Tytoń ma osobny dział → >LINK<
/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
Yerba to nie tylko działanie. Ja uwielbiam smak i aromat (już one wprawiają mnie w lepszy nastrój). Początkowo przygotowanie i picie wydaje się nieco problematyczne ale szybko się oswaja.
Tzw mateina to też kofeina więc nie bardzo zmniejszysz.
Elwis pisze:Może nie chodzi mu o siłę pobudzenia tylko na przykład samopoczucie? Może być na przykład tak, że kolo ma małą tolerancję i dużo yerby sypie więc go rozwala, a zielona herbata działa w sam raz. Ja tam pijam zieloną herbatę dla smaku i yerbę dla smaku i efektów.
x = x
Elwis pisze:Tak, ale czasami jak się przesadzi, yerba jest naprawdę nieprzyjemna. Parę razy mi się zdarzyło... :/
Najlepiej dobrze się wysypiać i popijać yerbę (czy guaranę) jak potrzeba pobudzenia bo zamienić jedną używkę na drugą...Zauważyłem, że po yerba mam sporą ochotę na ćwiczenia.
Ludzie zamiast się wyspać to ładują w siebie tony energetyków i dziwią się, że są zmęczeni, nic na nich nie działa i źle się czują - natury nie oszukasz.
Najlepszy energetyk - 7h snu i poranny seksik :-D
Aaaa w pracy oczywiście - pijesz to co Cejrowski:) Komuś tam nie podeszło ale jest zainteresowanie. Tylko kawosze patrzą spod łba, jakbym im nasrał do expresu.
x = x
x = x
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.