Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Chciałbym ze swojej strony potwierdzić żeby uważać z mieszaniem DMXE i tramadolu (oraz innych serotoninergików). Jakiś czas temu byłem nagrzany tramadolem (nie pamiętam dawki) i do tego posypałem sobie mikro kreseczkę DMXE, po czym szurnąłem w klameczkę. Byłem niezwykle zdziwiony, bo dawka DMXE była naprawdę mała, a wywołało to u mnie zespół serotoninowy (oczywiście miewałem gorsze, ale na pewno był nieprzyjemny).
Byłem tym faktem tym bardziej zdumiony, gdyż jakieś 15 lat temu zrobiłem coś potencjalnie znacznie głupszego – zmieszałem sporą dawkę MXE oraz 5-MABP (bo nie znałem się na farmakologii tak dobrze jak obecnie i myślałem że taki miks będzie tak samo bezpieczny jak miks ketaminy i MDMA). Dawki sypane na oko ale musiały być spore, bo najpierw pamiętam że odleciałem tak daleko że urwał mi się film, ale jak wróciłem na ziemię, to wszystko się rozpływało (było to nawiasem mówiąc moje najlepsze doświadczenie po 5-MAPB w życiu). Nie doświadczyłem wtedy jakichkolwiek objawów ZS.
Tak więc polecam uważać, działanie serotoninowe oceniłbym na porównywalne do DXM.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.