Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2965 / 1601 / 35
efedryna najbardziej później khat byłby dodawany i kilka egzotycznych roślin mało znanych w Europie.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 1533 / 196 / 0
energole są dobre , ale jak widziałem ludzi na youtube jak piją po pare monsterów na raz to serio powinni wzywać smieciarkę , miewałem po tym lęki jak i po kawie niekiedy , ale dla tego smaku czasami się skuszę
  • 2394 / 653 / 0
Ok ale pomyślcie - jak mieliście te 15-17 lat i się chciało alko kupić to zawsze się znalazł sposób. Albo osoba trzecia jakis dziadu za fanty albo sie namierzało sklep który nie pytał o dowód. Dokladnie to samo będzie z energolami. Jak jakiś dzieciak ma łeb na karku i jest od tego uzależniony to i tak se załatwi..... Jedynie dobrze że te młodsze dzieci typu 10 lat i mniej przestaną tgo legalnego stymulanta walić...

I tak jak tam kolega powiedział na polski rynek powinny wjechać napoje z klefedronem na pół rozjebane. OFC NA DOWÓD !!! Stary, rząd się zmienił - Tusk Pro Unia - Unia zaczyna iść z prawem dotyczącym narkotyków w kierunku państw takich jak Holandia czy też będąca już poza sojuszem U.K. Także kto wie czy nie długo jakiejś odwilzy u nas nie będzie. Bo psy z pisu banowały przecież wszystko co się nowego , fajnego i wartego uwagi pojawiało. także schodząc na ziemię - może nie drinki z klefem ale chociaż jakaś malutka depenalizacja weedu. czegokolwiek kurva :P
  • 4326 / 700 / 2117
26 grudnia 2023no1special pisze:
energole są dobre , ale jak widziałem ludzi na youtube jak piją po pare monsterów na raz to serio powinni wzywać smieciarkę , miewałem po tym lęki jak i po kawie niekiedy , ale dla tego smaku czasami się skuszę
Ale zależy jakich. Jeżeli tych z cukrem i kofeiną, to faktycznie lipa. Tam w zwykłych jest zdecydowanie więcej, niż w kawie. Bodajże stężenie wynosi 200mg/per puszka -- mowa tutaj o kofeinie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3455 / 556 / 2
Mi najbardziej podchodzi Black, później Ngine i Tiger. W blaku jest tauryna i w ngine też w tigerze zamiast tauryny jest inozytol... Mnie bardziej klepią te z tauryną.

Najbardziej to mi szkoda tych dzieciaków które walą po 5-6 energetyków codziennie i nagle wszedł nowy przepis że zakazują z jednej strony dobrze a z drugiej strony dla tych dzieci będzie to katorga.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4326 / 700 / 2117
@Mefistofeles1945 od dziś nie będą walić, bo jeżeli pamięć mnie nie myli (a chyba dobrze myślę), to od dziś przeszła ustawa odnośnie zakazu sprzedaży energoli nieletnim. Więc niech niektórzy się nie zdziwią, jak sprzedawca zapyta ich o dowód.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3455 / 556 / 2
No ja to wiem i dlatego właśnie piszę że będą przeżywały katorgę niektóre dzieci uzależnione od energetyków.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4326 / 700 / 2117
Kofeinowe uzależnienie nie jest jakimś wielkim problemem, więc raczej rozejdzie się po kościach. Natomiast zapewne pomoże im to w normalnym rozwoju. Mielinowanie mózgu trwa do 26 roku życia, więc zauważ, jak wielkie szkody może nieść ze sobą picie 4-6 energetyków, gdzie jedna puszka posiada 150/200g kofeiny.
  • 1993 / 490 / 0
A może niesie pożytek bo dzieci mają więcej energii i koncentracji do nauki
i rozwijają swój mózg? Bez badań na ten temat to sobie można gdybać.
  • 4 / / 0
02 stycznia 2024deadmau5 pisze:
Kofeinowe uzależnienie nie jest jakimś wielkim problemem, więc raczej rozejdzie się po kościach. Natomiast zapewne pomoże im to w normalnym rozwoju. Mielinowanie mózgu trwa do 26 roku życia, więc zauważ, jak wielkie szkody może nieść ze sobą picie 4-6 energetyków, gdzie jedna puszka posiada 150/200g kofeiny.
200g to by ci na 2 lata starczyło. W jednej puszce 250ml to masz średnio 75mg
Nie dajmy się zwariować :psycho:
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.