Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 425 / 50 / 0
Odstawilem alpre bo zacząłem przesadzać i odwalac chore akcje więc naturalnie miałem jej dość i może wkurw generowany moralniakiem był po prostu większy niż syndrom odstawienny, prega natomiast przestała działać a przestała bo rzeczywiście po ciągach na alprze i tolerce rzędu 30mg ciężko żyć, szczególnie bez np ssri które jakoś tam aktywizuje
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / 5 / 0
Czy da się jakoś obniżyć tolerke na ten środek. Biorę już dawkę maksymalna 600 mg/d i praktycznie już na mnie nie działa, a na początku wyraźnie czułem działanie mniejszych dawek. Została mi zapisana w celu redukcji alpry co przynosiło skutek zszedłem z 2,5 mg na 0.75 mg, ale teraz znowu wskoczyłem na 2 mg.
  • 287 / 140 / 0
@Maatiik97 na prege szybko rośnie tolerka i szybko spada. Nie bierz kilka dni pregi po prostu. Innej metody nie znam.
  • 3244 / 555 / 0
22 kwietnia 2023theharewhohears pisze:
W jaki sposob w koncu udalo Ci sie odstawic?
Przestałem brać
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 701 / 318 / 0
@5matrix
Niestety bardzo często mam tak że chce coś powiedzieć, zaczynam mówić i np. ktoś mi się wtrąci w rozmowę i mi przerwie na sekundę.. to ja już nie wiem o czym mówiłem. Czasami wręcz dopada mnie gniew, kiedy rozmawiam z rodzicami przez telefon czy jak do nich pojadę i chcę im coś opowiedzieć, zbieram myśli bardzo długo, staram się, zaczynam mówić, mama coś wtrąci... i ja nerw.. bo kurwa nie wiem już o czym gadałem... nienawidzę jak mi ktoś przerywa, tłumaczę to ciągle rodzicom że to wina leków i żeby nauczyli się mnie słuchać do końca bo bywało że wpadałem w szał z tego powodu a ja jestem dobry człowiek i chcę dobrze. Te leki, myślę że pregabalina przede wszystkim sprawiła takie zaniki pamięci, rozkojarzenie, wyłączenie pamięci, reset. Przejebane to jest i tyle.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 287 / 140 / 0
@Krzysiu86Dr
ja z kolei sie troche zacinam i szukam winowajcy wśród 13 leków, neuroleptyki dzis odstawiłem, możliwe, że to prega właśnie
  • 701 / 318 / 0
@5matrix
Powiem ci że pragnę w najbliższym czasie stopniowo odstawiać pregabaline, mam wizytę za tydzień u lekarza, dobrze wiem że mi zasugeruje odstawkę, zmniejszenie dawki bo już na ten temat rozmawialiśmy na poprzedniej wizycie. Czytam że tolerancja na prege szybko wzrasta oraz szybko spada... Ktoś mi powie.. czy nie wykończę się psychicznie jeżeli odstawie ją całkowicie chociaż na kilka dni.. a potem np. wskoczę na mniejszą dawkę niż dotychczas którą biorę przez długi czas ? Mieszkam na 6 piętrze.. trochę się boję odstawki... :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 1078 / 318 / 5
@Krzysiu86Dr Odstawiaj stopniowo, jak chcesz szybko (np w 3) to musiałbyś wziąć wolne chyba na chwilę. Da się przeżyć, może raczej przespać, ja bym się zaopatrzył w laremid, kwetiapinę (jeżeli widzisz u siebie ryzyko drgawek to również diazepam) i w ciągu 3 dni schodzisz do zera, po kolejnych 3 nadal będzie ciężko ale powinieneś dawać radę z pracą i 7 dni bez powinno dosyć mocno pomóc na tolerancję. Ew w tej pracy jakieś bezno jeżeli przeciwlękowo będzie ciężko, benzo trochę zwolni zmniejszanie tolerancji ale też się będzie zmniejszać jakoś.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 348 / 264 / 0
Istnieje też gabapentyna, levicetram i lamotrygina (do odstawki pregi) + diazepam / klon (ale wjebiesz sie wtedy w klona wiec lepiej ten diazepam). Zależy jaka dawka ale np z 1500 do 900 nie czuć prawie, ale niżej np od 600 do 300 albo 900 do 600 albo 300 do 150 albo 150 do zera to wyzwanie, ogarnij dobrą neurolog i psychiatrę co ci rozpiskę da i odpowiednie leki (te co wymieniłem to przeciwpadaczkowe, w tym pierwszy to słabsza prega). A lamotrygina żeby ogarnąć "szok" organizmu, nie zaszkodzi ci raczej ale nie każdemu pasuje. Ale te dwa leki co dałem obowiązkowo. EW. zamiast diazepamu bakoflen ale też uzależnia (levicetram to lek przeciwpadaczkowy, gabapentyna też + prega to raczej napadu nie dostaniesz, zwłaszcza że serio to nie są częste przypadki, to tak sie gada a potem wychodzi że owszem - przyjemnie nie jest, ale padaczki żadnej nie dostałeś. Ale powinno pomóc. Ale najlepiej udaj się do neurolog i psychiatry prywatnego. Jak jesteś na terenie Lublina, to moge ci dać namiary na pw choć ma konsultacje online afaik, ale lepiej na żywo moim zdaniem. ChatGPT jak dobrze sformułujesz po angielsku lub polsku (lepiej to pierwsze) pytanie, to dostaniesz rozpiskę która może być pomocna ale lepiej jest słuchać jednak lekarza mimo wszystko :) prywatnie, bo wiedzą że jak nie zadziała i się wkurwisz to koniec ich kaski, a ci z NFZ mają w chuju jak sie czujesz bo czeka kolejnych krzysiów w kolejce kilku... ofc to nie reguła, ale często tak bywa.
null
  • 405 / 49 / 0
Czy po miesiącu dawki 150 na sen należy martwić się o skutki odstawienne? Czy można jeszcze z miesiąc polecieć na takiej dawce. Czy fenibut działa na te same receptory co Prega?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.