teraz 1,5mg Fluanxolu nie 3mg i 7,5mg Abilify a nie 15mg
  • 7 / 4 / 0
@5matrix
zgodność dokładnie. Zacinki to jeszcze pal licho, zawsze się zdarzyło. Ale ja już przy predze muszę stosować wiele sztuczek, bardzo uważnie robić rzeczy. Ogólnie na modulatorach gaba mam dużą skłonność do mówienia myśli na głos, do siebie, czy przy innych z dupy. Więc stosuję check listy, jak idę np do kuchni w więcej niż jednym celu. Chwila nieuwagi i zalewam herbatę wodą z kranu i postanawiam wyrzucić śmieci, choć miałam coś zjeść. Nauka np mnie totalnie przeraża, rzeczy utkwione w pamięci niby "trwałej" z łatwością uciekają, jeśli się ich nie kataloguje, nie odświeża i nie recytuje na głos. Tak sobie czasem zapamiętuję cokolwiek, ale ostatnio idąc do pracy, zapaliłam i stwierdziłam, że nie mam pojęcia jaki jest kod do bramy, którą otwieram codziennie. Nie mam pojęcia i koniec. no i nie mam, coś tam strzelam;). Mam wrażenie, jakbym po zejściu z 600 do 450 odstawiła ją całkiem, z przymrużeniem oka, jeszcze trzy razy tyle do ostawienia, ale bóle mięśni, koszmary, osłabienie i migreny, hi there. powodzenia wam, biorę to zaledwie nie wiem, pół roku, po długich ciągach na clonie, i już mi się przejadła jakoś ech
  • 1078 / 318 / 5
@5matrix Pamiętaj że efekty niepożądane neuroleptyków (zwłaszcza pierwszej generacji) mogą się utrzymywać długo po zaprzestaniu brania. Ale tak pregabalina tak samo jak benzo owe "zacinki" w mówieniu powodować mogą. Ja bym się do baclo ograniczył, znaczy skoro możesz być 3 tygodnie na samym baclo to nie widzę sensu po tych trzech tygodniach jeszcze coś brać, wtedy to już tylko wolne zejście z baclo i powinno być dobrze (znaczy trzeźwo, jak kto lubi). Pregaba to nie benzo, szybciej się dochodzi do siebie po niej
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.