Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 327 / 68 / 0
Wytrzymałem 3 dni i wróciłem do pregi, dopiero po jakimś czasie jak zacząłem regularnie ciąć dawkę to już duszności nie miałem. Te duszności wraz z dreszczami zimno-ciepło i ciągły ucisk lękowy na klatce piersiowej były wystarczające by wybić mi z głowy odstawianie tego CT. Pamiętam mama mi dała w pierwszy dzień bromazepam a dnia następnego już miałem pręge, więc nie mam pojęcia ile by to trwało. Mówi się ,że 10 dni objawy odstawienne występują a wielu lekarzy twierdzi ,że w ogóle nie występują bo przecież nie uzależnia ;)
czas zwolnić
  • 554 / 138 / 0
Ja odstawiam zawsze prege CT i nic mi nie jest.
Brana rok, później 4 miesiące, różne dawki i zawsze CT bez uboków.
  • 1100 / 273 / 0
też nie doświadczam objawów odstawiennych, ciągi czasem kilkumiesięczne, dawki raczej umiarkowane, krótkoterminowo tylko przekraczające 600mg/d. Fakt faktem, z tych 600 redukuję,jak już mi się zapas kończy, ale to tak 150 dziennie.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 554 / 138 / 0
Pregabalina ma refundację na zaburzenia lękowe?
Wie ktoś coś?
  • 4932 / 859 / 0
Nie ma, tylko na bóle neuropatyczne.
  • 25 / 2 / 0
dzisiaj tydzien jak odstawilem prege ciekawe jak dlugo jeszcze potrwaja te dziwne prady w glowie jak by glowa sie zmniejszala niewspomne o poceniu sie jak swinia naszczescie ta zjebana deprecha jakby powoli sie przejasnia tylko co z tego rok brania pregi na leki depresje fajnie pomagala teraz wszystko wraqca po staremu i co znowu wracac do tego gowna zeby jakos funkcjonowac ale strasznie kurewsko sie to odstawia niewiem czy chce znowu sie meczyc bral ktos moze wenlaksatyny czy jakos tak sie nazywa moze na to bym sie przerzucil nam problemy ze snem a w dzien checi do robienia czego kolwiek co moglo by pomoc jak by mogl sie ktos wypowiedziec mianseryna niewchodzi w rachube
  • 105 / 26 / 0
@SAIGRY
Definitywnie baklo, miałem to samo
A chuj źle przeczytałem sorki :pacman:
Plus odrazu dodam w sumie do kolegów z poprzedniej strony. Też jestem kurde jakimś mutantem który może odstawić pregę ot tak. 600 dziennie, luka albo zapomnę.
Nic żadnych ceregieli, a żrę to z przerwami 3 lata już. Jestem bardzo bardzo ciekaw jak to sie dzieje.
Jak zarzuciłem sobie do spania 300 po 4 dniach przerwy o jejuśku ^^
  • 1 / / 0
U mnie leczniczo 450 dziennie, dziś eksperyment z 1350,
pewność siebie rzeczywiście większa prawie jak po alprazolamie, mam ochotę poznawać ludzi.
Lekkie problemy z koordynacją ruchów, samopoczucie przypomina te które pamietam jako stan po mocno piwie w ciepły dzień z tą różnica ze po alkoholu ciężko sie na czymś skupić i pamięć gorzej działa natomiast po pregabie nie ma tego negatywnego efektu.
  • 327 / 68 / 0
uważaj bo jeśli chodzi o pamięć to pregabalina przy dłuższym użytkowaniu kompletnie mi ją rozjebała

Dodam ,że to były dawki terapeutyczne, największa dawka jaką na strzał wziąłem to 450mg więc też cały chuj a podziurawioną mam pamięć jak cholera
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2023 przez tramalowysong, łącznie zmieniany 1 raz.
czas zwolnić
  • 425 / 50 / 0
13 lutego 2023osiem pisze:
U mnie leczniczo 450 dziennie, dziś eksperyment z 1350,
pewność siebie rzeczywiście większa prawie jak po alprazolamie, mam ochotę poznawać ludzi.
Lekkie problemy z koordynacją ruchów, samopoczucie przypomina te które pamietam jako stan po mocno piwie w ciepły dzień z tą różnica ze po alkoholu ciężko sie na czymś skupić i pamięć gorzej działa natomiast po pregabie nie ma tego negatywnego efektu.
U mnie pamięć się strasznie osłabia po predze np potrafię wyjść gdzieś z domu i zapomnieć po co w środku drogi xD
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).