Najprostsze substancje odurzające, m.in. eter dietylowy i podtlenek azotu (N2O).
Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 180 / 2 / 0
Tak sobie myślę, że grubość ścianek tych naboi nie może być zbyt wielka, bo skoro się je wkręca do syfonów (z tego co wiem), to musi to mieć ograniczoną wytrzymałość... ;]
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 42 / 0
Jak chcesz zebrać gaz z tych nabojów? On jest pod ciśnieniem kilku atmosfer, a nabój po przebiciu opuszcza w mniej niż sekundę.

Kiedyś ze znajomym bawiliśmy się tak, że wkładaliśmy do szczelnie zamkniętego worka nabój i gwóźdź, po czym z zewnątrz przebijaliśmy nabój młotkiem. Ale taka zabawa jest kompletnie nieefektywna jeśli się chce poczuć psychodeliczne działanie N2O, a przy odrobinie pecha można się jeszcze pokaleczyć.
czy da się takie naboje przedziurawić gwoździem
A czy da się otworzyć butelkę piwa kopem z glana? :nuts:

Pomyśl lepiej jak i z czego zrobić sobie cracker. (to jest taki pojemniczek na nabój połączony z balonikiem, który się zakręca, a wtedy szpikulec przebija nabój i napełnia gazem balonik)
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Zainwestuje kilka zł kup syfon, albo zbuduj jakiś craker ihttp://www.allstarcigars.com/Detox_products-N2 ... _8_99.html

Przebijanie gwoździem nabojów nie jest najlepszym pomysłem, albo zmarnujesz sam gaz, albo sie pokaleczysz.
Ja sam się poparzyłem dotykając takiego naboju podczas gdy się on opróżniał.
  • 180 / 2 / 0
Gaz, tak jak proponowałem parę postów wyżej, myślałem zbierać pod wodą.

Może zamieszczę rysunek (plastykiem nie jestem, jakby co, więc proporcje są trochę nie tego ;] %-D ):

[ external image ]

Butelkę 5-litrową po wodzie mineralnej, zupełnie napełnioną wodą, włożono do miednicy z wodą do góry nogami. U wylotu butelki (pod wodą) umieszczono nabój, który następnie delikatnie przedziurawiono. Strumień ulatniającego się gazu skierowano do wnętrza butelki.
Po zupełnym rozprężeniu gazu i odczekaniu, aby się nieco ogrzał, można by taki gaz wdychać przez rurkę, z przerwami na wdechy normalnego powietrza.

Cyfrą 1. oznaczyłem miejsce, w którym można by przedziurawić nabój. Dlatego właśnie pytałem i próbuję dociec, czy da się taki nabój przekłuć delikatnie siłą rąk używając gwoździa lub otwieracza (i chyba raczej nie za bardzo, z tego co mówicie... :/ .

Cyfra 2. oznacza, że gaz zebrany w butelce (to będzie jakieś 4,5 litra gazu, więc powienien się zmieścić) można by wdychać przez odpowiednio sztywną (albo usztywnioną) rurkę, co chwila zaczerpując też świeżego powietrza. Rurka powinna być na tyle gruba, aby zapewnić w miarę swobodny przepływ gazu (wiadomo, że im węższa będzie, tym trudniej będzie przez nią szedł gaz).

Może to faktycznie niewykonalne - ale właśnie taki pomysł chodzi mi po głowie.

Sporo kombinowania, fakt... ;] Ale już tak mam, że często kombinuję więcej niżby trzeba - ale w końcu nierzadko coś z tego wychodzi :D

Pozdrawiam :)
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Sama główkę może i przebijesz gwoździem, ale on tam kurewsko sprężony ta butelka poleci razem z fontanną wody do góry. W dodatku jeśli masz zamiar trzymać nabój w palcach to się nim poparzysz prawdopodobnie. Powiedz po ty tak kombinujesz? Czy nie możesz skołować starego syfonu ? Albo odżałować te 10$ i kupić cracker np na ebayu? Cżż i tak zrobisz swoje, daj znać z jakim efektem. W ogóle masz te naboje ?
  • 180 / 2 / 0
Myślałem żeby założyć gumowe rękawiczki wcześniej :p

Kurde, pomyślę jeszcze %-D

Naboje prawdopodobnie uda się załatwić w niedalekiej przyszłości. Jeśli się uda (całkoowicie albo częsciowo ;> ), to napiszę...

Pozdro
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Gtk »
mam pytanie do doświadczonych gazowników :-) jak dlugo najlepiej trzymać gaz w płucach, żeby efekt był najlepszy i jednoczesnie nie zużyć dużej ilości gazu? jeżeli lepszy efekt daja jakies okreslone serie mniejszych wdechow to rowniez prosze o opisanie :-) bo mam syfon, prawie 50 naboji i chce wykorzystać je jak najlepiej ^_^
Uwaga! Użytkownik Gtk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzek »
Gtk pisze:
jak dlugo najlepiej trzymać gaz w płucach, żeby efekt był najlepszy i jednoczesnie nie zużyć dużej ilości gazu? jeżeli lepszy efekt daja jakies okreslone serie mniejszych wdechow to rowniez prosze o opisanie :-)
Załaduj w worek gaz i powietrze w odpowiedniej proporcji i weź kilka wdechów/wydechów. To będzie optymalne jeśli chcesz bardzo ekonomicznie.
Uwaga! Użytkownik gonzek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 7 / 0
Dobrą opcją jest kupić syfon i naboje na www.bigluv.co.uk?
IMHO fajna imprezowa używka, ale nie na tyle, żeby się pieprzyć z jakimiś śmietanami itd, szkoda zachodu...
  • 617 / 5 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
:kawa: & :skret: o n l y
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...