Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Zablokowany
  • 19 / 2 / 0
Ogólnie poszło mi po całym organizmie. Najmocniej tego feralnego dnia odczuwałem nogi i rece, i fakt tak jest ze nogi mam rozjebane i rece również zaczynaja, ale tez mam drgania mięśni twarzy, brzucha, pleców, klatki piersiowej, stopy
  • 1070 / 136 / 0
Pocieszę Cię, że jeśli to było jednorazowe to drobne nerwy mogą się zregenerować, ale trwa to długo. Dużo ludzi dostaje takie objawy po cipronexie (antybiotyk) i dużej części udaje się wrócić do zdrowia. Tylko czas pokaże co dalej. Jedno jest tylko pewne: trzeba być czystym.
  • 19 / 2 / 0
U mnie to wyglada na jakaś podostra polineuropatie toksyczna, co potwierdził lekarz rodzinny tez. Mam normalnie bóle neuropatyczne na łydkach na udach, na podeszwach stop i w części grzbietowej również, zaczynaja się dłonie itd ogólnie załamka, deprecha, myśli samobójcze itd słuchaj ja również tobie życzę powrotu do zdrowia bracie!! Pomaga pregabalina i wszystkie leki hamujące ośrodkowy układ nerwowy
  • 26 / 3 / 0
Mi też pomagają wyżej wymienione leki, ale do końca życia nie chcę jechać na psychotropach i proszkach. Wiem, ze pewną część siebie straciłam. Straciłam zdrowie. 5 lat już minęło, ale niestety nie widzę poprawy. Abstynecja jest. Ogólnie mam przez to ostro roxjechana psychikę, ale czasami myślę, że mogła być to dla mnie lekcja. No cóż... Życzę wszystkim zdrowia i nigdy się nie podawajcie. Szukajcie pomocy i nie wstydźcie się o nią prosić tak samo rozmawiacie z Dobrymi ludźmi co was spotkało. Ja to w sobie dusiłam latami az w końcu porozmawiałam z kilkoma zaufanymi osobami i już jest lepiej. Nie traćcie nadziei. Pozdrawiam wszystkich x tego wątku.
Arachne
  • 5 / 2 / 0
Mam ten sam problem co wy tylko że ja na mój drugi raz "próbowania" cukierków ojebałem 10 i przeżywam to piekło co wy i myśle czy by sie nie wyhuśtać. Ziomek który 3 dni ze mna nie spal i ojebal 8 sie powiesil. Ogólnie mija juz 2 lata od tamtego incydentu a ja 3 miesiace jestem trzezwy i potem zajaram lub wypije i niszcza mi sie zęby. Mam 21 lat a mam 16 zębów żółtych i czarnych. Problemy z oddychaniem i ukladem krazenia tez mam jedyne co moge wam poradzic to że kroplowki moga wam pomóc jezeli was stac na takie leczenie, mnie nie stać i żyje w tym samym koszmarze co wy wiem co czujecie mimo braku empatii w moim zyciu. Wsszystkiego dobrego.
  • 26 / 3 / 0
Do narkus777: Czy mógłbyś coś więcej napisać o tym co Ci się przydarzyło?
  • 2394 / 653 / 0
17 sierpnia 2023narkus777 pisze:
Mam ten sam problem co wy tylko że ja na mój drugi raz "próbowania" cukierków ojebałem 10 i przeżywam to piekło co wy i myśle czy by sie nie wyhuśtać. Ziomek który 3 dni ze mna nie spal i ojebal 8 sie powiesil. Ogólnie mija juz 2 lata od tamtego incydentu a ja 3 miesiace jestem trzezwy i potem zajaram lub wypije i niszcza mi sie zęby. Mam 21 lat a mam 16 zębów żółtych i czarnych. Problemy z oddychaniem i ukladem krazenia tez mam jedyne co moge wam poradzic to że kroplowki moga wam pomóc jezeli was stac na takie leczenie, mnie nie stśtałoać i żyje w tym samym koszmarze co wy wiem co czujecie mimo braku empatii w moim zyciu. Wsszystkiego dobrego.
.
Rozjebany jesteś ziomuś. I ta akcja to jest jakiś sztos. Ja wale prawie 18 lat, wielu moich znajomych w tym czasie sie wyhuśtało ale ja dalej lece. Jestes bardzo młody i szkoda mi Ciebie przez to czego doświadczyłeś. Mam nadzieje że Ci to wyjdzie z bani i bedzie git bo chyba se zdajesz sprawe że alternatywy nie są zbyt ciekawe i kurva pociągające?
  • 5 / 2 / 0
@Arachne9898 odsyłam tutaj jeżeli chcesz więcej sie dowiedzieć o tej całej sytuacji przedawkowanie-mdma-problemy-zdrowotne-t75754.html tu opisałem +/- jak to wszystko wyglądało mimo że szczegółów było dużo więcej. I dla mnie generalnie pojebane jest to że ludzie mnie postrzegają jakbym był wyjebany od rzeczywistości a ja nigdy sie nie zmieniłem i dalej jestem tą samą osobą którą byłem tylko ze zdrowiem zniszczonym do granic możliwości. A najbardziej wykańczają mnie te zęby które utrudniaja mi bardzo ważną funkcje w ciągu dnia jaką jest spożywanie jakiegokolwiek jedzenia.

Fuzja - 909

@WujekMorda zdaje sobie ale byłem nałogowym palaczem zioła przez 4.5 roku dzień w dzień i ciężko było mi odbić od alternatyw ale nie jestem w stanie żyć bez używek cierpiąc na zaburzenia tożsamości i wpierdalajac sie z uzależnienia w uzależnienie jedyne z czego moge sie cieszyc ze po 10 cuksach bez tolerancji nie umarłem.

Fuzja x2 - 909

Ogólnie (nie) fajnie że moge spotkać kogoś kto ma strasznie podobne problemy do mnie. Od razu mi sie lepiej mi robi że nie jestem w tym sam ale współczuje Ci @Arachne9898 że płyniesz tym samym szambem co ja. A też robiłem mnóstwo badań EKG,Tomografia klatki piersiowej jakieś pojebane uwypuklenie mi wyszło potem sie okazało że niewiadomo co to i dalej na to samo badanie mnie wysłali a generalnie czuje że cała moja lewa strona organizmu jest do wyjebania i wykryło że moja lewa nerka nie funkcjonuje bo ma 3 cm obwodu (?) kiedy druga ma 12 cm i funkcjonuje nomalnie.

Fuzja x3 - 909

@Arachne9898 jakbyś chciała coś konkretnego wiedzieć to pytaj , odpowiem szczerze na twoje pytania i precyzyjnie :)
  • 3455 / 556 / 2
@narkus777 a Ty zdajesz sobie sprawę że jeżeli jak najszybciej nie udasz się do dentysty z tymi zębami to przez zęby może Ci nawet siąść na serce i zapalenie serca się wdać? Markus zbieraj kasę na szczękę dolną i górną i wio do dentysty masz sporo do roboty! Ja już wszystkie zęby mam ukończone a kafel niestety się wysypał u dentysty ale wolę mieć zdrowe narządy bo to wszystko od zębów idzie. Mówię Ci nie lekceważ moich słów kto wie może nera Ci od zęba wysiadła a nie od piguł?
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / 2 / 0
@Mefistoteles1945 chodzę do dentysty co miesiąc tylko ostatnio przebywałem za granica
Zablokowany
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.