Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Kolega wyżej wybaczy, że przerzucam kolejnym pytaniem...

bacopa monieri + lecytyna

Co można do tego dodać (nie chcę 10 suplementów...), czy jest coś skuteczniejszego od bacopa (naturalnego)?
  • 136 / 2 / 0
Trochę czytałem w necie na temat acetylocholiny, ale do końca nie rozumiem jakie ma znaczenie w organizmie przy schodzeniu z danych substancji. Dokładniej interesuje mnie wpływ schodzenia z benzodiazepin. Posiadam specyfik, który podobno działa na zwiększenie acetylocholiny (w jego skład wchodzi m. in. urydyna, kwas alfa-liponowy, różne rodzaje choliny i witaminy B) i zastanawiam się, czy mogę go używać w trakcie schodzenia z dawek, czy dopiero po całkowitym odstawieniu?

Ogólnie chodzi mi o jak najszybszą naprawę tego co popsuły benzosy, czyli koncentrację oraz inne zdolności kognitywne.
  • 747 / 38 / 0
Jak się uczyłem kiedyś do sesji przez miesiąc to brałem taki stack
Bacopa monnieri + rhodiola rosea + Ginko biloba (w syropie) + ashwagandha + dużo orzechów włoskich i codzień spacery po lesie, raz na 2-3 dni basen.
Oczywiście w tym okresie nie brane nic. Efekty widoczne dość dobrze po tygodniu (znaczna poprawa pamięci, jeśli o to ci chodzi). Wzrostu koncentracji nie zauważyłem, więc po czasie dodałem kofeinę z l-teaniną, aniracetam, alpha GPC i Noopept (ten ostatni można sobie wg. mnie darować jak ktoś ma problemy z rozdrażnieniem).
Zależy czego oczekujesz. Jeśli chcesz lecieć po full naturalu to te 4 ziółka to taka podstawa :)
  • 1081 / 32 / 0
Witam wszystkich wyjadaczy

Od pewnego czasu zauwazylem u siebie (tzn mialem tak od dziecka) tzw, Malpi mozg, tysiac mysli na sekunde, szybkosc pracy mozgu nie porownywalna do czasu rzeczywistego w ktorym moge cos zrobic, narwanie, co skutkuje zaczeciem 100 roznych spraw, dekoncentracja, zapominalstwem, cos a la ADHD. Mial ktos z was tak kiedys? CO robiliscie w takich sytuacjach? jakies suple ? :D
  • 220 / 11 / 0
15 lutego 2017heheh pisze:
Trochę czytałem w necie na temat acetylocholiny, ale do końca nie rozumiem jakie ma znaczenie w organizmie przy schodzeniu z danych substancji. Dokładniej interesuje mnie wpływ schodzenia z benzodiazepin. Posiadam specyfik, który podobno działa na zwiększenie acetylocholiny (w jego skład wchodzi m. in. urydyna, kwas alfa-liponowy, różne rodzaje choliny i witaminy B) i zastanawiam się, czy mogę go używać w trakcie schodzenia z dawek, czy dopiero po całkowitym odstawieniu?

Ogólnie chodzi mi o jak najszybszą naprawę tego co popsuły benzosy, czyli koncentrację oraz inne zdolności kognitywne.
nie licz na to, że suplement cofnie skutki lub pomoże w odstawce benzo. Jednak możesz go brać na pewno nie zaszkodzi
  • 61 / / 0
Pewnie, że nie cofnie, ale pomoże. Sprawdzone na sobie.
Uwaga! Użytkownik Bijej nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 1118 / 0
16 lutego 2017cebex pisze:
Witam wszystkich wyjadaczy

Od pewnego czasu zauwazylem u siebie (tzn mialem tak od dziecka) tzw, Malpi mozg, tysiac mysli na sekunde, szybkosc pracy mozgu nie porownywalna do czasu rzeczywistego w ktorym moge cos zrobic, narwanie, co skutkuje zaczeciem 100 roznych spraw, dekoncentracja, zapominalstwem, cos a la ADHD. Mial ktos z was tak kiedys? CO robiliscie w takich sytuacjach? jakies suple ? :D
Jakie suple? Po prostu tak masz, chcesz jeszcze mocniej? 5HTP ew. w celu wyciszenia.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1081 / 32 / 0
Przeszkadza mi to na uczelni gdzie musze pracowac z probowkami etc, tu sie pomyle tu zapomne. Moze bardziej alternatywne metody typu medytacja etc?
  • 7 / / 0
na Twoim miejscu udałbym się do lepszego psychiatry.
ćpunerskie forum dysponuje paroma mądrymi głowami,
jednak w niektórych sprawach warto się udać do lekarza.
Brzmi to bowiem jak typowe natręctwo, takie rzeczy się leczy : )
Uwaga! Użytkownik misiaczeg jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 136 / 2 / 0
16 lutego 2017stivler pisze:
15 lutego 2017heheh pisze:

nie licz na to, że suplement cofnie skutki lub pomoże w odstawce benzo. Jednak możesz go brać na pewno nie zaszkodzi
No właśnie chciałbym mieć pewność, że nie zaszkodzi. Jak wiadomo przy zwiększonym GABA, organizm produkuje więcej glutaminianu, aby zrównoważyć oba neuroprzekaźniki. Ciekawi mnie, czy acetylocholina nie zwiększa ilości glutaminianu w mózgu. Bo np. substancje dopaminergiczne, noradrenaliczne powodują wzrost glutaminianu.

Poprawcie mnie jeśli się mylę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.