Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Witam, zauważyłem że na popularnym serwisie polskim widnieje 1kg polskiego suszu za prawie 100zł, co powiecie o takim rozwiązaniu jakoby poddać taki ekstrakcji etanolem i odparować do konsystencji oleju/mazi do wapo?
  • 33 / 1 / 0
1kg za 100PLN w obecnych czasach śmierdzi strasznym syfem (niską zawartością jakichkolwiek pożądanych substancji) w tym kilogramie, chyba że to jakaś promka to okej
  • 76 / 20 / 0
Zrobiłem makumbe z tego dekarbo od Kombinatu, wsypałem na oko z 20 gram. Gotowałem z 20 minut z mlekiem 3.2%, mleczkiem kokosowym 17%, mlekiem migdałowym, kakao. Wypiłem i całkiem fajny lekki chillout, ale spodziewałem się czegoś mocniejszego, coś jak 20ml Green Outa stronga+. Muszę kupić medyczniaka i będą go mieszał z suszem CBD.

Następnym razem jeszcze zaleje wrzątkiem przez gotowaniem, bo trochę zajeżdżało zieleniną, ale do wypicia xD.

Do wyciśnięcia wszystkiego z suszu polecam woreczki do kavy jak np. tutaj https://www.magicznyogrod.pl/woreczek_do_kava_kava.html. Świetnie się w tym przypadku sprawdziły, susz wyciśnięty do ostatniej kropelki.
  • 76 / 20 / 0
Kolejna próba, 100g dekarbo od kombinatu przelane wodą, potem 45 minut grzane z masłem i mlekiem migdałowym. Wyciśnięte do miski przez szmatkę.

Potem upiekłem z tego proste ciasto, nie było najgorsze. Zjadłem 1/4, po około godzinie mega przyjemnie, totalne rozluźnienie, sporo CBD tam musiało być, super sen.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."