Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 34 / 2 / 0
Dzisiaj pierwszy dzień po przejściu z esci. Zmniejszam esci z 15mg na 10 mg przez pierwszy tydzień i włączam 30 mg duloksetyny. Po tygodniu odstawiam esci i 60 mg duloksetyny. Czego mogę się spodziewać?
  • 1299 / 258 / 0
wszystkie mozliwe, najczęstsze skutki odstawienne jakie sa po ssri, poczytaj
jak zmniejszasz powoli dawke i przykrywasz dulo to te skutki odstawienia beda slabe
dulo w calosci odstawienia esci zapewne nie przykryje, to inne substancje i esci to silne ssri

a czarownik co Ci powiedział?
jak powiedział ze dulo (tez ma inhibicję serotoniny) zakryje odstawienie esci to się myli, to nie takie proste %-D to moje zdanie
z drugiej strony ssri to nie opio, tak czy siak - schodzi się lajtowo
zalezy ile brales itd., mozliwe ze nic nie poczujesz też

dziwne ze odrazu 60mg po tygodniu już zaplanowane, ale może nie partolicie się w tańcu (esci tez srogie ssri)
powodzonka
  • 34 / 2 / 0
Esci brałem od listopada, magik powiedział żeby właśnie przez tydzień zmniejszyć do 10 mg esci a potem do zera, mam nadzieję, że wie co mówi i zaufam mu. Przepisał mi też sulipryd w razie chujowego samopoczucia na początku (zwłaszcza mdłości i trawienie). Mam nadzieję, że ten początek nie będzie jakiś zabójczy, zwłaszcza, że prawie 4 miesiące brałem esci.
  • 1299 / 258 / 0
ja miałem tylko takie prądy jak ruszałem oczami, dziwne uczucie, i na ciele też ale rzadko i to nie boli i to tylko pare dni, nie przyspawało mnie do łóżka w dzień
lekarz też Ci przepisuje sulpiryd, przecipsychotyczny lek na żołądek, no nie pierdolicie się 🙃🤯
może to dobry pomysł i lekarz wie co robi...
spokojnie %-D
  • 34 / 2 / 0
Schodził lub odstawił ktoś duloksetynę? Na necie piszą, że odstawianie jest koszmarne, biorę dopiero tydzień 60mg i już się cykam czytając jak się ludzie czują przy zmniejszaniu dawki. Z jednej strony dopiero zacząłem brać, nie czuję efektów i może warto zmienić lek skoro niby tak trudno go odstawić?
  • 17 / 5 / 0
podepnę się pod post wyżej - co w przypadku, gdy ktoś bierze dulsevię 2 lata+? Chodzi o partnera, z dragami nie ma on w ogóle do czynienia, po prostu ciężka przeszłość. Czy wróci libido po odstawieniu?
  • 206 / 71 / 0
08 marca 2024Soobol22 pisze:
Schodził lub odstawił ktoś duloksetynę? Na necie piszą, że odstawianie jest koszmarne, biorę dopiero tydzień 60mg i już się cykam czytając jak się ludzie czują przy zmniejszaniu dawki. Z jednej strony dopiero zacząłem brać, nie czuję efektów i może warto zmienić lek skoro niby tak trudno go odstawić?
Brałem kilka miesięcy 60mg i nie było tragedii przy odstawianiu. Brain zapsy dokuczały, oprócz tego lajcik. Pewnie po dłuższym stosowaniu zwłaszcza większych dawek byłoby gorzej, ale zawsze możesz poprosić magika, że chcesz schodzić na fluoksetynie, gdyby było bardzo źle.

@ugpot teoretycznie powinno wrócić, w praktyce różnie bywa - poczytaj o PSSD.

Dla mnie osobiście duloksetyna to takie placebo. 0 skutków ubocznych i 0 pozytywnego działania. Podobno ten lek ogólnie kiepsko wypada w monoterapii na tle innych SSRI/SNRI.
  • 34 / 2 / 0
Czy komuś duloksetyna pomaga na bóle głowy, napięcia, sztywność mięśni? Ogólnie na takie objawy tężyczkowe. Biorę dawkę 60mg 2.5 tygodnia i na lęki, natrętne myśli jakby pomaga. Ale zmieniłem esci na dulo żeby właśnie pomóc na bóle głowy i napięcia i czekam na efekty.
  • 16 / 3 / 0
06 lutego 2024deoodeoo pisze:
Zażywa ktoś 120mg.??
Ja, ale jaram szlugi, więc stężenie w osoczu takie, jak przy 60 u niepalącego.
  • 136 / 15 / 0
20 marca 2024Soobol22 pisze:
Czy komuś duloksetyna pomaga na bóle głowy, napięcia, sztywność mięśni? Ogólnie na takie objawy tężyczkowe. Biorę dawkę 60mg 2.5 tygodnia i na lęki, natrętne myśli jakby pomaga. Ale zmieniłem esci na dulo żeby właśnie pomóc na bóle głowy i napięcia i czekam na efekty.
Dostałem to na bóle pochodzenia neurologicznego (kręgosłup). Dawki różne 120mg na raz albo więcej nawet. Nie odczułem żadnych skutków przeciwbólowych, rozluźnienia mięśni itp. Podziałało na mnie trochę sedacyjnie, trochę uspokajająco, przeciwlękowo. Ale nie biorę tego gówna bo mi się od tego robił kisiel w mózgu i byłem dwa razy głupszy niż normalnie. A w robocie pracuję głową i torchę mi to zmniejszało wydajność.

W ogóle podziałał ten lek na mnie jakbym dostał obuchem w łeb. Nie polecam. 1 na 10.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.