Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 80 / 0
^ Pierdolenie. Bo co rozumiesz przez "organizm długo nie wytrzyma" ?

Piracetam dobrze działa w dawkach 5g. Na ulotce dopuszcza się dawkowanie chyba do 9,6g, a i tak to jest ostrożne podejście do tematu.

Piracetam to wyjątkowo nietoksyczny środek.
  • 10 / / 0
Jak sobie wyobrażasz funkcjonowanie na wyższych obrotach niż normalnie człowiek jest w stanie? To jest jak z procesorem od komputera. Procesor podkręcony szybciej ulegnie uszkodzeniu niż normalnie. Organizm nie jest w stanie długo wytrzymać na wysokich obrotach. To jest logiczne. Nie trzeba tego przecież tłumaczyć. Również to dotyczy działania Piracetamu na człowieka. Lak z żółcienią pomarańczową (E110) dodawany do Piracetamu (Memotropil) jest toksyczny.
  • 1262 / 17 / 0
A podkręcony procek z dodatkowym chłodzeniem pochodzi tyle samo co nie podkręcony bez chłodzenia. Pierdolisz pan ja do końca życia mogę w dzień w dzień jeść nootropy po to są suple, trochę dłuższy sen i dbanie o zdrowie by nic się nie stało od tego nie?
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 561 / 39 / 0
Mentos01 pisze:
Jak sobie wyobrażasz funkcjonowanie na wyższych obrotach niż normalnie człowiek jest w stanie?
Dieta i zdrowy tryb życia. :finger:
Więcej śpiąc , jedząc , ćwicząc , suplementując się (antyoksydanty bardzo ważne)
Skąd wiesz, że człowiek nie jest w stanie ? bo ludzie ci tak powiedzieli / media / doktor z tvn-u ? :nuts:
Ja jak i kilka osób z tego forum/innych mamy ogromna wiedzę, o działaniu mózgu(neuroprzekaźniki/receptory/stres oksydacyjny/cofanie tolerki na dragi itp)
Niczym nas nie zaskoczysz, żyj sobie w swoim zaściankowym świecie mówiąc "Tak się nie da / nie można" ja w tym czasie osiągnę sukces ;-)
Organizm się szybko adaptuje . Ogólnie z czym do ludzi, to zwykły suplement ... ja jadać na silnych sitmach typu selegilina +fenyloetyloamina lub etylofenidat od kilu miesięcy, brew pozorom nie jestem wrakiem ... mój stan nie ulegl pogorszeniu . Wręcz przeciwnie :cool:
Wszystkie badania krwi/wątroby/serca mam znacznie lepsze niż osoby w moim wieku . Ludzie denerwują mnie, swoimi błahymi problemami i głupotą... a zapierdalam jak za 3 :-D
Uprzedzę twoje pytanie " co będzie jeśli odstawisz " Już odstawiałem, na tydzień/dwa i żadnej depresji/pogorszenia stanu psychicznego/fizycznego nie uświadczyłem... Ja biorę stimy by sie uczyć/pracować a nie by ćpać (dla euforii)
Co do piracetamu jest słaby ... lepszy jest noopept/sunifiram z naciskiem na to drugie .
Pozdro ;-)
  • 229 / / 0
U mnie występują skutki odstawienne, gdyż mam problemy z krążeniem mózgowym krwi. Objawiają się one na przykład lukami w pamięci, których nie mam podczas zażywania. Pira mam w postaci czystej od producenta. Sunifiram próbowałem, ale jak już pisałem w wątku po około 7 dniach kuracji wypiłem pół piwa i pojawiły się bardzo dziwne lęki utrzymujące się kilka dni (wiem, że to mało pojęte w razie czego).
  • 618 / 110 / 0
jakie objawy odstawienne, przecież piracetam to najbezpieczniejszy nootrop, jaki istnieje.. ile go brałeś i jaki okres czasu? Może coś innego jeszcze brałeś? Nie sądzę, żeby problemy opisane przez Ciebie były spowodowane odstawieniem piracetamu. A po za tym, co to znaczy, że masz piracetam w postaci czystej od producenta? Postać czysta wg mnie to jest z apteki heh.
  • 642 / 18 / 7
Piracetam nie jest stymulantem. Nie męczy organizmu tylko poprawia jego wydolność poprzez lepsze zmniejszenie agregacji płytek krwi. Wiadomo więcej telnu = więcej energi. Poza tym jego szkodliwość jest bardzo niska. Jeśli ktoś obawia się takich substancji jak E110 to zalecam kupno piracetamu w prochu. A co do dawek, co człowiek to reakcja, nie musicie od razu po nim jechać, bo 3,6 g to mało. Każdy jest inny. Są jakieś granice wiadomo. Startować od 2,4 g na dobę i zwiększać powiedziałbym, że do 9,6 g. Z doświadczenia wiem, że w wyższych dawkach pojawia się depresja.
Musze przyznać rację @Mentos01, działanie piracetamu u zdrowych młodych ludzi jest bardzo słabo odczuwalne. Cóż, młodych ludzi to pewnie pełno, ale czy zdrowych? %-D
@czeczenia89
Mam znajomą, która ma to samo(ciągle za niskie ciśnienie krwi). Objawia się to bólami głowy, znużeniem itd.
Piracetam dobrze na to dziala. Ona również go stosuję. Można spróbować jeszcze winpocetyny też powinna pomóc. Idź do lekarza i powiedz o problemie, może nawet Ci przepisze. ;-)
Trzeba poznać swoje ciało.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 229 / / 0
(cut)
Nie wiedziałem jak opisać te objawy, ale to właśnie znużenie psychiczne jak opisał to kolega powyżej. A na te moje objawy lekarze przepisują mi tylko piracetam niestety :/.
Kiedyś była jeszcze nicergolina, ale nie chcą mi tego przepisać już :/.
Nie wiem czy w PL jest dostępna w aptekach winpocetyna, ale jest na ebay, może się zdecyduje za niedługo :-)
Ostatnio zmieniony 17 marca 2015 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wycięto zbędną treść
  • 1262 / 17 / 0
Może zmień lekarza, znajomej też w kółko przypisywali to samo mimo, że mówiła, że się źle po tym czuje.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 501 / 7 / 0
czeczenia89 pisze:
(cut)
Nie wiedziałem jak opisać te objawy, ale to właśnie znużenie psychiczne jak opisał to kolega powyżej. A na te moje objawy lekarze przepisują mi tylko piracetam niestety :/.
Kiedyś była jeszcze nicergolina, ale nie chcą mi tego przepisać już :/.
Nie wiem czy w PL jest dostępna w aptekach winpocetyna, ale jest na ebay, może się zdecyduje za niedługo :-)
Może rzeczywiście zmień lekarza, jest wiele leków, Tobie piracetam może nie jest potrzebny. Może przepiszą Ci jakiś antydepresant.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 19 Jun 2025 03:41:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750304412'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.