Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
22 kwietnia 2023theharewhohears pisze: W jaki sposob w koncu udalo Ci sie odstawic?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Niestety bardzo często mam tak że chce coś powiedzieć, zaczynam mówić i np. ktoś mi się wtrąci w rozmowę i mi przerwie na sekundę.. to ja już nie wiem o czym mówiłem. Czasami wręcz dopada mnie gniew, kiedy rozmawiam z rodzicami przez telefon czy jak do nich pojadę i chcę im coś opowiedzieć, zbieram myśli bardzo długo, staram się, zaczynam mówić, mama coś wtrąci... i ja nerw.. bo kurwa nie wiem już o czym gadałem... nienawidzę jak mi ktoś przerywa, tłumaczę to ciągle rodzicom że to wina leków i żeby nauczyli się mnie słuchać do końca bo bywało że wpadałem w szał z tego powodu a ja jestem dobry człowiek i chcę dobrze. Te leki, myślę że pregabalina przede wszystkim sprawiła takie zaniki pamięci, rozkojarzenie, wyłączenie pamięci, reset. Przejebane to jest i tyle.
ja z kolei sie troche zacinam i szukam winowajcy wśród 13 leków, neuroleptyki dzis odstawiłem, możliwe, że to prega właśnie
Powiem ci że pragnę w najbliższym czasie stopniowo odstawiać pregabaline, mam wizytę za tydzień u lekarza, dobrze wiem że mi zasugeruje odstawkę, zmniejszenie dawki bo już na ten temat rozmawialiśmy na poprzedniej wizycie. Czytam że tolerancja na prege szybko wzrasta oraz szybko spada... Ktoś mi powie.. czy nie wykończę się psychicznie jeżeli odstawie ją całkowicie chociaż na kilka dni.. a potem np. wskoczę na mniejszą dawkę niż dotychczas którą biorę przez długi czas ? Mieszkam na 6 piętrze.. trochę się boję odstawki... :)
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.