Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 749 / 85 / 0
Niby w duzych dwakach blokuje receptory nikotynowe (?), ale z drugiej strony byly badania o neurprotekcyjnym wplywie przy zazywaniu mdma/meth.
Tak jak każdy bezpośrednio agonista nACHr. Blokada depolaryzacji to się nazywa.
Czy do drina (sol,cukier) dodac KCl?
Tak
No nie wiem to jest taki dziwny bol glowy,
Dziwny, czyli jaki?
  • 330 / 1 / 0
JohnyHa pisze:
Dziwny, czyli jaki?
Bol po bokach, ale nie taki migrenowy, jak mialem sluchawki, to mi cala glowa pulsowala.
  • 749 / 85 / 0
Taki nacisk czy pulsowanie? Występuje nadwrażliwość na dźwięk/światło lub zmiana percepcji?
  • 330 / 1 / 0
JohnyHa pisze:
Taki nacisk czy pulsowanie? Występuje nadwrażliwość na dźwięk/światło lub zmiana percepcji?
Jak zalozylem sluchawki (duze nausze) to mi cala glowa pulsowala.
Ale bez sluchawek i z tego co pamietam z moich poprzednich doswiadczen to po prostu ucisk.

Generalnie jak pojde pozno spac i wstane kolo 11-12, to mam takie otepienie. Po alc sie nie poprawia, tylko dochodzi bol glowy. Zmiane percepcji/nadwrazliwosc ciezko obiektywnie ocenic bo ona w tym stanie wystepuje naturalnie. Nie jestem w stanie powiedzeic czy sie nasila czy nie. Procz bolu glowy i moze lekko zwiekszonego "alertness" innych skutkow pozytywnych/negatywnych nie odczuwam.

L-dopa dziala w miare fajnie, tylko nie wiem od czego zalezy intesnywnosc. Przy takich samych dawkach czasem nie bylo nic, a czasem wyraznie efekty pozytywne.

Sa jakies proporcje w jakich brac eph/dxm/galantamine?
Bralem 15mg dxm, 10mg eph i generalnie dexa za mocno czuc (w sensie dysocjacyjnym). Jakbym bral pol tabs dxm to bym wtedy tez obcial galantamine o polowe.
Przy malych dawkach MXE bylo jeszcze gorzej niz przy DXM. Przy dxm serotoninowe oczka schodza duzo szybciej niz przy mxe.
  • 117 / 1 / 0
Tak przyglądam się waszej rozmowie i mam kilka pytań. Czy potas a raczej jego suplementowanie, wpływa na plus jeśli chodzi o EPH? w sensie czy wzmacnia jego działanie? Czy niedobór magnezu może powodować efekt zmęczenia umysłu? Szybkie znużenie po jakiejkolwiek dłuższej czynności umysłowej? i czy w koncu nie lepiej szamac potas w postaci warzyw takich jak pomidor, szpinak niz suplementować go tabletkami?
Uwaga! Użytkownik Pizarro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 85 / 0
Po alc sie nie poprawia, tylko dochodzi bol glowy. Zmiane percepcji/nadwrazliwosc ciezko obiektywnie ocenic bo ona w tym stanie wystepuje naturalnie.
Pobudzenie nadmierne TRPA1 powoduje nadwrażliwość na dźwięki i światło. Powoduje również rozszerzenie naczyń krwionośnych w mózgu i to prowadzić może do bólu głowy. Jak ktoś ma ten receptor ciągle pobudzony to z czasem nadwrażliwość może przestać być irytująca. Miewałeś kiedyś migreny lub objawy migrenowe bez bólu głowy? Miewasz szumy uszne?

Spróbuj do ALC dodać kopiastą łyżkę cayenne rozpuszczonego w oleju. Aktywacja TRPV1 desensetyzuje pośrednio TRPA1. Jak to nie pomoże to kurkuma powinna sobie dać radę(silnie desensetyzuje ten receptor).
  • 330 / 1 / 0
Szumy uszne czy snieg optyczny mam od dawna (od zawsze?). W ciagu dnia nie jest to tak zauwazalne bo nie zwracam na to uwagi, ale kiedy jest cisza np przy zasypianiu czy nawet w ciagu dnia kiedy jestem w wyizolowanym pomieszczeniu (np wucet) to "slysze cisze". Tak samo do sniegu optycznego sie przyzywczailem - "ciemnosc" ma kolory. Zaznaczam, ze to wszystko wystepowalo zanim w ogole sprobowalem rc.

Zalezy o jakich objawach migreny mowisz. Jako takiej chyba nigdy nie mialem typowej: pulsujacy bol, zawroty glowy, zaburzenia widzenia, wymioty. Wszedlem na wiki i wlasnie widze, ze jak juz napisalem o tym sniegu optycznym to jest on jednym z rodzajow migren.
uczucie derealizacji, rzadziej depersonalizacji. U osób cierpiących na śnieg optyczny często pojawiają się zaburzenia psychiatryczne, takie jak stany lękowe, depresja
zaburzenia, depresja, ahnedonia to swoja droga, ale
Deralizacja wystepuje u mnie od czasu do czasu (powiedzmy 3-4 razy/tydz), rowniez jest to cos do czego sie przyzwyczailem, opisalem to kiedys w knajpie:
Ostatni raz ponad 48h bylo zarzucane ep(25mg)+mxe(10-12mg). Mxe oczcywisce taki wyjebany efekt dysocjacyjny i oglupiajacy.

Dzis siedzac sobie i sluchajac wykladu, znowu poczulem taki stan. Dowiedzialem sie potem, ze mialem mega powiekszone zrenice. Trwalo to moze godzine. Czulem sie jak po malej dawce mxe (dysocjaja).

Co moze powodowac takie stany? Dodam, ze to nie pierwszy raz. Odziwo zdarzalo sie zanim, zaczalem uzywac czegokolwiek. Teraz sie nasililo (nie czestotliowsc, a moc efektow + zrenice).

@pizarro
wejdz sobie do watku o etylo i poczytaj. Generelnie uzupelnianie elektrolitow/mineralow znaczaco wlpywa na poprawe fazy.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2013 przez protech33, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 117 / 1 / 0
a ból głowy po EPH nad skroniami i 3 cm za nimi z czego moze wynikac?
Uwaga! Użytkownik Pizarro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 330 / 1 / 0
Zaczalem sie zaczytywac o sniegu optycznym i szumach usznych. Generealnie to wywoluja dokaldnie to z czym probuje sie uporac: fatigue, speech difficulties and cognitive dysfunction (brain fog), anxiety, depression. Troche hipochondryczne podejscie, bo niby kazda chorobe mozna dopasowac do siebie, ale to sie dokladnie zgadza.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2013 przez protech33, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 749 / 85 / 0
W ciagu dnia nie jest to tak zauwazalne bo nie zwracam na to uwagi, ale kiedy jest cisza np przy zasypianiu czy nawet w ciagu dnia kiedy jestem w wyizolowanym pomieszczeniu (np wucet) to "slysze cisze"
Zasadniczo szumy uszne i 'słyszenie ciszy' to dwie różne rzeczy. Szumy uszne wskazują na stres oksydacyjny w uchu środkowym i agonista TRPA1 to załatwi. Cynamon u mnie szybko to usuwa. Z kolei słyszenie ciszy to stan w którym cisza jest dźwiękiem i wszystko słyszysz normalnie, ale wydaje cię się takie zajebiście fajnie ciche. To wynika z sytuacji odwrotnej, czyli ucho środkowe ma się bardzo dobrze.
Zalezy o jakich objawach migreny mowisz.
http://en.wikipedia.org/wiki/ICHD_diagn ... _with_aura o takich.

a ból głowy po eph nad skroniami i 3 cm za nimi z czego moze wynikac?
Również objawy migrenowo-podobne.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.