Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 402 / 69 / 0
@rooney Nie do końca rozumiem tego co napisałeś. Może wymienią na afobam ale również mogą powiedzieć, że na kasę nabite i nie mogą cofnąć operacji i wymienić. Nie rób tego bo alprazolam jest w wszystkich generykach i niczym one się nie różnią. Tak jak pisałem, płacisz za firmę. Napoje energetyzujące to też prawie niczym się nie różnią, jedynie w niektórych nie dodawają tauryny, guarany, są smakowe itd.
Ostatnio zmieniony 18 września 2020 przez szakalcpak, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1229 / 181 / 0
@szakalcpak pytanie z ciekawości było czy jest możliwość jak wykupiłem alprox i oddam go z paragonem w nienaruszonym stanie i dopłatą to czy wymienią na afobam. Miałem recke na dwie paki więc 40 zł różnicy piechotą nie chodzi.

Prześledziłem ten temat dokładnie i napotkałem sporo postów gdzie ludzie pisali że czują wyraźną różnice między generykami, już nawet nie o xanax mi chodzi bo jego nawet pod uwage nie biore. Ktoś tu kiedyś napisał że przesiadł się z alproxu na afobam i poczuł mega różnice i już teraz tylko będzie kupował afobam i to mnie zmartwiło. Ale ja sam też uważałem do tej pory to za mit, Ty i kilka osób to potwierdasz, więc chyba nie ma sensu kombinować
  • 641 / 98 / 0
Nie, leków już wydanych z apteki nie da się zwrócić.
  • 1229 / 181 / 0
Nie zwrócić, ale wymienić generyk i dopłacić różnice.
  • 641 / 98 / 0
Nie, lek wydany nie może powrócić do apteki. Nie może być ponownie sprzedany, tak stanowią przepisy.
  • 1229 / 181 / 0
No i wszystko jasne, dziekuje za fachowe wyjaśnienie. Tak więc zostałem z tym alproxem, zobaczym czy bedzie roznica miedzy afobamem i warto było te 40 ziko przyoszczędzic
  • 2814 / 365 / 0
Kiedys kiedyś ze 4 lata temu jak miałem alpre 1raz przepisaną to miałem alprox akurat ale jak ogarnelem temat to tylko oryginał pfizera bez generykow a u mnie w mieście jest apteka która narzuca minimalną marżę to płacę czasami niecałe 60 zł za 2mg więc cenowo dobrze
  • 1229 / 181 / 0
No 6 dyszek za 2 mg to dobra cena xana ale nie 60-70 za paczke 1 podczas gdy alprox 20 zł , alpragen ponoć jeszcze tańszy a afobam koło 30-40 zł
  • 2814 / 365 / 0
18 września 2020rooney pisze:
No 6 dyszek za 2 mg to dobra cena xana ale nie 60-70 za paczke 1 podczas gdy alprox 20 zł , alpragen ponoć jeszcze tańszy a afobam koło 30-40 zł
Powiem Ci zalezy od apteki jaką apteka narzuciła marżę. Np bylem niedawno w Warszawie i za petydyne zapłaciłem 35 zł... jedyny plus bo odrazu od ręki a u siebie w tej aptece 24 zł więc jest różnica.
  • 1229 / 181 / 0
No i zarzuciłem dla testa 1,5 tego alproxa ale wynik może nie być dokładnie miarodajny bo poszło też 20 mg zolpidemu. Pierwsza różnica - słoiczek Alproxu ... nie wiem jak wielu osobom może on się podobać, toć to wielkie takie i plastikowe. Ten afobamsko-frontinowy słoiczek sto razy lepszy - szklany, malutki, subtelny, taki stylowy kunsztowny, ogolem skowyrny
no i tabsy wielkie okrąglaste a nie takie afobamowe gustowne
no ale jak w działaniu nie będzie różnicy to chuj w to
Ostatnio zmieniony 18 września 2020 przez rooney, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.