Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 768 / 105 / 0
Ponawiam pytanie. Czy Tianeptyna ma tam jakiś potencjał przeciwbólowy w dawkach leczniczych?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / 2 / 0
W dawkach leczniczych raczej nie - obecnie testuje ( ok 20mg) z naltrexonem w dawkach uldn ( ok300ng) i mam wrażenie że działa dużo wyraźniej.
  • 495 / 17 / 0
Wizyta za miesiąc dopiero, mam pytanie, czy mogę dołączyć Tianeptyne do stacka:

Wellbutrin 150, pregenalina 75-0-75, Lamotrygina 100-0-100?
  • 975 / 179 / 0
@mucha__ myślę że śmiało możesz oczywiście w dawkach leczniczych 😁(żadnych interakcji z twoimi lekami nie będzie)j a też stosowałem jakieś pół roku bodajże do innych leków.Te pierwsze dawki to jakaś magia na 20min człowiekowi robiło się tak ciepło,przytulnie.
  • 762 / 32 / 0
Właśnie świeżo odtrulem się od opioidów i mam reckę na tianeptynę. Czy jest w stanie się wypowiedzieć ktoś, czy spożycie rekreacyjne tianeptyny zostanie potraktowane przez mój organizm jako opioid i skręt mi wróci?
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 612 / 187 / 0
Mnie ssie na opio po tianeptynie. To jest po prostu opio z tego co pamietam, tylko słabsze. Jak parę razy mocniej poleciałem to nie jestem w stanie wrócić do t bo organizm traktuje jak mówisz. Chciaz bardziej to jest psychiczny głód.
  • 2008 / 496 / 0
Lubię od czasu do czasu zrelaksować się tianeptyną po męczącym dniu pracy. Dawkami jakich typowo używa się leczniczo. Dobrze ona znosi uczucie zmęczenia i dodaje energii do kreatywnego spędzania czasu, zamiast wegetowania oglądając jakiś serial.

Natomiast sny po tianeptynie to jest odjazd. Prawie zawsze strasznie pokręcone, realne i czasem straszne. Często też świadome i to tak z naprawdę dużą dozą tej świadomości. Dzisiaj miałem tak, że szukałem w świadomym śnie jakiejś wyjątkowej dziewczyny, żeby ją porwać. I pomyślałem sobie nawet - powoli, nie możesz tak szybko wchodzić do różnych domów. Zaraz się obudzisz przez to.

Oczywiście fałszywe przebudzenie przy czymś takim nie jest niczym fałszywym.
  • 612 / 187 / 0
Ja najfajniejsze noddy ever miałem właśnie po tianeptynie. Ale wszamalem pół paczki jak nie więcej, nie pamietam. Kilka godzin biegałem po bajkowej krainie i ratowałem młode, animkowe księżniczki przed smokami.
  • 2008 / 496 / 0
A ile tianeptyna trzyma w takich dawkach ? I czy cały czas działania to jest uczucie jak po opio, czy np. afterglow jest odmienny - bardziej przypominający działanie tianeptyny w standardowych dawkach?
  • 612 / 187 / 0
Kilka godzin, powiedzmy trzy. Ciezko powiedziec, na mnie tianeptyna leczniczo dzialala tak jak kodeina w malych dawkach, zanim mialem tolerke. Raczej standardowe plus troche sero wybija. Minusem jest to, ze na tianeptyne z jakiegos powodu bardzo szybko rosnie tolerka, mnie sie tylko raz udalo tak ugrzac. Tzn. dalej po paczce-pol byloby fajnie, ale juz lajtowo, do posiedzenia, nie do noddow.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.