- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Sele szamie od wczoraj w ilości 5+5 (jedna oral &pod język). Recka zdobyta od dietetyczki.
Na mnie też ten miks działał cudownie na początku. Mega euforyczne wejście, skupienie, ciarki na całym ciele. Lepsze niż mefedron i amfetamina razem wzięte (niedosłownie ;) ).
Tylko, że jest jeden problem... Miks ten wymaga bardzo skrupulatnej suplementacji, a i tak w końcu zaczyna niszczyć organizm.
Ja się w porę ogarnąłem, ale był taki moment, że potrafiłem nic prawie nie jeść i codziennie siedzieć do nawet 6 nad ranem, spać po 3 godziny (tydzień jakoś). Uznałem, że gra niewarta świeczki.
Dodatkowo w organizmie kumuluje się histamina, która nie jest metabolizowana przez MAO-b, ale jeden z jej metabolitów już owszem, co powoduje bardzo znaczne zmiany w zachowaniu i psychice. Raz, że człowiek boi się wszystkiego, dwa, że odczuwa nieprzyjemne efekt cielesne. Nie będę się szerzej rozpisywał.
Chciałbym opisać przypadek mojego przyjaciela. Tak się chłopak uzależnił, że potrafił nie spać tydzień i nic nie jeść, a do funkcjonowania potrzebował kolejnej "bombki". To było strasznie przykre, bo chłopak nie pamięta prawie całkowicie całego lipca i połowy sierpnia. Wydał notabene 5000 zł na Hearthstone'a, w którego cały czas pod wpływem rypał. Nawet tego specjalnie nie pamięta.
Teraz leczy się na nerwicę lękową, która została uaktywniona przez właśnie branie tego świństwa. Ma kompletne dziury w głowie do teraz. Ciężko się z nim rozmawia. Zrył sobie układ dopaminergiczno-noradrenergiczny w taki sposób, że aż mi go szkoda. Uzależnił się maksymalnie od dragów. W szczytowej formie potrafił przerobić 50 g w tydzień. Ja również odczuwałem negatywne skutki tego połączenia i przestrzegam wszystkich. To, co napisał Tyler, że takie to bezpieczne et cetera jest prawdą, ale do dawek nierekreacyjnych i przy skrupulatnej suplementacji i higienie snu.
Bierzesz ten miks na własne ryzyko! To nie jest żadne cudowne połączenie bez skutków ubocznych!
EDIT: W razie pytań służę pomocą. Wiem na temat tego miksu od strony praktycznej chyba wszystko. Proszę mnie tylko zacytować (chociażby wykrzyknikiem, żebym widział powiadomienie), a odpowiem na wszelkie pytania.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
I nic. Po godzinię wrzuciłem następna 100mg a następnie po 30min 200mg i poczułem chwilę dziwne mrowienie na głowie i fale ciepła która przeszła przez całe ciało. amfy nigdy nie próbowałem ale nie czułem żadnego pobudzenia jak po fenidatach ani zatrzymania apetytu. Więc malutkie rozczarowanie. Ale widzę że chyba musi się to rozkręcić kilka dni ten Segan.
Dzisiaj też 5mg poszła podjęzykowo i po godzinie 100mg i zero odczucia. 20min wziąłem 400mg i zaczyna coś się dziać. Jestem ciekaw jak długo.
Myślę że to PEA może być jakieś słabe skoro was 100mg z butów wywala więc spróbuje kupić inne. I zdam relacje. Bo szkoda walić większych dawek Sele imho
Robiłem parę podejść, ostatnie było najlepsze, rzeczywiscie można to porównać do MDMA tylko bez tego gorąca no i trwa o wiele krócej.
Na spróbowanie bardzo spoko, ale jak po wszystkich stymulantach/empatogenach występuje po zejsciu (bardzo szybkim bo to ma chyba tylko wjazdówe i zaraz schodzi) rozdrażnienie.
Co masz na mysli ze podobne do MDMA? empatia? lepszy odbior muzy?
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
1 dzień, tak że by sprawdzić jak działa solo 3x 200mg.
2 dzień: 200mg hordeniny i potem po 30 minutach 700mg PEA. Cos tam poczulem, ale bez szału.
Po godzinie 300mg hordeniny i po 25 minutach PEA już waliłem na oko, myślę, że 1G był.
Wszystko przyjęte oralnie.
Podobieństwa do MDMA:
- Poduszeczka nad głową
- euforia (ale taka bardziej wbijająca w fotel) + empatia
- takie miłe mrowienie w całym ciele i dreszcze
Odbiór muzyki akurat u mnie się nie poprawił, rozmawiałem z koleżanką na fejsie, muza leciała w tle i po jakimś czasie wyłączyłem, bo nie chciało mi się słuchać. Gdzie na MDMA techno to nie mogę przestać słuchać :) więc pod tym względem nie ma podobieństwa.
Bardzo mocno wchodzi, trwa z 10 minut i schodzi bez zwały, może lekkie podenerwowanie.
Proszę bardzo kolego, mam nadzieję że zaspokoiłem twoją ciekawość :D
Życzę tobie udanej próby z tym ciekawym mixem (przede wszystkim żeby jakoś dłużej to trwało :P)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kokoalfabet.jpg)
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki
Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/k-a092ct.jpg)
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?
Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wkbezdech.png)
Medyczna marihuana kontra bezdech senny
Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.