Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
Dobra spróbuję jeszcze dzisiejszą noc. Tym razem 20mg, bo już nie wiem. Chwała Panu, ze ciężko to przedawkować, bo by mnie szybko nikt nie znalazł %-D Ogólnie wszystko fajnie, zasypiam szybko ale budzą mnie pierdołowate sny i dupa blada, już nie zasnę :motz: Ostatnia próba dzisiaj i idę do lekarza po coś mocniejszego, bo cholera jasna muszę spać! Ehhh.... :/
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 156 / 3 / 0
Kruszymy i wciągamy zaraz wszyscy Zolpi synchronicznie ? :-p
House Of Pain - Jump Around (Schranz Remix)
  • 381 / 6 / 0
No i chuj! Super, usnęłam, wszystko gitara tylko jakoś 2 w nocy i dupa blada, znowu mi się jakieś pierrrrdoły śniły, obudziałam się i gówno wielkie cholera jasna - nie zasnęłam ;( To była ostatnia szansa zolpi, dzisiaj nie wiem co wezmę, chyba sobie przywalę ze 3 razy głową o ścianę, może okaże się, że to lepszy sposób. A ja mam dzisiaj poważną bardzo rozmowe a czuję się FATALNIE poprostu i jak ja tu mam teraz rzeczowo rozmawiać :/ :motz:
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

• 156 / 3 / 0
Ja nawet nie wiem kiedy zasnąłem wczoraj :D poszło 30 mg w klamkę :-p Wstałem 30 min temu
  • 381 / 6 / 0
[quote="TetraHydroCannabinozaur"]
Ja nawet nie wiem kiedy zasnąłem wczoraj ]

No ja też nie wiem kiedy zasypiam, ale za to doskonale wiem kiedy się budzę. I nie jest to długi sen... Fuuuck :motz:

• 156 / 3 / 0
Jak na "trzeźwo" łykałem/wciągałem Zolpi spałem do 6h. Teraz zanim to zrobię rozpracowuję zawsze Mefa i jakieś 30 min po ostatniej ____ zarzucam Zolpi i śpię 2x dłużej :*)
  • 381 / 6 / 0
[quote="TetraHydroCannabinozaur"]
Jak na "trzeźwo" łykałem/wciągałem Zolpi spałem do 6h. Teraz zanim to zrobię rozpracowuję zawsze Mefa i jakieś 30 min po ostatniej ____ zarzucam Zolpi i śpię 2x dłużej ]

Nie, nie tak to nie będę. Ale nie wiem jak teraz będę zasypiać :scared:

• 38 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ce »
dzisiaj o godzinie 00:00 synchronizacja nosów?

zdąży ktoś o północy wciągnąć nasen? ja jestem po 20mg już, ale dobiłbym jeszcze 10 i do spania.

wciąga ktoś ze mną, znaczy się?
  • 156 / 3 / 0
Jaaaaa! poszło 15 mg w lewą i 15 w prawo! Kocham te latające literki! :-p
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
Ja dzisiaj dla odmiany spróbowalem stestować zopiklon i niby to są podobne środki ale 15mg zopiklonu nijak się ma do 15 mg zolpidemu, zero fajnych,a w ogóle jakichklowik efektów. (oczywiście 15 mg na obie dziurki...w nosie żeb nie było;). Może trochę ma na to wpływ fakt, że dziiaj od rana juz coś biorę, 4 mg alpra, po południu 15 mg midasa w nos (doszedłem do wniosku że to marnotrawtwo), wieczorem 100mg hydroksyzyny a za jakiś czas jeszcze 100 mg midasa i te mix w miarę spwodował, że jestem śpiący, jednak te zopiklon i tak powinienem oddczuć.
Eh, brakje m izolpidmu, najardziej stilnoxu.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.